Tidningarnas betyg – Gruppspelsmatch 5, Champions – Juve 3-1 FCK

Efter fyra raka matcher utan någon vinst i Champions stod Juventus med kniven mot strupen och Contes mannar var i princip tvungna att vinna mot Solbakkens FC Köpenhamn för att hålla drömmen om Champions League vid liv. När det gäller som mest så brukar de största spelarna kliva fram och denna match blev inget undantag då Arturo Vidal klev fram och slog till med sitt första hattrick i karriären och Juventus första hattrick sedan Quagliarellas tripletta mot Pescara i Serie A förra säsongen. Tittar man endast på Champions så får man gå så långt tillbaka som 13 år för att hitta senaste hattricken av en Juvespelare då Inzaghi slog till med tre mål mot Hamburg i en match som slutade 4-4. Arturos hattrick innebar dessutom att han blev Juves bästa målskytt i truppen med 32 mål i Juvetröjan och det blev alltså helt avgörande när ny historia skrevs och Juve bärgade sin första seger i Champions denna säsong.

Gigi fick tyvärr inte hålla nollan utan det blev insläpp för femte gången i rad i Championsgruppspelet när ingen mindre än gamla Juvespelaren och svensken Olof Mellberg gjorde 1-1. Det såg då ut att kunna bli tufft då Juventus hade totaldominerat men ändå inte hade lyckats göra mål. Men strax efter så orsakade Mellberg en straff när han rev ner en stark Llorente som var mycket het för dagen. Det var dagens andra straff och Vidal gjorde ännu en gång inget misstag. Det såg då ut att kunna gå vägen, men Juve verkade inte kunna göra några spelmål. Då kom dock det riktiga svaret när Juventus kombinerade friskt och Pogba hittade Vidals panna. Bollen gick över alla, tog i ribban o in i mål… 3-1 till Juventus och Juventus Stadium exploderade!

Arturo Vidal bjöd på riktig show

Vinsten var som sagt Juventus första i Champions, men i samband med att Ancelottis Real Madrid lyckades slå Galatasaray med en man mindre så gick Juve upp på andraplatsen i Grupp B och allt ligger fortfarande i Juventus händer då en poäng i den sista matcher räcker för avancemang. Förutom Vidal så stod Pirlo också för en mycket fin insats. Buffon kunde absolut inte belastas för målet, utan dåligt försvarssamarbete av Llorente och Chiellini ledde till att det långa inkastet kom nära Mellberg som från kort avstånd kunde skjuta in bollen. Juve totaldominerade annars matchen och 20-4 i målchanser förklarar det mesta. Juventus hade även som lag 81 % korrekta passningar och det visar på fint samarbete och kombinationsspel mellan spelarna. FCKs motsvarande siffra var 78 %. Det som Juve inte lyckades med var att dominera bollinnehavet då 53 % inte visar på något större innehav. Där saknades pressen, men samtidigt så hade Juve ledningen och de ville inte riskera för mycket med ett onödigt hög presspel. Frågan som nu återstår är hur spelarna betygsattes?

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS):

[table id=5 /]

Juventus Stadium bjöd på en packad tillställning

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.33 av GdS6.63 av CdS och 6.42 av TS. Det är självfallet Juves högsta betyg denna Championssäsong och CdS var mest nöjda. Vidal fick givetvis bästa betyget och både TS och CdS slog till med 8 (!), men GdS nöjde sig med 7.5 i betyg. Llorente och Pirlo vars insatser lyftes fram ovan i texten fick också höga betyg då de fick 7 av två tidningar och 6.5 av en tidning. Vi är alltså helt överens med tidningarnas sammanräknade bedömningar, men GdS som drog ner betygen på Tevez och Padoin till 5.5 har lägsta snittet. Det kan kännas som ett rättvist betyg för Padoin, men Tevez förtjänar nog 6 som de andra tidningarna gav. Juve bör även få en guldstjärna för att ingen drog på sig något gult kort och Conte fick mycket bra betyg som känns mycket rättfärdigade då han bland annat valde att starta med Vidal trots att han riskerade en avstängning till matchen mot Galatasaray och att Juve dessutom ställdes upp med 3-5-2 efter att 4-3-3 hade använts mot Real Madrid. Juventus fortsatte dessutom att vara laget som skapar flest chanser i Europa och det bådar gott för framtiden om effektiviteten kan bli ännu bättre.

Arturo tog självklart med sig hattrickbollen hem

Nu gäller det för Juventus att ta minst en poäng mot Galatasaray borta och gå vidare från gruppspelet!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham