Tidningarnas betyg – Omg. 13, Serie A – Livorno 0-2 Juve

Contes Juventus inledde efter förra landslagsuppehållet på sämsta möjliga vis genom att släppa in fyra mål och samtidigt tappa en tvåmålsledning och förlora. Efter det rättades det till, och denna gång efter ett landslagsuppehåll så svarade Juve med att vinna mot Livorno på bortaplan utan att släppa in något mål. Det gjorde dessutom att Juve tog över kommandot i Serie A och att Contes mannar nu är serieledare efter 13 spelade omgångar för tredje säsongen i rad.

3-5-2 var formationen som man spelade med och Vidal fick då vara mittaback i trebackslinjen som i princip klistrades ihop med tre spelare som aldrig spelat tillsammans i en trebackslinje förut. Det gick dock mycket bra och Buffon fick inte mycket att jobba på. I mittfältet återfanns MPP samt Asamoah och en Padoin som fick chansen i samband med att Licht, Pepe och Isla var skadade. Längst fram fick vi ännu en gång se Top-Player paret Llorente och Tevez och de var männen som stod för målen när Juventus vann med 0-2 för att ändra på historien som dittills hade sagt att Livorno lyckas ta poäng i varannan match mot Juventus på hemmaplan. Nu är det nämligen en minimal fördel till Juventus och samtidigt så slog ju Tevez till och det innebar att även han ändrade på en viss siffra då han just nu gör mer än ett mål i varannan match.

Insatsen var väldigt övertygande och Juve hotades aldrig. Bäst på plan var Juventus pånyttfödda lejon Llorente och tillsammans med honom så utmärkte sig bland andra Pogba, Vidal och Asamoah. Men hur betygsattes spelarna av de italienska tidningarna?

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS). Observera att ordningen är precis som den nämnda i texten, dvs först GdS, sedan CdS och slutligen TS:

Buffon – 6, 6, 6
Buffon höll nollan för femte gången i rad i ligan och han har nu totalt hela åtta nollor på 17 matcher, han har alltså hittills hållit nollan i 47.1 % av matcherna han har spelat och siffrorna börjar bli mycket fina. Mot Livorno hade Gigi en riktigt bra mur framför sig och han fick ett enda skott på sig. Eftersom att han knappt behövde lyfta ett finger blir betyget stabilt av alla tidningar. Men man skall inte glömma att Superman är mannen som håller upp backlinjen och som alltid dirigerar grabbarna för att de skall stå rätt. Att hans 500:e match i Serie A slutar med att han håller sin 5:e raka nolla i Serie A är Super!

Kapten Superman tackade bortafansen under uppvärmningen inför hans 500:e match i Serie A

Caceres – 6, 6, 6
Martin var väldigt stabil bakåt, men såg faktiskt tung ut framåt. Hans uppgift som vänster mittback är självklart inte att dra framåt, men han var uppenbarligen trött efter landslagsuppehållet som tog slut bara två dagar innan matchdagen mot Livorno och det blev inga fina räder längs kanten eller härliga inlägg. Stabil bakåt som sagt och det förklarar det gemensamma betyget av tidningarna. En garanti!

Vidal – 6.5, 6, 6.5
Arturo flyttades ner och fick spela på en mycket ovan position, men han gjorde det galant. Till att börja med var det knackigt och där fanns en del felaktiga passningar, men med tiden växte Vidal in i rollen och efter ett tag var han otroligt dominant. Bollmottagningarna var otroliga, tekniken var superb och förmågan att fördela bollar och lugna ner spelet var utmärkt. Tillsammans med övriga spelare i den defensiva Juvediamanten blev det många passningar och anfallen byggdes alltid genom detta fina samspel. Arturo var den som slog flest korrekta passningar med 89 stycken och det är alltså 33 fler än vad självaste Pirlo stod för. Stabilt betyg av CdS, men GdS och TS kryddar till det lite eftersom att han bjöd på ett sådant självförtroende i den ovana rollen. Säker!

Chiellini – 6, 6, 6
Giorgione var precis tillbaka från en skada, men det syntes absolut inte. Ingen tog sig förbi honom och i luftrummet var han totalt dominant. Vid ett tillfälle skällde han ut en motståndarspelare i hans före detta lag Livorno och ingen i publiken klagade. Det visar verkligen vilken gladiator han är och vilken respekt motståndarna har. King Kong stormade fram vid ett par tillfällen, men han saknades helt när Juve fick 11 hörnor utan att hota på riktigt. Betyget är gemensamt och stabilt. Stark!

Man kan säga vad man vill, men Juve är laget som får alla arenor att sälja ut, 18 735 personer var på plats i Armando Picchi som bara hade snittat mellan 8-9 tusen

Padoin – 6, 6, 6
Isla hade precis kommit igång, men skadade sig självklart under landslagsuppehållet. Padoin fick ta hans plats och offensivt finns det inte mycket att minnas utom någon fin fint i den andra halvleken. Defensivt var Padoin dock mycket duktig och han tillät inte Livornospelarna få utrymme då han ständigt jagade. Han fick spela klart matchen, men det var nog mest på grund av bristande alternativ. Betyget är stabilt och det skall Simone vara glad över. Tacksam!

Pogba – 7, 7, 7
I fysiska matcher utmärker sig Pogba alltid. Han är stark och kan utmana många spelare samtidigt. När det låser sig så slår han till från avstånd och hans skott var faktiskt det första som verkligen hotade Bardi i Livornomålet. Det var visserligen Paulies enda skott den matchen, men han stod för en mycket fin assist till Llorente och sedan var han mannen som levererade bollen till Llorente som därefter tog emot och serverade Tevez till 0-2. Betyget är här mycket fint och alla tidningar är övertygade om Pogbas insats då de ger 7. Starkt bidragande!

Pirlo – 6, 6.5, 6
Pirlo var mot Livorno mycket duktig defensivt. Han jobbade hårt och täckte upp ytor bakåt, sedan fanns han alltid där när Juvebackarna spelade ut sig ur farliga situationer. Den defensiva diamanten användes som sagt mycket flitigt. Bollarna ut mot kanterna var mycket fina, men Pirlo kan helt klart ge ännu bättre bollar centralt. Han var hårt markerad, men har nu blivit mycket bra på att hålla undan och göra sina motståndare. CdS uppskattade detta och gav 6.5, men GdS och TS nöjer sig med att ge ett stabilt betyg. Sparande!

Pirlo kramar om Llorente

Marchisio – 5.5, 5.5, 6
Claudio var den av spelarna i mitten som absolut inte syntes i offensiven. Padoin bidrog mer framåt och Marchisio hade knappt någon nämnvärd djupledslöpning. Han var dock mycket bra i defensiven och tillät inga hot. Det höjer tyvärr inte betyget då motståndarna egentligen inte alls var på plan för att anfalla. Inte ens när Juve hade ledningen var de intresserade av detta. 5.5 av GdS och CdS visar på en insats som lämnar en del att begära, men TS ger 6 då han bidrar i det tysta. Kan bättre!

Asamoah – 6.5, 6, 7
Kwadwo Asamoah har nu två supermatcher bakom sig. Att ta sig förbi honom var inte lätt för Napoli och Livorno lyckades inte alls de heller. Denna gång var han mer offensiv och han tog för sig ordentligt. Många gånger kom han loss och det var alltid farligt när han tog emot bollarna. Han teknik vid bollmottagningarna var något mycket härligt att se. 6.5 av GdS och 7 av TS visar på nöjda kritiker, men någonstans så håller inte CdS med då de bara ger betyget 6. Gula kortet kanske var bidragande? Han missar ju matchen mot sin före detta arbetsgivare Udinese. Men prestationsmässigt var det ändå super. Lejon!

Llorente – 7.5, 7.5, 7.5
Senast sade vi att det negativa är bortglömt och att Fernando verkligen bidrar med något unikt med sin styrka och ständiga rörelse. Denna gång var dessa egenskaper helt avgörande. Mottagningarna var super, vändingarna otroliga och ingen kunde stoppa honom utan att dra på sig en frispark. Han börjar verkligen förstå hur Serie A fungerar och hans rörelsemönster är mycket svårt att förutse för backarna. Det gjorde att han kom fri i den första halvleken (nicken gick dock över) och att det var mycket svårt att stoppa honom när han med en volley dunkade upp sitt femte mål i Juvetröjan i Bardis kryss. Ett tag därefter kom hans styrka fram när han tog emot Pogbas boll, höll undan och serverade en Tevez som inte gjorde något fel. 0-2 är Llorentes och han var absolut Lejonkungen mot Livorno. Mot Napoli var alla tidningar eniga om 7, denna gång är alla eniga om 7.5… Man of the Match!

Tevez – 6.5, 6.5, 7
Tevez jobbade hårt som alltid, men hade det svårt i den första halvleken när det inte var många bollar som nådde fram. Hans samspel med Llorente var härligt att se, speciellt i den andra halvleken och tillslut står han ju för ytterligare ett mål när han tar upp sitt målsnitt i ligan från 0.50 till 0.54 mål/match. Han gör precis vad han ska när han gör mål och då är 6.5 det minsta betyget han får av CdS och GdS. TS är dock mer nöjda och de kryddar till med en 7:a.

Marchisio gör sig så liten som möjligt när Tevez slår in tvåan

Quagliarella – ej betygsatt
Fabio kom in för Tevez, men matchen var slut och 10 minuter hände inget speciellt för att han skall kunna få ett betyg.

Vucinic – ej betygsatt
Mirko kom äntligen in igen på plan och fick springa av sig lite. Tevez som fick gå ut kom dock ut med bara 10 minuter kvar han med, så Mirko fick inte någon tid för att kunna briljera han heller.

Peluso – ej betygsatt
Med tre minuter kvar fick Peluso komma in för en varnad Asamoah. Vi fick dock inte se något speciellt och Federico blev inte betygsatt.

Conte – 6.5, 7, 7
3-5-2 var helt klart rätt. Livorno fick aldrig något att säga till om och Juventus dominerade genom hela matchen. Många saker som hände på plan var uppenbarligen sådant som Conte tränat spelarna på inför matchen och det är riktigt skönt att se att planerna fungerar. Visserligen står Llorente för några extra fina nummer, men det såg inplanerat ut det med då många bollar skickas mot just honom och att man alltid ser hur övriga spelare rör sig när bollen går emot vår Lejonkung längst upp. Defensivt fanns där stora problem på förhand och vissa talade om en kris, men Conte löste detta lätt genom att dra ner Vidal. Även detta visade sig lyckat och Mister skojade efteråt om att Vidal numera är en mittback efter två raka nollor (Genoa förra säsongen och Livorno senast). Betyget då? GdS ”snålar” lite och ger 6.5 då de anser att det nästan är autopilot-läge, men TS och CdS ger 7 då den taktiskta biten var super. Fokuserad!

Fem raka vinster och fem raka nollor, nu är Juventus etta igen

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.32 av GdS6.27 av CdS och 6.45 av TS. Det innebär att betygen var något lägre än sist, men samtidigt så var ju den senaste matchen en av Juves absolut bästa denna säsong och det blir nästan omöjligt att få så höga betyg när Juve på pappret bara måste slå Livorno. CdS och GdS gav väldigt liknande betyg, men TS gav lite högre betyg då de framförallt inte gav någon spelare (Marchisio) ett betyg lägre än 6. Totalt är betygen mycket fina då de är en bra bit in i 6.xx regionen. Llorente som vi nämnde var bäst i texten var helt klart spelaren som fick bäst betyg och efter honom utmärkte sig Pogba, Tevez och Asamoah enligt tidningarna. Vidal var alltså inte riktigt lika populär som för oss.

Omgång 13 i ligan var annars målvakternas omgång då Perin i Genoamålet (som spelade mot Milan och räddade när Balotelli stod för sin andra straffmiss i karriären) och Avramov i Cagliarimålet (som spelade mot Roma och stod för en superinsats främst när Maicon drog till från avstånd) var de enda som fick bättre betygsnitt än Llorente (7.5) då de fick 7.67 respektive 7.83.

Juventus tog över tronen nu, men nu måste de ta med sig allt det positiva till Champions!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham