Tidningarnas betyg – Omg. 11, Serie A – Parma 0-1 Juve

Efter totaldominanta insatser mot Genoa och Catania så fortsatte Contes Bianconeri sin resa i Serie A med en tredje raka vinst borta mot Parma på Ennio Tardini. Skinklaget som inte hade slagits sedan 2009 bjöd upp till dans, men det starkaste laget var Juventus och de tog rättvist med sig alla poängen hem efter ett otroligt ribbskott av Quagliarella som på returen sattes in i mål med ett kyligt avslut av Paul Pogba.

Conte körde vidare med 3-5-2, men valde att inte starta med Pirlo och samtidigt lämnades Bonucci hemma i Turin för att få vila inför stormötet mot Real Madrid. Ex-Parmaspelaren Giovinco fick starta tillsammans med Tevez men de kom inte riktigt till avslut då båda två bara fick till två skott var. Pogba började centralt men bytte så småningom plats med Vidal, vilket gav lite bättre flyt på spelet, men efter 62 mållösa minuter fick Mister slut på tålamodet och Marchisio plockades ut för att man skulle få fart på spelet. Juve fick genast upp tempot och skapade några chanser. Självklart hotade även Parma och det främst genom Amauri som höll på att klacka in en boll. Men Juve lyckades komma undan och bara två minuter efter dubbelbytet Tevez-Giovinco mot Llorente-Quagliarella kom sekvensen som avgjorde matchen när Eta Beta fick iväg ett patenterat otagbart skott som träffade ribban. Pogba var vaken och rusade fram för att sätta bollen i mål. Resultatet höll sig då Juventusspelarna höll tätt och 0-1 blev slutsiffran.

Juve vann ännu en gång i Serie A och det var för tredje gången i rad utan att släppa in en boll… hur betygsattes spelarna av de italienska tidningarna?

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS). Observera att ordningen är precis som den nämnda i texten, dvs först GdS, sedan CdS och slutligen TS:

Buffon – 6, 6, 6
Buffon fick mot Catania och Genoa ett enda skott på sig och hade knappt behövt vara med. Men mot Parma borta är det alltid tuffa tillställningar och denna match var inget undantag. Buffon tvingades göra en räddning och hotades annars på chanser som inte riktigt nådde fram så det innebär ju att Superman inte behövde stå för någon ordentlig monsterräddning direkt. Hans positionsspel var dock utmärkt när både Gobbo och Amauri kunde göra mål. Tredje nollan i rad, nu börjar vi bli nöjda. Betyget? Stabilt!

Barzagli – 7, 6, 6.5
Efter en period med en frånvarande Licht såg det ut att bli allt tuffare för Barza som knappt fick något understöd på sin defensiva kant. Men i samband med att Juve istället ändrade och körde full fart framåt så gick det bättre för Il Muro. Alltid är han framme och vinner tillbaka bollar för att starta om anfallen. Denna gång blev det totalt 26 återvunna bollar vilket var bäst bland Juvespelarna och utöver det var han trea på plan med 61 korrekta passningar. En härlig insats som verkligen gav en fin betygsättning av GdS som såg honom som bäst på plan efter Pogba som avgjorde. CdS gav ”bara” 6 och det känns svårt att motivera egentligen. TS är nästan lika nöjda som GdS då de ger 6.5 till Juves bästa back.

Barzagli - den italienska muren

Ogbonna – 6, 5.5, 6
Angelo såg mycket skakig ut i den första halvleken när han bland annat slog en farlig bakåtpass till en felplacerad Buffon i målet. Det blev inget utav det, men man märkte verkligen att inte allt var som det skulle för dagen. Markeringen centralt var dålig när Amauri stormade fram och vid ett par tillfällen var det lite för enkelt för Parma när pressen uteblev. Men i samband med att matchen gick så kom Ogbonna in allt mer och tillslut stod han för en fin insats där han flera gånger var snabb och mycket stark i närkamperna. 93 % låg passningssäkerheten på och med 18 återvunna bollar bidrog han definitivt med något gott. 6 av GdS och TS blev det, men CdS lyfter fram misstagen och ger ett lägre betyg. Han blir säkerligen mer slipad!

Chiellini – 5.5, 6, 5
Giorgione var som vanligt duktig i närkamperna, men vad hände i löpduellerna? 5 meters försprång räckte inte mot Biabiany som rundade King Kong och nästan fick till en assist. Det såg verkligen skakigt ut och denna form får man bara hoppas på är en tillfällighet då de kommande matcherna är mot Real Madrid och Napoli. Passningssäkerheten låg på 86.7 % vilket är bra, men samtidigt var felpassningarna mycket farliga. Giorgione var dock mycket delaktig i matchen med 18 återvunna bollar och 69 korrekta passningar. Därför ger CdS ett stabilt betyg. Men TS var mycket missnöjda och gav betyget 5. Samtidigt blev det 5.5 av CdS som mötte de övriga tidningarna halvvägs.

Padoin – 5, 5.5, 5.5
Simone Padoin var ganska delaktig med 50 korrekta passningar av 57 slagna. Men var fanns bolltekniken? Inga dribblingar, inläggen var mycket dåliga och aldrig tog han sig förbi sina motståndare. Det värsta av allt var kanske när han tappade flera bollar på grund av dåliga mottagningar. Enligt mig är vissa människor lyckligt lottade. Simone Padoin spelar i Juventus och har en högre lön än Paul Pogba då han får 700 000 € per säsong i fickan. Hans kontrakt tar dessutom slut i 2016, så han är garanterad ytterligare 1.4 M € i princip. Du är en lyckligt lottad man Simone, men betygsättningarna sågar din insats ordentligt… för att få stanna i Juventus krävs mycket mer än tur.

Vidal – 5.5, 6.5, 6
Arturo började till höger i den centrala mittfältet men tog så småningom klivet in centralt. Det gjorde att han hade flest korrekta passningar då han agerade länk mellan anfall och backlinje. 74 korrekta passningar och 20 återvunna bollar varav de flesta högt upp i bana bidrog väldigt mycket när Juve tryckte på. Han fick till två skott, som visserligen inte var så farliga, men han försökte ständigt. Det blev självklart 90 minuter för mannen med det största hjärtat på plan. GdS var mycket hårda i betygsättningen då de gav 5.5 med motivationen att Juve inte vinner med Vidal som spelfördelare. Det är Pirlos roll och Arturo skall sköta sitt… CdS uppskattade dock prestationen och gav 6.5, medan TS mötte de övriga i mitten.

Pogba – 7, 6.5, 6.5
Den matchavgörande målgöraren Pogba visade som vanligt sin styrka och fina teknik i mitten av planen. Det är mycket svårt att stoppa honom när han har bollen och framför målet är han iskall. Får iväg ett skott utöver målet, men det var långt ifrån minnesvärt så om det är något vi saknat i år så är det hans otroliga missiler. GdS tycker att han är bäst på plan och ger betyget 7, men TS och CdS är mindre imponerade då den låga passningssäkerheten på 78.7 % visar på en del felaktiga beslut. De ger gemensamt 6.5, men det ändrar inget då Pogba förblir den högst  betygsatta spelaren på plan.

Man of the match - Pogba

Marchisio – 5, 5.5, 5
Marchisio jobbade en del och slet i närkamperna, men få passningar, en låg passningssäkerhet och nästan helt uteblivna djupledslöpningar gör att Juvesonen byts ut. Skall ärligheten fram så medför bytet Marchisio ut och Pirlo in att Juve tar över betydligt mer. Pogba gör dessutom målet från just Marchisios position. Claudio som knappt har spelat egentligen drog dessutom på sig ytterligare ett gult kort och det innebär att han blir avstängd nästa gång han får ett kort. 5 av TS och GdS innebär att han nästan är sämst på plan i Juve enligt betygsättningarna. Du kan mycket bättre!

Asamoah – 5.5, 6, 6
Efter att De Ceglie fått chansen och tagit den mot Catania var det Kwadwos tur igen. Han hade en aningen mer defensiv roll och tillät inte Biabiany komma loss för det mesta. Det straffade sig dock framåt då Asamoah inte alls kom till avslut och knappt fick till något inlägg. När han väl utmanade var det många framför honom och han tvingades oftast passa in i bana igen. Asamoah kan mycket mer, men det är inte alltid det fungerar mot hårt arbetande motståndare som Parma. 5.5 av GdS var lägstabetyget då övriga tidningarna gav 6.

Tuffa dueller mellan Asa och Biabiany

Giovinco – 5, 5, 5
Gio hade dett tufft mot sitt före detta lag. 2 skott blev det, men inget riktigt hotande och som anfallare var han mycket blyg. Tog inte alls för sig och utmanade inte som han brukar. Inga mål och inga assists och det är ju vad anfallare är till för. 5 av samtliga tidningar var det lägsta av alla Juvespelarna och på 2 minuter hade Quagliarella gjort mer kändes det som. Ett onödigt gult kort bidrar säkerligen också i den snåla betygsättningen. Ännu en Juveson som hade det tufft denna arbetskväll…

Tevez – 6.5, 6, 6.5
Tevez jobbade hårt men kom bara till avslut två gånger. Första skottet var mindre farligt, men det andra hade resulterat i ytterligare mål för Juves bästa målskytt om inte Mirante bjudit på en fantastisk räddning. Det blev inga poäng mot Parma men han hotade ständigt med sin rörelse och hans bollsinne. 6.5 av TS och GdS tyder på nöjda tidningar, men CdS vill ha lite mer på resultattavlan vilket är förståeligt.

Pirlo – 6.5, 6.5, 6.5
Mozart kom in och briljerade direkt med härliga passningar och han satte ett nytt matchtempo. Hans sätt att behandla bollen är exemplariskt och när han vände bort sina motståndare såg det så enkelt ut. Det blev bara en halvtimmes spel men han kom in och spelade som om att han varit med från början. Klass rakt igenom som man brukar säga och 6.5 är ett betyg som alla tidningar kommer överens om.

Quagliarella – 6.5, 6.5, 7
2 minuter tog det också fick vi se en härlig bomb av Eta Beta Quagliarella. Jag tror personligen inte alls att Juve hade vunnit om inte Quaglia hade bjudit på det. Mycket mer än så blev det egentligen aldrig utan han kämpade hårt och pressade och höll i boll under den kvarstående tiden. 6.5 var lägstabetyget och det gavs av GdS och CdS. TS ger honom 7 då de tycker att han var bäst på plan!

Quaglias avgörande ribbträff

Llorente – 6, 6, ej betygsatt
Llorente kom in och var mycket laddad. Jobbade hårt på bollarna och återvann en del. Sedan bidrog han direkt med sin starka fysik högst upp. Det blev dock ett onödigt gult kort då han kanske var lite för laddad. Insatsen betygsätts inte av TS, men GdS och CdS ger stabila betyget 6 till Juves spanjor.

Conte – 6.5, 6.5, 6.5
3-5-2 var helt klart rätt val då man dominerade mittfältet i en match mot ett Parma som gillar att hålla boll. Sedan tillät Juve knappt några skott på mål och defensiven stod högt för att eliminera kontringshoten. Cassano som var i en superform inför matchen plockades bort helt och det är Contes organisation och förberedelse som bidrar till det. Conte valde att rotera lite och det slog ut bra så när som Padoin som var mindre bra matchen igenom. Bytena var avgörande och då kan man inte mer än att lyfta på hatten och tacka mister för en fantastisk insats. 6.5 av alla tidningar visar på en fin insats.

Grabbarna tackar fansen efter första vinsten på Tardini med Conte

Spelarna får denna gång snittbetygen 5.93 av GdS5.96 av CdS och 5.96 av TS. Det innebär att betygen denna gång var väldigt lika tidningarna emellan men att de samtidigt åkte ner från 6.xx till 5.xx även om det ligger mycket nära 6. Individuellt kan man hålla med om att en del spelare bjöd på onödiga misstag och att de kan betydligt bättre, men mot Parma borta hade Juve inte vunnit med Conte som tränare, så resultatet i sig bör ge Juve lite mer ros. Inbytta Quaglia och Pirlo var bäst tillsammans med Pogba och Barzagli enligt betygen och det stämmer helt klart med vad man såg på plan. Personligen tycker jag dock inte att Giovinco var så dålig att han skall ha 5 av alla och få lägsta betyget av alla anfallare efter Balotelli. Amauri i Parma som kanske var farligast i Parma fick för övrigt lägst betyg av alla Parmaspelare.

Juventus har ny byggt upp en fin svit i ligaspelet och är möjligtvis laget i den bästa formen tillsammans med Napoli, gissa då vem som möts i nästa omgång? Det blir en fantastisk tillställning på Juventus Stadium!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham