Tidningarnas betyg – Omg. 15, Serie A – Bologna 0-2 Juve

Efter sex raka vinster utan en enda insläppt boll skulle Juve få möta ett envist Bologna med en ex-Juventino i form av Pioli som tränare. Matchen såg på förhand ut att bli en mycket svår utmaning, men Juve lyckades att för andra gången i rad vinna med siffrorna 0-2 på Stadio Renato Dall’Ara när Vidal gjorde sitt första mål efter det nya kontraktet och Gigi gjorde sin nolla 640 minuter gammal.

Denna gång testades Gigi inte lika mycket som mot Udinese, men Diamanti var farlig med en knepig frispark och Gigi fick även stå för fint positionsspel när nollan hölls. Annars var Chiellini, Ogbonna och Barzagli mycket stabila längst bak då de totalt dominerade luftrummet och hade ett mycket fint samspel och var de tre spelarna på plan som slog flest korrekta passningar med totalt 157 stycken. Vidal som var dominant i mitten stod för ett mycket kyligt mål när Peluso ordnade sin första assist denna säsong och Quaglia var den som sköt mest med 6 skott. Totalt hade Juve 19 chanser och Llorente, som kom in för Vucinic som skadade sig strax innan 40 minuters spel, skapade otroligt mycket. Han vände bort motståndare mycket fint, tog perfekta djupledslöpningar för att komma fri och fick ett par andra chanser, men allt missades. Insatsen var mycket bra, men som anfallare är det tufft att missa så mycket. Tevez och Asamoah som kom in visade att de var hungriga och Asa-teknik visade varför han kallas så när han dribblade friskt och dominerade i mitten av plan i slutet av matchen.

Juventus - laget som säljer ut alla arenor

Vinsten innebär att Juventus nu har sju raka vinster med målskillnaden 15-0 och att Juventus behåller sitt 3-poängsförsprång längst upp i Serie A-tabellen!

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS):

[table id=7 /]

Vidal gör 1-0 på ett mycket kyligt sätt

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.21 av GdS6.29 av CdS och 6.39 av TS. Det innebär att betygen var betydligt bättre än vad de var mot Udinese där Juve riskerade en del. Mot Bologna fanns där aldrig någon tvekan om vem som skulle spela och backlinjen + Buffon som hade ett snitt som var högre än 6.5 totalt höll allt mycket säkert längst bak. Vucinic blev hårt dömd av CdS som gav 5 och Llorentes missar innebar att det blev ett lågt betyg på 5.5 av GdS, annars var samtliga betyg över 6. Conte fick verkligen fina betyg då alla tidningar var eniga om att 7 var den rätta värderingen och Vidal var enligt tidningarna bäst på plan då han var enda spelaren med ett snitt över 7. Det speglar självklart vår uppfattning då han utöver att spela övertygande även återhämtade 22 bollar, hade 43 korrekta passningar och alltid var delaktig när Juve skapade farligheter. Betyget som var väldigt snålt var det som Tevez fick. Bara hans sätt att först vinna tillbaka bollen med en perfekt tackling och sedan ordna en hörna som han slår perfekt till Giorgio som satte bollen i mål måste generera ett högre betyg än 6. Bara TS gav 6.5, annars var det inget som uppmärksammades av de övriga tidningarna.

Giorgione skarvnickar in tvåan efter hörnan av Tevez

Nu gäller det för Juventus att ta med sig denna insats till nästa match som är den viktigaste såhär långt denna säsong!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham