Tidningarnas betyg – Åttondelsfinal, Coppa Italia – Juve 3-0 Avellino

Avellino besökte Juventus Stadium för första gången någonsin, men det innebar också att Serie B-lagets Coppa Italia-äventyr tog slut. Juventus spelade lugnt med ett väldigt B-betonat lag, men gjorde tre mål i den första halvleken och det räckte för att ta hem segern och gå vidare till kvartsfinal för tredje säsongen i rad och samtidigt behålla den förlustfria sviten på Juventus Stadium i Coppa Italia.

Storari i mål fick hålla nollan, men blev aldrig riktigt testad då backlinjen stod upp mycket bra och framförallt Ogbonna spelade med en mycket fin säkerhet. Framåt stod Giovinco för alla mål när han gjorde ett mål själv och därefter assisterade Caceres (som blev Juves 13:e målskytt) samt Quagliarella (som blev första spelaren i Juve att göra mål i alla tävlingar denna säsong). En annan spelare som hade en bra dag var Marchisio som skötte mittfältet galant när han var spelaren med flest återvunna bollar (17 stycken). Peluso var mannen med flest korrekta passningar (87 stycken) och för en gångs skull så spelade han slipat och drog inte på sig några onödiga frisparkar eller gula kort.

Det roligaste i matchen var kanske att Ouasim Bouy fick debutera i Juves A-lag efter 68 spelade minuter samt att Pepe fick spela i 8 minuter och därmed göra en comeback efter 396 dagars frånvaro! Det var även mycket härligt att se hur bortasupportrarna och hemmasupportrarna hejade i mer än 90 minuter tillsammans. Avellinofansen fick applåder av Juvefansen och man sjöng även ”kom tillbaka till Serie A”.

Bästa spelarna för kvällen

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS):

[table id=11 /]

Caceres gjorde sitt första mål denna säsong

Spelarna får denna gång snittbetygen 6.23 av GdS6.42 av CdS och 6.45 av TS. Det innebär alltså att CdS och TS var mycket nära varandra snittmässigt, men samtidigt måste man lägga märke till att TS ger Pepe ett betyg som snarare betyder välkommen tillbaka än något annat. Utan Pepes betyg så är det CdS som ger högst betyg och TS är enda tidningen som inte betygsatte Storari då de ansåg att han var alldeles för inaktiv. CdS betygsatte inte Pepe då han inte spelade tillräckligt för att få ett omdöme. Gio som var bäst på plan fick bästa siffrorna och han var den enda med ett snitt över 7. Quaglia som var näst bäst på plan fick bra betyg han med och bara TS gav lägre än 7. Caceres och Ogbonna fick fina betyg, men Caceres får lite bättre av GdS. Peluso fick bara ett stabilt betyg, men det är ändå okej med tanke på att han spelade i backlinjen. Varför Asamoah får 5.5 av TS är svårt att förklara då han ständigt utmanade och tog för sig, annars finns det inte mycket mer att säga mer än att Juve helt enkelt är på en helt annan nivå jämfört med motståndarna. Contes rotation var super och han fick egentligen bäst betyg efter Gio om man räknar med alla.

Pepe gjorde comeback efter 396 dagars frånvaro

Välkommen tillbaka Pepe och fortsätt på detta vis Gio, Juve har kanske fått två stora förstärkningar till vårsäsongen!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham