Tidningarnas betyg – Omg. 12, Serie A – Juve 3-0 Napoli

Contes Juventus inledde efter förra landslagsuppehållet på sämsta möjliga vis genom att släppa in fyra mål och samtidigt tappa en tvåmålsledning och förlora. Men det rättades till ordentligt då Juventus reste sig och vann fyra raka vinster utan att släppa in ett enda mål. Det gör att Juventus är det statistiskt formstarkaste laget i hela Serie A och matchen mellan Juve och Napoli blev en mycket ensidig historia där Juve visade hur pass dominanta de egentligen är i den italienska ligan.

Conte körde vidare med 3-5-2, men han var visserligen ”tvungen” att spela med denna uppställning då spelare som Chiellini, Lichtsteiner och Caceres saknades. Marchisio fick starta på bänken då MPP var i startelvan och längst fram fick vi ännu en gång se Top-Player paret Llorente och Tevez.

Juventus Stadium var helt fullsatt och publiken bjöd på ett riktigt spektakel med flera tifon och Juvespelarna var väldigt explosiva redan i början. Reina fick stå för en fantastisk räddning bara några sekunder in i matchen efter Pogbas avslut, men det hjälpte inte då Juve med mindre än två minuters spel tog ledningen genom Llorente som klackassisterades av Tevez. 1-0 och Juventus Stadium blev till ett inferno för de blåklädda spelarna i Napoli. Juve nöjde sig inte där utan bara någon minut efter det så kom nästa otroligt farliga anfall. Inlägg, nick snett inåt av Pogba och framför målet fanns Bonny för att nicka. Reina stod för ännu en fantastisk räddning och Napoli var med i matchen enbart tack vare honom. Higuain försökte, men Ogbonna var nära och skottet gick utanför. Tiden gick och det var bara Insigne och Reina som stod fram i ett Napoli som annars inte hade mycket att säga till om i den första halvleken. Tevez slog till med ett lurigt skott, men den spanska målvakten i Napolis mål var superb. Asamoah och Insigne hade avslut som gick utanför innan Juve drog på med en superchans igen. Llorente nickade i straffområdet men Reina räddade ännu en gång. Innan halvleken stod Insigne för ett Del Piero-liknande skott från kanten, men bollen gick utanför och Buffon kunde andas ut.

Den andra halvleken inleddes annorlunda och Napoli var väldigt beslutsamma om att försöka komma tillbaka, men trots ett visst bollinnehav skapades inget. En frispark av Insigne räddades av Super-Gigi och sedan tog Juve kommandot igen. Vidal försökte från avstånd och Tevez på returen… men Reina var där! Sedan kom ett otroligt kombinationsspel av Bianconeri, men Vidal missade friläget mot Reina. Juve skapade dock ännu mer och efter att Tevez ordnade en frispark slog Pirlo till på ett makalöst sätt som nästan är omöjligt att förklara rent vetenskapligt. Att bollen går så högt ovanför muren men ändå skjunker så djupt att den går i mål är verkligen ofattbart. 2-0 och till och med Superman sprang hela vägen för att gratulera Pirlo och fira med övriga spelare.

Juventus Stadium bjöd på show som vanligt vid stora tillställningar

Med bara 16 minuters speltid kvar och 2-0 till Juve såg det bra ut för Juventus, men Insigne ville annat och han kom loss och avslutade perfekt… men där fanns en viss Buffon som agerade SUPERMAN. Istället för 2-1 så slog Pogba till med Juves snyggaste mål för dagen och kanske hela året. Det otroliga volleyskottet gick i stolpen och sedan i mål. 3-0 stod sig trots att Ogbonna utvisades väldigt oturligt och Juve är alltså inför den kommande matchen mot Livorno på Söndag Serie A:s formstarkaste lag. Noterbart är dock att man har en hel del skador och andra bekymmer.

Insatsen var otroligt bra, men hur betygsattes spelarna av de italienska tidningarna?

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS). Observera att ordningen är precis som den nämnda i texten, dvs först GdS, sedan CdS och slutligen TS:

Buffon – 7, 7, 7
Buffon höll nollan för fjärde gången i rad i ligan och han är själv mannen att tacka för det. Räddningen mot Insigne är en sådan som bara han kan göra och den gör att Napoli aldrig får komma tillbaka in i matchen. Sedan lät Superman inget annat att gå igenom trots att Napoli hotade flera gånger med skott från avstånd, frisparkar osv. Gigi styrde  dessutom upp sin försvarslinje utmärkt vid de fasta situationerna vilket resulterade i att Juve aldrig hotades trots att de egentligen är Napolis och framförallt Benitez främsta vapen. Alla tidningar kom överens om att 7 var det rätta betyget. Superman är tillbaka!

Superman

Barzagli – 7.5, 7, 7.5
Andrea går från klarhet till klarhet och att han är en av världens absolut bästa backar råder det ingen tvekan om. Mot Napoli var han super när han inte gav något utrymme alls till någon motståndare. Hamsik plockades bort helt och Insigne fick det mer än tufft. Var Higuain var får någon annan än jag svara på. Il Muro var alltid korrekt placerad och han vann hela tiden tillbaka bollar. Totalt blev det 23 st och det är alltså även den högsta siffran av alla på plan. GdS som såg honom som bäst på plan efter Pogba för andra gången i rad gav superbetyget 7.5 och TS kunde bara hålla med. CdS som var snålast gav även de ett fint betyg i form av en 7:a. Ogenomtränglig!

Ogbonna – 5.5, 6, 6
Angelo som senast mot Parma spelade upp sig efter en dålig inledning var mycket bra denna gång. Var alltid nära sina motståndare och tog enkelt hand om många bollar. Han spelade elegant ut sig ur flera situationer och vid  ett tillfälle såg det så säkert ut att man inte var säker på om det var Pogba eller Ogbonna. Angelo hade dock en stor otur när han först drog på sig ett billigt kort i början av den första halvleken och sedan hindrade en motståndare från att kontra och fick kort nummer två och därmed sitt första röda i Juvetröjan med bara 7 minuter kvar att spela. Det som man måste nämna är att domaren Rocchi var otroligt hård i sin bedömning och att han dessutom var väldigt bidragande till att kontringsläget ens uppkom när han stod i vägen för en Juvepassning och därmed skapade kontringsläget till Napoli. Men det finns inga invändningar och i slutändan kommer Ogbonna samt Juve vara de som bestraffas. Ett rött kort är avgörande för ett betyg och denna gång är ingen tillfällighet då Ogbonna får säsmsta betyget av alla Juvespelare av GdS som ger 5.5. Övriga tidningar är mer skonsamma och ger 6. Otur!

Bonucci – 6.5, 7, 7
Bonny hotade längst fram när han nästan gjorde mål och han hade en hel del bollar att ta hand om när han stod för det näst största antalet lyckade passningar i Juventus (efter Barzagli) med 59 stycken. Centralt uppkom knappt någon farlighet och i luftrummet är Leo en garanti nuförtiden. Självklart kan han slipa till spelet ytterligare genom att inte ta stora risker, men denna gång lyckades han otroligt bra när han snurrade upp sina motståndare ordentligt vid ett antal tillfällen. Snålast var GdS ännu en gång då de gav 6.5, men CdS och TS kryddar tillsammans till betyget då de ger 7. Härligt!

Bonny nära att göra mål

Isla – 6.5, 7, 7
Var det verkligen Juves Isla på plan mot Napoli? Han utmanade, slog inlägg och lät ingen komma förbi på hans kant med starkt närkampsspel och tuffa tacklingar. Trots allt det så drog han inte ens på sig ett kort och han var dessutom med när Juve gjorde första målet då det var han som sköt bollen på Tevez och sedan var han nära spelet inför både andra och tredje målet. Det var absolut Udineses Isla vi fick se och nu lever kanske hoppet om att han är tillbaka. 6.5 av GdS och 7 av de övriga upprepar sig ännu en gång. Välkommen till Juve Mauricio!

Vidal – 6.5, 7, 6
Arturo var som vanligt delaktig i det mesta. Han behövde visserligen inte kriga lika mycket som vanligt på mitten, men i duellerna var han dominant. Det blev en assist, men han missade en av matchens klaraste chanser. Betyget är minst stabilt (TS), men GdS ger 6.5 och CdS var mest imponerade då de gav 7. Tyvärr fick Vidal en smäll och kunde inte fullfölja matchen, men om inte FIFA skall hålla på och vara helt oresonabla med femdagars regler och annat egentligen helt irrelevant så bör han kunna vara med mot Livorno. Han är fundamental!

Pirlo – 7.5, 8, 7
Forever young? Pirlo är 34 år men springer och jobbar som en 20-åring emellanåt. Det är 0tr0ligt att se och hans touch är fortfarande fenomenal. Flera gånger slog han passningar som skapade klara chanser och att ta bollen ifrån honom var en omöjlighet för motståndarna. Defensivt jobbade Pirlo hårt och passningssäkerheten på 88.5 % trots att han för det mesta slog offensiva passningar visar på hur pass bra han var. Frisparken var så bra att den i efterhand är ett mysterium. Hur lyckas han nästan övervinna naturlagarna? CdS gav det fantastiskt höga betyget 8 och GdS var nästan lika imponerade när de gav 7.5. TS var snålast men även de gav ett fint betyg. Mozart!

Alla firade med Mozart, till och med Superman

Pogba – 8, 8, 7.5
Mot Parma var han direkt avgörande med sitt mål och denna gång var han ännu en gång bäst på plan och för andra gången i rad gjorde han målet som fastställde slutresultatet. Målet var något extraordinärt och Juventus Stadium fullkomligt exploderade när målet kom. Det enda man hittills klagat på gällande Pogba denna säsong är ju att missilerna uteblivit, men då kom ju en riktig missil när det var stormöte mot Napoli. 8 (!) blev det i betyg av GdS och CdS som beskriver prestationen som fantastisk. TS var snålast ännu en gång, men 7.5 är inte fy skam. Han kunde gjort mål efter bara några sekunder och han visade verkligen hur hungrig han är. Man of the Match!

Asamoah – 6.5, 6.5, 7
Kwadwo Asamoah är verkligen ett lejon. Att ta sig förbi honom är inte lätt och han lyckas alltid komma loss när han verkligen vill det. Denna gång var han aningen mer bidragande offensivt och i den första halvleken hade han absolut kunnat göra mål. Han går inte bort sig alls och är ett ständigt hot som gör att motståndarna inte kan eller vågar blunda. 6.5 är det gemensamma betyget som ges av GdS och CdS och denna gång är TS mest generösa då de ger 7.

Llorente – 7, 7, 7
Tuff inledning, få minuter och plötsligt talade media om påhittade övergångar för anfallaren som inte hade kostat en krona. Men gissa vad? Allt det där är bortglömt nu. Det blev ännu ett mål och Fernando bidrar verkligen med något unikt med sin styrka och ständiga rörelse. Han får hela laget att kunna dra framåt och på senare tid har han visat att han har en fantastisk teknik också. Målet var enkelt, men det är precis så det skall vara. Det kunde ha blivit ett mål till men Reina i Napolimålet hindrade. 7 är ett bra betyg och det får Il Re Leone av alla tidningar. Att Conte för andra gången i rad väljer att plocka ut Tevez före Llorente visar på att Fernando verkligen börjat ta för sig och få förtroende. Som pris fick han dessutom bli uttagen till landslaget igen. Nu bygger vi vidare på detta!

Llorente gjorde sitt snabbaste mål i Juvetröjan

Tevez – 7, 7, 6
Tevez jobbade hårt och stod omedelbart för en assist. Han ordnade även frisparken som bombades in av Pirlo och Reina hotades flera gånger då Tevez totalt sköt fyra gånger och därmed även mest av alla i Juve. Att TS bara ger ett stabilt betyg är obegripligt… 7 som CdS och GdS ger är mycket mer rättvist.

Peluso – ej betygsatt
Med sex minuter kvar fick Peluso komma in för att hjälpa till defensivt då Ogbonna blivit utvisad. Vi fick dock inte se något speciellt och Federico blev inte betygsatt.

Marchisio – ej betygsatt
Claudio kom in för Vidal som hade fått en smäll, men fyra minuter och 3-0 innebar att inget hände.

Quagliarella – ej betygsatt
Fabio kom in för Llorente och visade att han var hungrig med några sprinter, men 2 minuter räcker inte för att få ett betyg.

Conte – 7.5, 8, 7
3-5-2 var helt klart rätt. Det var möjligtvis påtvingat med tanke på förutsättningarna, men det var super och Napoli fick aldrig tillfälle att vara med i matchen på riktigt. Conte var högst bidragande till vinsten då spelarvalen var lyckade och han nu fått igång det defensiva spelet ordentligt. Fyra raka utan ett insläppt mål i ligan är fina siffror och det är helt klart något som man måste bygga vidare på. Det som Conte framförallt lyckades med i denna match var de intränade sekvenserna. Framförallt så såg man hur mittfältarna och anfallarna visste exakt hur de skulle röra sig för att bli omöjliga att stoppa och de fasta situationerna förvaltades mycket väl. Betyget var lägst av TS och det indikerar på att TS inte alls ville ge höga betyg denna dag. CdS gav en härlig 8 och GdS gav 7.5 som absolut är enklare att hålla med om. Grande Mister!

Grabbarna tackar fansen efter tredje vinsten i rad utan att släppa in mot Napoli på Juventus Stadium

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.86 av GdS7.05 av CdS och 6.81 av TS. Det innebär att betygen denna gång var väldigt mycket högre än sist. CdS gav så höga betyg att snittet låt över 7 och det visar på en superinsats. TS som var snålast för dagen gav trots allt 6.81 och även det är väldigt bra. 5.xx till högt 6.xx och 7.xx är fantastiskt bra om man jämför betygen från matchen mot Parma och denna gång. Misstagen blev betydligt färre, Juve var mer fokuserade och framförallt så var de betydligt effektivare då de antingen skapade solklara chanser (som tvingade Reina till fantastiska räddningar) eller gjorde mål. I Napoli var Reina och Insigne bäst enligt vad jag skrivit ovan och det höll tidningarna med om som gav 6, 7.5, 6.5 respektive 6.5, 6.5, 6. Sämst på plan? Moggi hade rätt när han sade att Hamsik inte är en man som levererar när det gäller. Han fick ett betygsnitt på 4.67. Den enda i hela ligan som var nära Pogba var Giuseppe Rossi som fick ett snitt på 7.67, men Pogba var alltså bäst med 7.83. De enda spelarna i denna omgång som fick 8 var Pogba, Pirlo, Rossi och Lazios Keita.

Juventus har börjat dominera igen, men nu är det dags att ta över tronen!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham