Tidningarnas betyg – Gruppspelsmatch 4, Champions – Juve 2-2 Real

Efter mötet mot Real Madrid som lämnade en mycket bitter eftersmak så slog Juventus tillbaka hårt. De vann tre raka ligamatcher utan att släppa in en enda boll och de såg till att göra sju mål på de tre matcherna för att inte visa några svagheter. Situationen såg alltså betydligt bättre ut jämfört med inför första matchen mot Real på Bernabéu då man precis hade kommit från en horribel match mot Fiorentina. Denna gång tog Juve på en fullsatt hemmaborg som genererade en rekordhög summa emot Galacticos och för första gången så slutade ett möte i Turin med 2-2.

Efter den första halvleken hade Juve totaldominerat matchen och haft flera klara chanser på mål. Marchisio prövade med en nick, Pogbas passning in i mitten styrdes näsan in i mål av Pepe och Tevez kunde fått en straff när han blev omkullknuffad i straffområdet. Juve tryckte på ordentligt och till slut så lossnade det när Juve äntligen fick straff när Varane tacklade Pogba klart och tydligt i straffområdet. Arturo gick fram med ett stort leende och dunkade upp bollen i högra krysset. Casillas som hade varit matchens lirare så långt hade inte en chans. Juventus Stadium exploderade och fansens tryck blev ännu högre.

I den andra halvleken kom Juve in med en helt annorlunda mentalitet, de var mindre hungriga och jobbade inte lika intensivt på de förlorade bollarna. Förutom det så anföll de huvudlöst och pressade med flera spelare så att de i princip hade åtta man nära straffområdet. Det alltså mot ett lag med spelare som Bale och Cristiano Ronaldo. Gissa om det straffade sig?

Caceres gjorde en felpass och Ronaldo kom fri mot Buffon… inget misstag och plöstligt var det 1-1. Juve som hade kämpat och slitit och som egentligen förtjänade en 3-0 ledning i halvlek hade nu bara 1-1. Kollapsen fortsatte och positioneringsspelet var helt borta. Xabi Alonso gick fram helt ostörd och fick prova från avstånd. Den gången hade Juve tur och Buffon fick se bollen gå i ribban. Men kort därefter kom en långboll över ett alldeles för högt pressande mittfält som anföll huvudlöst. En boll snett in och Bale såg därefter till att det blv 1-2. Många var väl de som såg att Juve hade gått in i en vägg ännu en gång? Men Juve ville annat och efter 8 dåliga minuter i den andra halvleken ryckte de upp sig igen. Man anföll och Marchisio var nära. Först hindrade Casillas med en jätteräddning och sedan hindrade Pepe med en räddning på linjen. Juve skulle absolut få jobba hårt igen för att få göra mål. Det gjorde de också och tillslut kom 2-2 målet när Caceres slog ett perfekt inlägg i pannan på Llorente som nickade in sitt andra mål i Juvetröjan mot Real och sitt andra mål i Champions.

2-2 stod sig och det blev som nämnt den första oavgjorda matchen i Turin mellan Juventus och Real Madrid. Bristen på erfarenhet visades verkligen, men Juve gav trots allt Real en ordentlig match över 180 minuter. 1 av 6 möjliga poäng är långt ifrån godkänt egentligen. Men man måste inse att Juve idag inte kan mäta sig med Real Madrid utifrån spelarmaterial och förutsättningar. Det Contes Bianconeri gör på två matcher är att de visar att pengar inte är allt inom fotbollen utan att man faktiskt kan komma långt utan det. Juves situation i gruppen räddades något av att Galatasaray förlorade borta mot FCK i Köpenhamn. Allt ligger i Juves händer då två vinster garanterar en plats i slutspelet.

Idag redovisar vi betygen från Gazzetta dello Sport (GdS) och TuttoSport (TS). Observera att ordningen är precis som den nämnda i texten, dvs först GdS och sedan TS:

Buffon – 6, 6
Buffon som hade hållit nollan i tre ligamatcher fick denna gång sju skott på sig efter att han bara hade fått två skott på sig på 270 minuter. Av dessa var tre otagbara. En gick i ribban och två i mål. Annars var det inte mycket mer man fick se egentligen. Buffon var alltid med och styrde backlinjen som var mycket bra under hela matchen om man bortser från de 8 horribla minuterna mellan minut 52-80. Buffons säkra placeringsförmåga gör att han inte behöver anstränga sig mycket och det är alltid härligt att se. Betyget är stabilt.

11 Lejon

Caceres – 6, 6
Martin gav inte en centimeter till sina motståndare men plötsligt blev det trångt och då valde han att passa bakåt. Det visade sig vara ett förödande misstag, men det gjorde aldrig att han gick ner sig efteråt, utan han tog sig upp igen och bjöd på en härlig assist som var hans första för säsongen när han slog inlägget till Llorente. Även i detta fall var betyget stabilt.

Barzagli – 6.5, 7
Ronaldo, Benzema eller Bale? Spelar ingen roll när Andrea Barzagli är med. Alla fick det tufft och ingen fick något utrymme alls. Att Juve har dubbelt så många skott på mål som Real Madrid beror främst på att Barzagli längst bak var en mur tillsammans me sin mittbackskollega Bonucci. 65 korrekta passningar blev det och han var alltid skarp. Målen kommer i samband med kontringar som är mycket svårstoppade och Andrea var som alla andra lite utanför position när omställningarna kom. Här drar tidningarna på då GdS ger 6.5 och TS ger 7.

Bonucci – 6.5, 6.5
Bonny var hård längst bak och tillät inte Benzema få mycket utrymme. Tappade vid ett tillfälle men då var turen med honom då skottet gick utanför. Hans samarbete med Barzagli var superbt och de hade mellan varandra 36 lyckade passningar. 6.5 av båda tidningarna vittnar om en fin match, men han var otroligt arg efter att Juve hade släppt in två mål på åtta minuter. Nu gäller det att han tar med sig den ilskan in på plan till de kommande och helt avgörande matcherna i Champions.

Krigaren Bonny

Asamoah – 5, 6.5
Asamoah som vänsterback är en mycket anonym spelare. Man är van vid honom mycket högre upp i bana och där är han betydligt mycket mer aktiv. Hans styrka i matchen låg i att han alltid kunde spela sig ut ur farliga situationer med ett kvickt passningsspel och hans fysiska styrka tillät ingen komma förbi och slå inlägg från hans kant. GdS ger 5 i betyg med motiveringen att han inte riktigt kan göra sig hörd på den positionen samt att han helt missbedömer när Bale gör mål. Men TS ger 6.5 vilket är ett helt annorlunda betyg. Personligen hade jag velat luta mot betyget som TS ger, men 6 vore kanske mer rättvist då han faktiskt inte alls kommer loss på sin kant. Målet som Bale gör är svår att belasta någon för… 91 M € kostar det att få en sådan spelare och det smakar som det kostar.

Vidal – 7.5, 7
Skall slå sin första straff mot Real Madrid… går fram med ett stort leende och bombar upp bollen i krysset. Grande Arturo Vidal räds inget men alla är rädda för honom. När han hade bollen var det ingen som ens vågade pressa utan spelarna föll i bana istället. Han jagade själv massor och gav knappt någon yta i mittfältet till sina motståndare som faktiskt försvarade sig med minst åtta spelare. Vidal vann alla dueller han var i och nästan alla passningar han slog var farliga upp i bana. 7.5 och 7 av tidningarna visar vem som var bäst i Juventus!

Vidal slår världens säkraste straff efter den mot Milan förra säsongen

Pirlo – 7.5, 6
Pirlo hade mycket utrymme precis som i den första matchen och om han inte lyckades ta vara på det förra gången så var det helt annorlunda denna gång. Passningarna ut till kanterna var otroliga och han stod hela tiden för bollar som skapade farligheter. Han hade självklart flest passningar på plan med 90 korrekta sådana och passningssäkerheten var mycket hög då den låg på 92 % trots att de flesta passningarna kom i offensiv planhalva (endast 9 av 90 passningar var korta). Denna gång blev det självklart 90 minuter men insatsen betygsätts mycket olika då TS ger 6 och GdS ger 7.5. Personligen lutar värderingen av insatsen mot GdS betyg, men Pirlo kan gärna vara farligare när han får fasta situationer. Speciellt när det gäller!

Pogba – 7, 7
Om det är en spelare som Real Madrid nu vill ha så är det Paul Pogba. 20 år men en gigant som fullständigt dominerade. Det var mycket svårt att ta bollen ifrån honom och hans presspel var superbra. Han fixade straffen efter att ha fått en fin boll levererad av Tevez och flera gånger i inledningen av matchen skapade han lägen som kunde ha resulterat i ledningsmål. 7 är det gemensamma betyget och Paulie förtjänar massor av hyllningsord efter en sådan insats mot ett av Europas absolut största lag.

Yngst men störst - Paul Pogba

Marchisio – 6.5, 6
Marchisio fick ännu en gång vara i en något ovan position, men han stod för en fin insats. Hade han inte missat flera lägen hade han säkert kunnat göra 2-3 mål i matchen. Men ärligt talat är det Casillas som står för en supermatch. Att vara så delaktig i matchen är bra och Marchisios insats är självklart mer än godkänd. 6.5 av GdS som är extra nöjda, men TS är besvikna på alla missar och ger ”bara” 6.

Llorente – 7, 6.5
Fernando Llorente är ett lejon och han älskar att göra mål på Casillas. För andra gången kvitterar han och som han gör det! Han var så bra att Conte för första gången valde att först plocka ut Tevez. Fernandos styrka har visat sig vara något som verkligen ger något extra till Juves offensiv. Han är otroligt svårstoppad och det känns som att han trots noll tidigare erfarenhet i Champions bidrar extra mycket just i den turneringen. Han har en betydligt mycket mer internationell spelstil än många andra och han vet hur man hittar luckorna när man möter andra lag än italienska sådana. 7 av GdS som hyllar Il Re Leone och 6.5 av TS som är mer än nöjda!

Llorente gjorde sin bästa match igen mot Real i Juvetröjan

Tevez – 6.5, 5.5
Tevez förblev mållös mot Real Madrid och i Champions har han nu inte gjort mål på 4.5 år. Det är jobbigt, men han bidrar med väldigt mycket. Han jobbade dock hårt ännu en gång och på kanten vann han dueller samtidigt som han var mycket kvick att alltid ta sig upp i bana. Passningen till Pogba var avgörande när straffsituationen uppkom och han sköt vid ett par tillfällen. 5.5 av TS är svårförklarat. I matchen var han både vänsterytter och anfallare, det tycker jag at han gjorde bra. Även GdS håller med och de ger 6.5!

Quagliarella – ej betygsatt
Fabio kom in för Carlitos med åtta minuter kvar och frågan är vad man skall hinna med då? Svaret blev ingenting och Quaglia förblev mållös mot Real på grund av den där tråkiga skadan som kom exakt innan matchen som ”Eta Beta” såg fram emot mer än någon annan. Han blev inte betygsatt.

Giovinco – ej betygsatt
Vad hinner man på två minuter då? Ännu mindre… Gio blev inte heller betygsatt.

Conte – 7, 7
Formationsbytet var denna gång lyckat. Juve totaldominerade mot självaste Real Madrid i första halvlek och hade det inte varit för en superCasillas i mål så hade det säkerligen varit 3-0 till Juve i halvlek. Men fotbollen är en komplicerad sport och ett misstag räckte för att allt skulle kollapsa. Conte var faktiskt mannen bakom misstaget då han pekade och skrek till Caceres att passa bakåt. Passningen slogs och målet kom då Ronaldo ännu en gång kom frispelad mot Buffon och inte gjorde något misstag. Conte saknar rutin och när han lät spelarna forcera fram huvudlöst så spolades allt som man planerat ner i vasken. Åtta minuter räcker för att man skall krossas mot de största i Europa och den erfarenheten fick Conte denna kväll mot Real Madrid. Man lär sig väl av sina misstag?
I vilket fall som helst så tar man tag i saker och ting igen och tillslut blir det en poäng. Att inte fortsätta anfalla huvudlöst med lite tid kvar var absolut ett smart drag för denna poäng kan visa sig vara avgörande. Den för att Real måste vinna nästa match för att de skall säkra gruppvinsten och det kommer de säkert att göra mot Galatasaray hemma. Conte som fick 7 av båda tidningarna kan vända blickarna mot Napoli. Därefter blir det Livorno och Champions igen mot FCK hemma efter landslagsuppehållet. Spännande!

Mister Contes ilska

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.55 av GdS, och 6.36 av TS. Skillnaden jämfört med första matchen mot Real Madrid är alltså stor. Juventus spelade upp sig rejält och med 11 man på plan i 90 minuter blev det match hela tiden. Dessutom var Juve farligast totalt sett trots dippen i andra halvlek. Vidal, Pirlo, Pogba och Llorente utmärkte sig extra mycket och de fick fina betygsättningar. Caceres fick 6 trots misstaget vilket är härligt att se då det tyder på att hans insats verkligen var bra annars. Conte får även han ett fint betyg trots att jag själv belastar honom för mycket då Juve kommer ut som ett annat och betydligt sämre lag i den andra halvleken. Men med det sagt så kan man inte annat än att lyfta på hatten när man möter spelare som Ronaldo och Bale. Bäst av alla var enligt mig Casillas (7.5 av GdS) då hans fantomräddningar ändrade matchen helt. Men GdS tyckte att Ronaldo var bäst och de gav honom betyget 8!

Nästa match är imorgon mot Napoli, då lär Juventus Stadium vara lika härligt igen!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham