Tidningarnas betyg – Omg. 10, Serie A – Juve 4-0 Catania

Efter en totaldominant insats mot Genoa så fortsatte Contes Bianconeri att krossa motståndarna på Juventus Stadium med en 4-0 vinst mot Catania. 5 Serie A matcher hemma har nu genererat 5 vinster och Juve bjöd dessutom på ett för säsongen rekordhögt bollinnehav på 66 %.

Conte behöll 3-5-2, men roterade lite när Pogba, Barzagli och Asamoah vilades. Llorente och Tevez startade ännu en gång tillsammans och man börjar verkligen se att deras fina samarbete kommer att bli bättre och bättre med tiden. Juve spelade ännu en gång med en väldigt hög defensiv linje och samtidigt så kom man ofta runt på kanterna för att slå inlägg. Samtidigt bjöd Pirlo på härliga bollar och trots ett stundvis mycket slarvigt passningsspel av Juve så var det bara ett lag på plan och slutresultatet skrevs till 4-0 när De Canios Catania besegrades enkelt.

Juve totaldominerade och vann trots att de egentligen spelade relativt slarvigt, frågan som återstår är alltså hur spelarna betygsattes av de italienska tidningarna?

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS). Observera att ordningen är precis som den nämnda i texten, dvs först GdS, sedan CdS och slutligen TS:

Buffon – 6, 6, 6
Buffon fick inget att göra mot Catania. Rusade ut väldigt bra i en farlig situation, men King Kong var där och hindrade hotet innan Superman hann göra sitt. Alla tidningar ger 6 i betyg. Omöjligt för Gigi att visa vad han går för just nu när Juve släpper ett skott mot sig på 180 minuter. Muren är tillbaka!

Caceres – 6, 6.5, 6.5
Martin fick komma in istället för Barzagli som vilades. 65 lyckade passningar blev det och insatsen var väldigt stabil. Framförallt utmärker sig uruguayanen med sin lugna spelstil och den fina speluppfattningen. Även i svåra lägen väljer han alltid rätt alternativ för att enkelt spela sig ut ur situationerna. Han var mycket snabb med att återfå bollar och tillät aldrig någon kontring att komma från hans kant. Betygen från tidningarna är stabila och CdS ger tillsammans med TS lite mer än så. Med honom på plan är Juventus alltid stabilare i defensiven!

Bonucci -6, 6, 5.5
Bonny fortsätter att slå otroligt bra bollar framåt. Men ibland så slås onödiga låga passningar centralt i banan som når motståndarna. Hade inte Giorgio varit snabb och hunnit ikapp med en perfekt tackling så hade nollan kunnat spricka. Slarvigheten är inte okej. Men annars är Bonucci duktig med att styra. Diamanten som Juve bildar när de återfår bollen med Bonny längst bak, Caceres och Chiellini på var sin kant och Pirlo längst fram är underbar att se. Spelarna i denna diamant är nästan alltid de som slår flest lyckade passningar och det är ingen tillfällighet att Juve har 723 spelade bollar och 66 % bollinnehav i matchen. Tidningarna är nöjda, men TS ger 5.5 på grund av slarvet.

Chiellini – 7, 7, 6.5
Giorgione var ännu en gång perfekt i det defensiva spelet och han stod dessutom för 70 korrekta passningar. I luftrummet behöver vi inte diskutera något. Inte en centimeter gavs till motståndarna och den som försökte ta sig förbi misslyckades alltid. 21 återvunna bollar ger honom bästa siffran av alla och han drev dessutom härligt upp i offensiven vid flera tillfällen. Sättet på vilket han räddar Bonny är heroiskt. Jagar ikapp och gör en otroligt vältajmad tackling som bara han kan. Gula kortet är vad som ger sämsta betyget, 6.5, av TS. Annars är övriga tidningar eniga om att 7 är det rätta betyget för Serie A:s tuffaste back som har ett enda kort i ligan denna säsong. Somliga diskuterade tacklingen på Bergessio, men den är långt ifrån avsiktlig och visade bara att Giorgio ville vinna alla bollar. Bergessio kommer spela snart igen och allt är okej. Tufft spel ingår i vårt Calcio.

Isla – 6.5, 6, 6
Mauricio Isla startade ännu en gång och för andra gången i rad så var han stabil. Inga misstag, börjar få till ett fint kombinationsspel med Vidal och flera gånger slog han inlägg. Absolut inte en skönlirare just nu, men det ser bättre ut än i inledningen av säsongen. För andra matchen i rad får han 6.5 av GdS och övriga tidningar ger även de ett stabilt betyg. 16 återvunna bollar visar dessutom på att han jobbar hårt för laget.

Vidal – 6, 7, 6.5
Många spelare har hjärta, men få om ens någon alls har hjärta som Arturo Vidal. Han slarvade med några passningar och ångrade det något oerhört. Han svarade med ett mål och bad om ursäkt till fansen. Trots slarvet är han alltså avgörande och CdS gav hela 7 i betyg. TS gav 6.5 medan lägstabetyget delades ut av herrarna i GdS som ger 6. En sak är säker dock, No Vidal – No Party!

Pirlo – 7, 7, 6.5
Pirlo blir just nu bara bättre och bättre. Andra målet kom mot Catania med andra frisparksmålet denna säsong. Andrea är nu förbi självaste Del Piero i Serie A:s frisparksskytteliga och med den nuvarande formen är han och självklart även Juventus väldigt svårstoppade. Flera gånger dribblade han av sina motsåndare enkelt. Han bjöd på en snygg 360 som fick upp en Cataniaspelare på läktaren för att köpa korv. 7 av två tidningar och trots att TS snålar blir det 6.5… Mozart är tillbaka!

Marchisio – 6, 6, 6
Marchisio startade denna gång då Pogba vilades. Han är mycket anonym i de offensiva spelen just nu. Det som i synnerhet saknas är de avgörande djupledslöpningarna han brukade bjuda på. Men defensivt var han en mur. Ingen kunde gå förbi och han krigade till sig bollar trots att det var spel 3 mot 1. 13 återvunna bollar lägger honom högst upp av MVP och insatsen var självklart stabil. Likaså var betyget stabilt.

De Ceglie – 6.5, 6.5, 6
Den största överraskningen såg ut att vara att Paolo spelade från start. Men det visade sig vara att han briljerade. Han fick 90 minuter och bjöd inte på ett enda misstag, ångade på längs kanten hela tiden, krigade till sig bollar och slog farliga inlägg samtidigt som han fick med sig hörnor. En härlig insats av Juvesonen som verkligen förtjänar beröm då han startade för första gången denna säsong. 6.5 av två tidningar, men TS ger 6. Varför frågar jag? Han förtjänar absolut 6.5!

Llorente – 5.5, 6, 6.5
Llorente startade ännu en gång och som vanligt bidrog han med en otrolig styrka framåt. Denna gången blev det även en assist, men målen lyser med sin frånvaro. Som anfallare är det din uppgift att göra mål och då han misslyckas med det trots två fantastiskt fina inlägg rakt på pannan utan någon markering så blir betyget inte högt av GdS som ger 5.5. CdS tycker att det totalt sätt är stabilt, medan TS bedömer insatsen som nyttig för laget då de ger högsta betyget 6.5. Nästa match vill vi se dig vråla Il Re Leone!

Tevez – 7.5, 7, 7.5
Tevez är briljant. Denna gång blev det ett mål och nu står han med 7 mål i Juvetröjan denna säsong varav 6 har kommit på 10 matcher i ligan. Grande Tevez är en garanti numera. Om man tittar fyra säsonger bak i tiden så ser man ingen spelare i Juvetröjan som gjort mer än 10 mål i Serie A på en säsong. Lyckas Tevez? Då visar han att han absolut förtjänar nummer 10. Betygen? Som alltid höga… 7.5 av TS och GdS och lägsta av CdS är 7!

Pogba – 6, 6, 6
Pogba kom in och bjöd på kvicka fötter och härligt uppoffrande spel. Han vann en del bollar och bidrog främst i defensiven när Catania pressades tillbaka ytterligare genom att kontringsmöjligheterna helt uteblev. Betyget är stabilt av alla tidningar. Startar han nästa gång mot Parma?

Giovinco – 6.5, 6.5, 6
Juvesonen Seba kom in med bara 24 minuters speltid kvar, men han bjöd direkt på show med en assist och 5 hotande skott som gjorde honom till mannen med flest skott för dagen. CdS och GdS är mest imponerade och ger 6.5, medan TS ger 6.

Motta – 6, ej betygsatt, ej betygsatt
Marco Motta kom in för Llorente med knappa kvarten kvar att spela. Att vissa Juvefans buade gjorde ont. Oavsett argument så är han en Juventusspelare och Antonio Conte väljer att ta in honom… då förtjänar han respekt på Juvenus Stadium. Han gjorde inga misstag alls, utan bidrog med ytterligare stabilisering i defensiven. GdS ger honom en stabil 6:a, men övriga tidningar vill ha lite mer speltid för att ge betyg. Forza Marco!

Conte – 7, 7, 6.5
Mot andra lag spelar man 4-3-3, men mot Juventus är det 4-5-1 som gäller är vad vi sade senast och det fortsätter vi att säga. Alla försöker göra det så svårt som möjligt för Juve, men Conte har botemedlet med sin grinta och stora vilja att alltid vinna. Ytterligare dominans, 66 % bollinnehav och ännu en gång 23 skott samt ett säsongsrekord i ligan på 4-0. Allt var super och det var bara ett lag på plan trots slarv av spelarna. Det kan bara innebära att taktiken är väldigt finslipad. Att se den defensiva diamanten längst bak är en fröjd. Samtidigt spelar De Ceglie upp sig något avsevärt och det är inte någon tillfällighet att Juve vinner enkelt. Juventus segrar stavas C O N T E och tidningarna ger fina betyg!

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.32 av GdS6.42 av CdS och 6.27 av TS. Betygen var denna gång lite olika mellan tidningarna. Men det som är gemensamt är att både GdS och CdS ger ännu bättre siffror än senast mot Genoa trots det något slarvigare spelet. TS ger exakt samma snitt som förra gången. Men det visar absolut på hur pass viktigt det är att ha fina resultat för att få bra betyg i Italien. Bäst var ännu en gång Tevez och efter honom så utmärkte sig även Chiellini och Pirlo. Catania hade inte en enda spelare som fick ett stabilt betyg och sämst betyg fick Guarente (5, 4, 5.5) som utvisades efter att ha dragit på sig två väldigt onödiga kort.

Nästa match mot Parma blir säkert mycket svårare, men Juventus bör absolut spela på samma sätt vad gäller press och bollinnehav!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham