Tidningarnas betyg – Kvartsfinal, Coppa Italia – Roma 1-0 Juve

Efter Avellino i åttondelsfinalen på Juventus Stadium blev det många gånger svårare för Juventus i kvartsfinalen i Coppa Italia. Roma borta på Stadio Olimpico ställde upp med förstalaget medan Conte höll fast vid traditionen att ställa upp med en så B-betonad startelva det bara går. Storari, Peluso, Isla, Quagliarella och Giovinco fick chansen från start, men tyvärr tog ingen den riktigt när Juventus såg sig besegrade med 1-0.

Storari i mål fick hålla nollan sist mot Avellino, men hans första match för i år blev inget att minnas. Två skott på sig under 90 minuter, där det ena inte alls var farligt och det andra nästan var rakt på honom men ändå gick in bakom mål. Längst fram bjöd anfallsparet på 0 skott och Contes Juve blev mållösa för första gången denna säsong i Italien samtidigt som de för första gången någonsin gick hem utan ett skott på mål i en match. Visserligen hade Juve ett skott på mål (och ett mål) efter Islas perfekta inlägg mot Peluso, men linjedomaren signalerade att bollen var över linjen. Tyvärr var det ett kontroversiellt beslut som kostade Juve ett mål. Kontroversiella beslut fick vi egentligen smaka på redan i den 13:e minuten när Benatia rev ner en annars fri Giovinco mot De Sanctis i Romamålet. Rött kort för frilägesutvisning? Nej… gult kort och Roma fick spela klart med 11 man mot Juve efter att senast på Juventus Stadium i ligan ha fått två utvisade spelare på knappt 90 sekunder.

Roma var aggressivare än Juve som denna kväll var väldigt avvaktande och ännu en gång hade mindre boll (46 %). Roma lyckades inte skapa så många chanser mot det B-betonade Juve, men Juventus anfallare för dagen var inte alls med de heller. Det är väldigt uppenbart att TopPlayer-duon Llorente och Tevez gör skillnaden på den offensiva planhalvan. Längst bak var det mycket slarvigt och Roma kunde slå in flera farliga inlägg i den första halvleken som inte nådde fram. Det blev aningen bättre efter att Chiellini som fick muskelsmärtor i halvlek klev av för en taggad Ogbonna. Spelaren som visade mest vilja var givetvis Vidal, men han saknade någon att kunna kombinera med (Licht, Tevez och Llorente) och därmed fick han avsluta från avstånd utan någon större lycka istället.

Roma vs. Juventus - Coppa Italia 2013/2014

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS):

[table id=16 /]

Roma vs. Juventus - Coppa Italia 2013/2014

Spelarna får denna gång säsongens nästan sämsta snittbetyg i form av 5.88 av GdS5.33 av CdS och 5.55 av TS. CdS totalsågade Juvespelarna och gav stabila betyg endast till Barzagli och Ogbonna, medan TS såg till att slå extra hårt på Giovinco och Bonucci som fick så lågt betyg som 4.5 efter sina bleka prestationer. Quagliarella kom inte undan någonstans utan var enda spelaren som fick 5 av samtliga tidningar. GdS gav denna gång avsevärt mycket högre betyg än TS och CdS då de gav både Gio och Bonny 6 och dessutom gav det högsta betyget (6.5) till Vidal. Bäst snitt fick Barzagli som var enda spelaren med mer än 6 i snitt. Vissa betyg kan kännas lite väl hårda, men samtidigt så bjöd Juve inte på något alls. Inget kombinationsspel, få fina nummer, felpassningar och slarvigt försvarsspel då många inlägg tilläts och motståndarna fick driva alldeles för mycket med bollen. Conte kom självklart inte undan med valet att ställa upp med ett B-betonat lag trots att han visste att Garcia skulle ställa upp med sitt bästa lag. 5.5, 5 och 5 blev det för Mister och därmed blev det fullbordat.

Roma vs. Juventus - Coppa Italia 2013/2014

Årets andra uttåg från en turnering innebär att Conte för tredje året i rad inte lyckas ta hem silverstjärnan med Juves tionde Coppa Italia-titel och samtidigt betyder det att Juve inte kommer att kunna ta en trippel. Det Juve måste jobba på nu är att försöka hålla undan eller dra ifrån ytterligare i Serie A medan Roma ställs mot Lazio eller Napoli i två semifinaler i Coppa Italia samtidigt som Juve får vila extra.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham