Tevez i exklusiv intervju med Tuttosport: ”Fotbollen är mer taktiskt, snabbare och man får jobba väldigt mycket i Serie A”

Efter gårdagens fantastiska intervju med Pogba av Gazzetta dello Sport är det idag dags för ännu mer godis i form av en exklusiv intervju med Carlitos Tevez av TuttoSport. Argentinaren som redan har vunnit allt man kan vinna på klubblagsnivå och som bar tröjnummer 10 efter självaste Maradona var trött på fotbollen och var redo att lägga skorna på hyllan men nu säger han: “Juventus har återgett mig viljan att spela fotboll. Det bästa för en fotbollspelare är känslan att återvända lycklig med bollen framför sig.”

Intervjun med TuttoSport följer nedan:

God morgon Tevez, hur går det?
“Bra, jag är lycklig här och är mycket nöjd över ögonblicket som vi just nu genomgår.”

Tre månader efter din ankomst, vilken idé har du fått om italiensk fotboll?
“Om jag ska vara ärlig så är jag mycket överraskad. Jag trodde det skulle vara lättare att spela här hos er, men istället är fotbollen mer taktiskt, snabbare och man får jobba väldigt mycket. Det är den svåraste ligan jag spelat i. Klart, att spela i ett lag som Juve kanske komplicerar saken en del, för det verkar som att alla lag som möter oss spelar som om det vore en världsfinal. Alla vill slå oss och vi måste alltid vara 100 %… es muuuy dificil”

Vad har Juventus förändrat i ditt liv?
“De har återgett mig viljan att spela fotboll. Det är det bästa för en fotbollspelare, att bli lycklig igen.”

Tror du, eftersom du smält in i denna omgivning så snabbt, att vi kan se den föralltid bäste Tevez i Juventus?
“Jag är beredd för att ge allt jag har i varje match. Om jag sen är den bäste Tevez, det kan jag inte veta. Men jag kommer att vara den bäste Tevez just nu, och det som är säkert är att jag alltid kommer att ge allt.”

Hur är Conte?
“Han är en hårding, men för mig är han ett fenomen. Han har överraskat mig mycket, för honom är varje match en final, han vill alltid vinna, och han nöjer sig aldrig. Conte är manisk i sitt jobb, men sen så ser man också resultaten på plan. Han är en vinnare, precis som Ferguson.”

Vilka skillnader finns där jämfört med Ferguson?
“Inte många. Det är två vinnare, två som anser att deras klubbar är de bästa i världen. För Ferguson så är Uniteds emblem det viktigaste som finns, och det försvarar han till varje pris. För Conte är det precis likadant med hans klubb. Det är personligheter som dessa som pressar dig att ge lite mer, för de är de första att tro blint på det de gör.”

Och med Mancini?
“Roberto är annorlunda. Han ser fotbollen lite som en tränare och lite som spelare. Conte ser jag mer som en tränare och inget annat. Han har varit fotbollspelare och kan ge dig de rätta råden, men han har en tränares vision.”

Du hälsade på Mancini när han kom hit med sitt Galatasaray?
“Ja, det finns respekt. Vi skakade hand och det var härligt att se honom igen, men det tillhör det förflutna.”

Sex vinster på sju matcher: är Juventus som allra bäst just nu?
“Nej, laget växer och tror att vi alla kan ge lite till, för alla vill vi vinna.”

Vem hackar på en mest, de italienska eller de engelska försvararna?
“Italienarna, utan tvekan.”

Men den som gjorde dig mest ont var ju en anfallare, Immobile. Har han bett dig om ursäkt?
”Nej, han har inte bett mig om ursäkt. Men det spelar ingen roll, det är saker som händer på plan. Sen har vi ju returen kvar, eller hur…?”

Du råkar ut för många tacklingar men ändå så faller du inte så lätt och försöker alltid resa dig genast, är det en signal som du vill ge till dina motståndare?
“Njaa, det vet jag inte riktigt. Det är en av mina karaktärer, men den är inte studerad. Jag har alltid gjort så, ända sedan jag spelade på gatorna i mitt kvarter. Där slog de till och det var bara att resa på sig och fortsätta spela utan att klaga för mycket.”

Vilken spelare, bland de som du inte kände till tidigare, har överraskat dig mest i Juve?
“Quagliarella för hans sätt att röra bollen. Och Pogba, jag kände inte honom, det är en riktig mästare, han har allt som behövs och den rätta personligheten.”

Hur är det att spela med Pirlo?
“Det är ett privilegium att spela med honom, precis som med Gigi. Erfarenhet och klass… Ja, jag trivs verkligen bra i detta lag.”

Hade du tyckt om att få bära kaptensbindeln, precis som du gjorde i City?
“Vem hade inte tyckt om det? Det vore en enorm ära, men innan mig finns det många andra som förtjänar den mer än mig, som Gigi, den bästa kaptenen av alla!”

Marotta säger: “Tevez pratar jättelite, men när han öppnar munnen säger han en massa saker”.
“Jag tycker inte om att prata, men när det känns rätt att göra det så talar jag. I omklädningsrummet så talar Gigi, och han är duktig på det.”

Känner du pressen från fansen: du är ansedd som den verklige arvingen till Del Piero och alla förväntar sig alltid en magi från din sida när du har bollen mellan fötterna.
“Jag tänker inte så mycket på det, är alltid väldigt koncentrerad för att ge 100 % och att försöka vinna med denna tröja.”

Hur trivs du i Turin?
“Bra! Det italienska folket hjälper mig jättemycket och staden är härlig.”

På stadion återfinner du något från det legendariska “Bombonera” i Boca Juniors?
“Jo, lite grann. Jag känner mig på nytt som hemma, mycket mer än vad jag kände i Manchester, här känner jag att fansen lever och lider med matchen, deras vrål, deras körer…”

Är du vän med Higuain?
“Jag känner honom, vi har ett fint förhållande. Men vill inte säga att det är en vänskap precis. Jag har inga vänner inom fotbollen, bara i Fuerte Apache.”

I Juventus så pratar du ofta med Vidal.
“Ja, med honom kan jag tala på Spanska. Det är verkligen en stor mästare, med grinta och professionalism.”

Hur klarade du av att komma så fort in i laget och Llorente, varför tar det sådan tid för honom??
“Jag vet inte. Har alltid varit kvick på att anpassa mig till lagets behov och Conte fick mig att jobba hårt varje dag. Sen sade han till mig; ”Spela som du kan!” Llorente är en stor mästare, var och en behöver sin tid för att anpassa sig till det nya.”

Vad är det första Conte sade till dig??
“Något om taktik. Han är tokig i taktik… hahaha!”

I Champions så började ni inte så värst bra, bara två oavgjorda resultat.
“Men vi fortsätter att drömma och drömmen är att vinna turneringen.”

Landslaget?
“Sabella kallar inte på mig. Jag vill helst inte prata om det, det är inte mitt problem.”

Så i juni semester och inget VM?
”No comment.”

Maradona, hör du från honom?
”Vi hörs vid då och då. Han sade att en riktig argentinare aldrig spelar i Juve. Han har inte förklarat för mig varför han sade detta. Kanske för att han hejar på Napoli.”

Gav Maradona dig några råd om hur det är att spela i Italien?
”Vi pratar inte mycket om Juve, bara om staden. Att det skulle bli svårt, men kanske han kan komma hit en dag för att se Juve-Napoli…”

Vem är din idol?
”När jag var liten så var min idol Batistuta. Jag såg honom när jag var liten och tänkte att den här spelaren i Florens är nummer ett i världen.”

Om Påven Francesco skulle höra av sig?
”Om detta hände så skulle jag bli glad, en ära. Hoppas få kunna prata med honom en dag tillsammans med min familj, för att prata om de svåra förhållanden i kvarteren i Buenos Aires, om solidaritet, om olika initiativ, speciellt om de som jag bär fram. Och kanske bjuder jag in honom för att se en match med Juve, det spelar ingen roll om han hejar på San Lorenzo, och även om han höll på River, så är det för mig inga som helst problem.”

Har du hört något från Galliani efter Juve-Milan?
”Nej, vi har varken setts eller hörts vid.”

Vad tänker du på innan matcherna?
”Jag tänker på min familj, på folket som ber mig att spela bra, på de som tittar på mig och detta ger mig min styrka.”

Hur är bianconerisupportrarna som fans jämfört med de engelska, brasilianska, argentinska?
”De är som tokiga i Juve och de är mycket krävande. Varje gång som jag träffar dem så frågar de mig om mer. Den vanliga frasen är typ; ”Jag rekommenderar, gör så, gör detta…”. Det är det enda jag minns. Det är som de alla vore en Conte, men även han repeterar ofta samma sak; ”Jag rekommenderar…”. Engelsmännen är lite olika, medan det inte finns någon större skillnad mellan Italien och Argentina.”

 Problem med motståndarnas fans?
”Nej, och jag pratar inte dåligt om någon heller för den sakens skull.”

Hade du det roligt med Balotelli i City?
”Jag spelade två år med Balotelli, det är en stor person, har många härliga minnen med honom, speciella anekdoter, men jag varken kan eller vill berätta om dem. Jag pratade mycket med honom, jag var som en storebror till honom. Allt är normalt, med en personlighet så småtokig som Mario…”

Blir du ofta arg?
”Ja, ibland händer det. Som över de tre oavgjorda resultaten som vi samlat på oss.”

 Din “lek” med tröjorna?
“Denna idé kom fram för att det finns folk som växt upp som jag gjort, jag är deras exempel. Skillnaden är att jag haft tur som kan spela fotboll som ett proffs, men jag kommer aldrig att glömma bort alla de människor som jag delat min barndom med. De tittar på den italienska fotbollen, de ser mig som är lycklig. Än idag har jag många vänner i Argentina. När jag kan, så åker jag för att hälsa på dem, i deras kvarter, jag minns alltid dem.”

Återvänder du till Argentina en dag?
”Ja, säkert. Men nu är jag nöjd. I Turin så trivs jag mycket bra. Men det har gått 10 år och jag tänker mycket på min pappa, mina bröder, mina vänner…”

Bor du på hotell i Turin?
”Nej, jag har funnit ett hem. Jag mår bra där tillsammans med min familj, min fru och mina två barn. Min dotter, Florencia, gillar hundar och vi har fyra här, sedan har vi sex andra i Argentina.”

Vem går du ut med?
”Går ut med Vidal, ett riktigt fenomen, även som personlighet, ofta tar vi en kaffe tillsammans.”

Kan Juve vinna mot Real i Madrid?
”Real är alltid Real. En otrolig kraft, en institution.  Precis som United. Oavsett deras nuvarande form, Madrid är ett stort lag, som jag respekterar. Jag tror vi måste vinna minst två matcher för att gå vidare i Champions, både på Bernabéu och kanske mot ett annat lag.”

Har du spelat på Bernabéu innan?
”Ja, med City. Medan jag med United bara har fått möta Barcelona. Säkerligen är Bernabéu en het miljö. Men jag är inte rädd, det existerar inte inom fotbollen. Däremot i mitt ”Barrio” (kvarteren i Buenos Aires), där finns det anledning att vara rädd. Mellan Messi och Ronaldo röstar jag alltid på Messi, men mellan Ronaldo och Tevez… hahaha!”

Buffon sade att han gärna ger bort tre år av sin karriär för att vinna en Champions.
”Jag förstår Gigi. Ärligt talat, det har jag inte tänkt på, men tror att alla ger vad som helst för att vinna turneringen. Vi gör just nu inte så bra ifrån oss i Champions, de två oavgjorda resultaten behövdes verkligen inte. Alla är starkare än oss om vi spelar som vi gjort hitintills. Den italienska fotbollen är en sak, Champions en annan. För att hävda oss ute i Europa så måste vi förbättra oss utifrån många aspekter; intensitet, som lag, taktiken, tekniken… ja, allt. Men jag tror på det.

Om Marotta skulle vilja ha ett råd av dig inför spelarmarknaden?
“Hahaha… ja, Det är en fråga till Conte. Men jag ser gärna Agüero i Juve och Nemanja Vidic, han är verkligen stark, en riktigt bra försvarare. Vi spelade tillsammans och mot varandra, när jag gick över till City. Jag är säker på att de kan anpassa sig till den Italienska fotbollen.”

Vilket lag har imponerat på dig?
“Torino. Jag gillade verkligen dem i derbyt, de gav ett intryck av att vara ett lag som kan störa vem som helst.”

Överraskad över Roma och Napoli?
”Alla har överraskat mig, inte bara de. Mot Juve så spelar alla ända in i döden.”

I Juves omklädningsrum, vem är den som är mest passionerad i fotboll?
”Pepe, hahaha, han är en född tränare. Han kan allt, taktik, teknik, kvalitet, alla de starka punkterna. Han är väldigt underrättad om allt inom fotbollen.”

Hur är ditt förhållande med pressen?
”Jag gillar inte att prata speciellt mycket. Här är du fenomen för en dag, om du sedan förlorar nästa match… man borde istället ge tid till alla att uttrycka sig.”

En lång intervju som gav svar på vad som hänt hittills, vad Tevez gärna ser hända i framtiden samt om förhållandet med kamraterna och mycket mer. En sak som lyser genom hela denna exklusiva intervju är Tevez lugna och konkreta svar samt att han verkligen verkar trivas i sin nuvarande situation. Idén om att lägga skorna på hyllan är långt borta nu. Välkommen till Juventus och till det njutbara livet som fotbollsspelare Carlitos!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo