Som vanligt så ger Luciano Moggi sin syn på saken!

Luciano Moggi talade ut till TuttoJuve och sade bland annat: ”Pogba stannar kvar i Juve. I Juve behövs landslagets kaptener. Med Inter går det inte att göra affärer.”

Tuttojuve kontaktade Luciano Moggi för att höra vad han har att säga om den senaste tidens utveckling samt få ta del av hans tankar inför ”Derby d’Italia” mot Inter på söndag:
“Nu överdriver vi inte, man kunde kalla det Derby d’Italia när Inter var i jämnhöjd med Juventus, nu finns det en för stor skillnad, man kan definiera det som en match mellan det lag som ligger först mot ett som kämpar för att komma med i Europa League.”

– Tror du att Mazzarri kan riskera bänken ifall Inter får ett negativt resultat på söndag?
“Det tror jag inte, också för att han är där sedan en kort tid tillbaka. Kanske trodde han att det var lättare att föra fram ett stort lag som Inter. Sanningen är att i Milano är man vana med att nå stora resultat, så tränarna som kommer till dessa lag måste vinna, om de inte gör det, så är problemet helt och hållet tränaren. Men det är inte rätt att skicka iväg en tränare bara efter 4 månader.”

– Vad är det som Roma och Napoli saknar för att vara konkurrenskraftiga mot Juventus?
“Det finns en sak som Juventus och Roma har gemensamt, nämligen karaktär. Först var det bara Juve som hade denna karaktär, men nu när Garcia anlänt så verkar det som om att Roma också har det. Att säga vad som skiljer dem åt just nu är inte så lätt med bara 6 poängs skillnad som man kan ta igen utan större svårigheter. Napoli är ett bra lag men har ingen som klarar av att motivera dem och att ta fram de olika spelarnas egenskaper. Som sagt så förlorar de poäng när de spelar mot små lag för att de inte har den rätta inställningen och viljan som till exempel Juventus eller Roma har. Juve spelade mot Lazio med bara 10 man på plan men spelade inte bara oavgjort, utan ville också vinna matchen ändå. Det är det som saknas i Napoli.”

– Enligt dig, vem är oersättlig i dagens Juventus?
“En som man inte kan ersättas är Vidal. Detta är en spelare som är en anfallande mittfältare, en försvarande mittfältare och samtidigt även en libero.”

– Tror du att Juventus lyckas hålla kvar Pogba i slutet på säsongen?
“Det tror jag, Pogba stannar kvar i Juventus några år till för att mogna. Sen är det ju klart, som för alla spelare och klubbar, så finns det ju affärer att göra och om det kommer bra erbjudanden så är det upp till dem att avgöra.”

– Vad är det som enligt dig som saknas i dagens Juve för att de ska bli konkurrenskraftiga även i Europa?
“Just nu är inte Juventus ett stort lag, det är ett lag som har spelare som gör allt för att göra bra ifrån sig och där pliktkänslan syns mest. Det kanske räcker till i Italien, medan det inte är tillräckligt för spel i Europa, för man behöver spelare som var kaptener i respektive landslag, som under åren 2005 eller 2006, där man såg Cannavaro, kapten för Italien, Ibrahimovic, kapten för Sverige, spelare som innehar både kvalitet och erfarenhet. Detta saknas i dagens Juve.”

– Som en historisk direktör i Juve, hur bedömer du Marottas och Paraticis arbete, speciellt med tanke på sökandet efter unga talanger?
“Mycket bra, jag ser att de alltid är först på de unga verkligt duktiga talangerna, så i stort sätt så är det mycket bra.”

– Några ord om Vucinic-Guarin?
“Det är helt enkelt så att detta bevisar än en gång att med Inter kan man inte göra några affärer.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo