Tidningarnas betyg – Gruppspelsmatch 3, Champions – Real 2-1 Juve

Inför mötet mot Real Madrid hade Juventus spelat en horribel match. Tittar man noggrannare så hade Juventus nästan fullständigt dominerat mot Fiorentina borta i Florens på Artemio Franchi under 70 minuter, men sedan kom en blackout och Juventus släppte in hela fyra mål på 14 minuter vilket resulterade i säsongens första förlust.

Mot Real Madrid ställde Juventus upp med en ny formation och en något ändrad startelva. Bonucci fick kliva av och in kom Ogbonna samt Caceres för att bilda en fyrbackslinje. Mittfältet bantades ner till tre centrala då Asamoah sattes på bänken och Isla/Padoin rättvist inte fick något förnyat förtroende. Strax framför VPP ställde man upp M som i Marchisio och längst upp på topp valdes topplayerduon Llorente och Tevez.

Juve inledde piggt och Marchisio fick iväg en ordentlig bomb som omedelbart ställde till det för Casillas, men skärpan bakåt är Juventus absolut största problem. Tre passningar följdes av en fantastisk djupledslöpning, ännu bättre mottagning samt ett perfekt avslut av Cristiano Ronaldo som innebar 1-0 och underläge redan efter fyra spelade minuter. Juventus slog tillbaka, dominerade spelmässigt trots underläget och bortaplan och till slut kom även kvitteringsmålet. Man fick samma vibbar som från matchen som vändes mot Milan, men denna dag ville det sig inte. Real Madrid fick en straff som antagligen ingen utom mållinjedomaren såg innan repriserna som även de var ofullständiga. Straffen förvaltades självklart och trots att Juve försökte flera gånger så slutade halvleken med 2-1.

Juventus dominerade i den första halvleken och kom in fulla av motivation i den andra halvleken. Men innan ens tre minuter hade gått av den andra halvleken hände det som fick matchen att sluta tidigt när Chiellni blev utvisad. Juventus fick det naturligtvis mycket svårt vid det skedet och Conte tvingades byta ut Llorente och ta in Bonucci. Matchen ändrades avsevärt och det såg ut som att Real skulle kunna ta kommandot, men ju mer tid som gick desto säkrare blev Juve och de var mycket nära vid ett par tillfällen. Vidal skulle även ha kunnat få en straff om inte domaren Gräfe hade missat Illaramendis tackling innan Vidals ”roliga” skott i gräset som fick honom att ”flyga”.

Det tidiga målet som släpptes in visade sig vara helt avgörande, men Juvespelarna och Conte kunde gå hem med huvuden högt uppe. Det var helt klart en värdig insats på en plan där hemmalaget i Championssammanhang inte hade förlorat sedan 910 dagar tillbaka.

Idag redovisar vi betygen från Gazzetta dello Sport (GdS) och TuttoSport (TS). Observera att ordningen är precis som den nämnda i texten, dvs först GdS och sedan TS:

Buffon – 6, 6
Den senast hårt kritiserade Buffon släppte återigen in mål och ännu en gång blev det mer än ett baklängesmål. Men han kan under inga omständigheter belastas för något. Ena målet var ett rent försvarsmisstag där bland annat pressen uteblev redan i början av anfallssekvensen och där offsidefällan på Ronaldo missades helt. Dessutom fanns där ingen som hjälpte till bakom Buffon som egentligen gör en riktigt bra utrusning för att täcka upp. Straffen är säker och Buffon hade behövt satsa en hel sekund innan för att nå dit. Annars stod Buffon för en superräddning när han totalt läste Khediras lobbförsök. Utöver det testades Buffon inte något speciellt, utan det var relativt lugnt för dagen med något skottförsök som hamnade i famnen på en välplacerad Superman. 6 för en stabil insats är vad som gäller, men det börjar bli dags att hålla nollan igen efter fyra raka matcher med insläppta mål.

Superman tackar bortafansen som hördes mer än hemmafansen trots förlusten

Caceres – 6, 6.5
Var det någon som sade att Martin Caceres inte var redo för 90 minuter? Han var super rakt igenom på sin position och ingen kom förbi överhuvudtaget. Precisa tacklingar, härliga inlägg och en otrolig vilja att alltid ta tillbaka bollen. Dessutom hade han ett kombinationsspel med Vidal som var helt dominant på plan då de mellan varandra hade totalt 35 gånger. 6 blev det av GdS, men TS håller en linje mer åt vad jag själv tänker efter den insatsen då de ger 6.5. Licht har äntligen en spelare som kan avlasta honom på riktigt efter att Isla och Padoin misslyckats helt!

Barzagli – 6, 6
Andrea Barzagli hade en tuff dag på jobbet då han fick jobba oerhört mycket. Men elegant som han är bjöd han på hårt spel som inte gav motståndarna något utrymme alls. Passningssäkerhet var som vanligt super med 37 korrekta passningar av totala 39. Vid baklängesmålen var han inte riktigt involverad och tack vare det höga presspelet som han och hans kollegor hade så höll man borta det mesta. Farligheterna framför mål fanns alltså inte. Betyget blir stabilt av båda tidningarna som för dagen är väldigt överens.

Chiellini – 5, 5
Inte mycket att säga egentligen. Orsakar en straff och får ett rött kort. Hårt dömt? Absolut. Orättvist? Helt klart. Men det finns varken några ”om” eller några ”men” i fotbollen. På denna nivå skall Giorgio kunna spela smartare och inte vara så tydlig med kontakten på Ramos och samtidigt kunde han försökt vara lite tidigare i löpningen mot Ronaldo. Han fick möta spelare som själv kan lura domarna, då blir det svårt om man inte är alert. 5 är det gemensamma betyget som delas ut.

Giorgio var het, kanske lite för het?

Ogbonna – 5.5, 5.5
Efter en fyra matcher på bänken slängdes den minst erfarna backen av alla i Juventus direkt in i hetluften när han ställdes mot Real Madrid på Bernabéu. Det blev mycket tufft och det visar sig med den dåliga passningssäkerheten som låg på 71 %. Vid ett par tillfällen kunde han rycka fram, men det var svårt och det såg osäkert ut. Omöjligt att jämföra den offensiva insatsen med Caceres, men den defensiva insatsen var helt okej. 5.5 är betyget som båda tidningarna ger Angelo som har så mycket mer att ge!

Vidal – 5.5, 6
Vidal sades vara skadad inför matchen och det visade sig stämma då han haltade i större delen av matchen. Men det hindrade inte honom från att va ett monster på plan då han återvann 9 bollar under matchen och han dessutom hade en riktigt bra passningssäkerhet. Sättet på vilket han enkelt tar tillbaka bollen från Marcelo innan Juves straffsituation i andra halvlek visar på hur dominant han är. Det var otroligt enkelt mot en av världens absolut bästa vänsterbackar. Arturo förlorade inga bollar och gav inget utrymme alls till någon av mittfältarna i Real som alla hade det tufft. GdS tycker att det var väldigt onödigt att dra på sig ett gult kort genom att protestera, särskilt då han i andra halvleken tacklade och riskerade att få ett andra kort. TS är dock mer nöjda och ger stabila betyget 6. Arturo skall ha en straff i matchen, men domaren missbedömer situationen (som dock var svår att se live) helt när han friar.

Giganternas kamp!

Pirlo – 5, 5.5
Pirlo hade mycket utrymme precis som man kunde tänka sig, men han tog inte vara på det. Det blev en härlig passning bakom backlinjen och några fina fördelningar ut mot kanterna, men mer magi än så fick vi inte se egentligen. Han var betydligt mer aktiv i det defensiva än det offensiva, men det är inte där han behövs. 5 av GdS och 5.5 av TS tyder på en dålig dag och Pirlo var mycket frustrerad över att få gå ut med 30 minuters speltid kvar.

Pogba – 7, 6.5
Pogba som gick ner sig något under de senaste matcherna gjorde först mål mot Viola och mot Real Madrid var han helt dominant i mitten av planen. 6 återvunna bollar och fina passningar men framförallt var det säkerheten med boll och hans driv som hjälpte Juve och ställde till det för Real. Paul som bara är 20 år stod upp som en man och dribblade mot spelare med 7-10 år mer erfarenhet än honom och han gjorde det utmärkt. När Caceres slog det relativt dåliga inlägget så var det nog många som tänkte ”åh nej”, men Pogba hoppade upp och höll på att nicka in bollen om Casillas inte varit helt vaken. Returen stöttes in av Llorente och 1-1 var ett faktum. 7 av GdS och 6.5 av TS gör honom till matchens lirare bland spelarna i Juvetröjan.

Marchisio – 6, 6
Marchisio stod direkt för en riktigt härlig bomb, men det blev tyvärr inget mål. Som trequartista kändes Marchisio inte alls som rätt man. Många gånger så befann han sig på en helt annorlunda position än mellan mittfält och anfall och det blev inga fina djupledslöpningar eller dribblingar. Men ser man istället på presspelet så gjorde Marchisio en supermatch då han hela tiden högg på motståndarna. En fin passningssäkerhet som vanligt, men inte så många återvunna bollar. Betyget är dock stabilt!

Llorente – 6.5, 6.5
Fernando Llorente gillar att göra mål på Casillas och hans andra mål i Juvetröjan var hans första i Champions och hans sjätte på Casillas och Real Madrid. Förutom målet så var han säker i bollmottagningarna, stark i vändningarna och mycket svårstoppad. Blev utbytt på grund av det dumma röda kortet och fick tyvärr inte bidra med mer än ett mål. Han var het och kunde säkert ha gett mer, men Conte valde att plocka ut Llorente då Tevez är något längre ner i bana. 6.5 var det gemensamma betyget som tyder på att Llorente mot Real Madrid hade sin bästa match i Juvetröjan!

Il Re Leone och Re Arturo firar 1-1 målet

Tevez – 6, 6
Del Piero och Sivori är fortfarande de enda nummer 10-spelarna som avgjort för Juve på Bernabéu. Efter tre matcher är Tevez fortfarande mållös i Champions och Juve är fortfarande utan vinst. Hans mål är vad som behövs. Han jobbar dock hårt och vinner dueller, passar och hittar luckor hela tiden. Några otagbara skott blev det, men tyvärr var de lite ovanför. Det bästa för dagen var när han var helt stensäker på att Ronaldo skulle skjuta straffen mot Buffons högra hörn. Han skrek och pekade och var helt säker. Gigi kastade sig rätt, men man såg på Tevez ansiktsuttryck att han var mycket besviken på att hans rop inte hjälpte. En man med ett så stort hjärta som vägrar att belasta en för dagen usel domare är helt klart en man värdig nummer 10 i Juventus. Betyget är stabilt, men på hemmaplan blir det mycket mer än så!

Bonucci – 6, 6
Kom in istället för Llorente då Chiellini blev utvisad och han bjöd på en 100 %ig skärpa som inte tillät något att gå förbi. En otroligt många gånger svårare boll än den mot Drogba i matchen där han tabbade sig behandlade han så pass bra att han trixade och sedan snyggt chippade över sin närmaste motståndare, sedan slog han några otroligt fina passningar som frispelade Giovinco. Halvleken som spelades var stabil, kanske kunde ingripandet varit mer konkret när Benzema frispelades, men 6 är betyget.

Asamoah – 6, 6
Asa byttes in mot Pirlo och satte fart direkt. Han var svårstoppad i duellerna, men Real Madrid fyllde på med folk och gjorde det svårt att ta sig förbi. Antagligen hade det varit bättre med Asa från start istället för Ogbonna, men det är enkelt att vara efterklok. Betyget blev 6.

Giovinco – 6, 6
Gio kom in och bjöd direkt på ett vasst och svårstoppat skott. Sedan frispelades han nästan och kom sånär igenom. Han hotade flera gånger och var svårstoppad trots sin svaga fysik, men 21 minuter mot ett kompakt Real med en man mer på hemmaplan gjorde det inte lätt att påverka på riktigt. Betyget blev även här gemensamt och en 6:a delades ut.

Conte – 6.5, 6.5
Formationsbytet ledde inte till någon vinst. Så om det var lyckat eller ej är svårt att konstatera. Men utan Licht så är det inte samma sak när man spelar 3-5-2. Mister lät Juventus anpassa sig under matchens gång och spela i två formationer som användes beroende på hur matchen såg ut för tillfället. Defensivt ställde Juve upp sig i en 4-5-1 och offensivt blev det en 4-3-1-2/4-3-3 formation. Det var helt klart lyckat då det inte alls gav ytor. Men målet i början visar på att Contes Juve fortfarande är huvudlöst i början av matcherna och att de faktiskt nästan måste komma i underläge för att vakna. Responsen i sig är mäktig så det kan man inte ta ifrån laget. När de väl släpper in så spelar de en offensiv pressfotboll som är underbar att skåda. Många gånger har vi sett hur andra stora lag på bortaplan med en man mindre kollapsar och förlorar stort. Men Juventus tappade fokus en stund, sedan kom helt korrekta byten av Conte och Juventus växte in i matchen och började plötsligt dominera i slutskedet trots att de hade en man mindre och spelade på bortaplan. Tar Conte med sig denna vilja till de kommande matcherna så kan inte mycket stå i vägen. 6.5 blev betyget för en tränare som nu verkligen måste ha motivationen och revanschlusten på topp efter två raka förluster!

Conte hade det inte enkelt, men han visade vad Juve går för ändå

Spelarna får denna gång snittbetygen 5.89 av GdS, och 5.96 av TS. Skillnaden var senast ofantlig och betygsättningarna var väldigt olika i Champions, men denna gång är de nästan identiska hela vägen. Några små skillnader och TS ligger något högre. En förlust brukar sällan generera höga betyg och här fanns inga undantag. Pogba var enligt tidningarnas betyg bäst i Juve och Llorente var strax efter trots att han inte ens fick 90 minuter. Betygsättningarna denna gång är goda och de speglar helt klart matchbilden. Utan ett rött kort hade vi säkert fått se ett stabilare och säkrare Juve som hade fått med sig en poäng eller kanske till och med tre. Cristiano Ronaldo får 7.5 av GdS. Många är väl de som vill ge honom 4 på grund av osportslighet. Men fotbollen går ut på allt annat än uppförande när det kommer till betygsättningen. Han var mållös mot Juventus men blev på 28 minuter en tvåmålsskytt med ett fantastiskt första mål och en otagbar straff.

Nästa gång möts lagen i Champions och det är en match som alla ser fram emot. Juventus Stadium väntar på er Real…

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham