Tidningarnas betyg – Omg. 14, Serie A – Juve 1-0 Udinese

Efter säsongens första vinst i Champions var det dags för Juventus att spela på hemmaplan mot Udinese framför mer än 12 000 barn då Juves kortsidor var avstängda. Guidolins Udinese som haft en tuff inledning hade aldrig tidigare tagit poäng på Juventus Stadium och denna gång såg det ut att gå vägen, men i den första tilläggsminuten såg Licht och Llorente till att Juve vann sin tredje match i rad mot Udinese på den nya hemmaborgen.

Vinsten gjorde att Juve ökade på sin svit i Serie A till sex raka vinster utan något insläppt mål och Llorente som gjorde matchens enda mål slog till för tredje gången i rad med matchens första mål! Juventus skapade många chanser och innan målet kom fanns där 17 chanser och Udineses målvakt Brkic stod för några riktigt fina räddningar för att stoppa Juve. I den andra änden av plan så slarvade Bonny rejält på exakt samma sätt som mot Galatasaray i Champions när Drogba fick komma fri, men denna gång stod Gigi för en superräddning mot Di Natale. Di Natale var fortsatt het i den andra halvleken, men Gigi stod för en makalös räddning efter att ha släppt en retur efter ett inlägg och sedan så kom en riktig Supermanräddning när Gigi flög och touchade bort bollen som var påväg mot krysset. Det var alltså helt klart Gigis dag, men framåt var Llorente mannen som styrde upp och hjälpte till i alla anfall då han använde sin styrka på ett mycket smart sätt. Pirlo skadade sig tidigt i matchen och Pogba fick hoppa in, men han utförde inte sin uppgift så bra som man hade velat framför backlinjen. Conte valde därför att i slutet av matchen trycka ut Pogba ett steg i mittfältet och ta in Vidal som regista, sedan fick Licht agera högerytter och Quaglia fick hoppa in för De Ceglie för att gå in på topp. Juve bytte formation till 4-3-1-2 och Tevez blev då trequartista. Juve fick verkligen igång anfallen då och tillslut så kom Llorentes härliga mål!

Gigi fick ta emot pris efter att ha spelat 500 matcher i Juventus och han tackade med en superprestation

Insatsen var övertygande överlag och fastän Juve hotades och målet kom så sent så kändes det verkligen som att Juve skulle vinna tillslut. Bäst på plan var lejonet Llorente och Superman Gigi. Andra som utmärkte sig var Lichtsteiner och Barzagli. Padoin och De Ceglie hade svårt att bidra med något offensivt och Pogba kom aldrig riktigt in i rollen som vice-Pirlo i denna match. Bonuccis insats lämnade mycket att begära. Men hur betygsattes spelarna av de italienska tidningarna?

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS):

[table id=6 /]

Llorentes mål som fixade tre poäng firades ordentligt

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.08 av GdS6.12 av CdS och 6.27 av TS. Det innebär att betygen var mer än godkända totalt sett. Juve har självklart fått bättre betyg under säsongen och mot Livorno, i matchen innan denna i Serie A, var det också lite bättre siffror. Det förklaras enkelt om man ser på vad Juve gav motståndarna för chans. Utan Buffons makalösa räddningar hade denna match kunnat sluta med en förlust, men tack vare att Juve nu har TopPlayers framåt så kan man nu även vinna när man trycker på i slutet. Tidningarna gav mycket olika betyg i denna match, men CdS och GdS har mycket lika snittbetyg. TS har något högre betyg i snitt, men de är minst imponerade av Contes fina insats som annars betygsattes med 6.5 och 7 av GdS respektive CdS. Bäst enligt betygen var Llorente och Buffon, men CdS var den enda tidningen som gav båda spelarna 7.5. Bonnys slarviga insats sågades och detsamma gäller Padoins. Pogba och De Ceglie får bara 6 av TS, annars är det 5.5 som gäller. Chiellini som hade flest återhämtade bollar och korrekta passningar (30 respektive 73) imponerade inte lika mycket som Barzagli enligt tidningarna som verkligen uppskattade Il Muros eleganta insats.

Bästa spelaren i omgång 14 i ligan var Higuain som med två mål fick betyget 8 av GdS och CdS samt 7.5 av TS. Cassano fick lika högt snitt som Gigi och Llorente (7.33) och tvåa var Genoas målvakt Perin med snittet 7.5.

Contes matchcoachning var världsklassig då han verkligen fick Juve att trycka på och tillslut vinna

Juventus match efter denna spelas mot Bologna borta!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham