Res dig och kör, eller rättare sagt; res dig och gör mål!

I Contes Juve fungerar saker och ting på ett visst sätt. Bland annat gör inbytta spelare många mål!

Under säsongen 2011/12 så hände det inte mindre än 11 gånger (10 i mästerskapet och 1 i Coppa Italia) att supportrarna fick se en spelare jubla över sitt mål efter att han trätt in på plan. Förra säsongen så gjorde Juve 17 mål på detta sätt, (11 i mästerskapet och 6 i Champions, Coppa Italia samt Supercoppa). Giovincos mål på Milan var det tredje målet denna säsong som en avbytare i Juve gjort. Först ut var ju Paul Pogba i SuperCoppa Italiana mot Lazio och Quagliarella slog sedan till i Champions mot Galatasaray.

Det viktigaste av dessa mål gjorde kanske Alessandro Del Piero på Lazio den 11 april 2012; det stod 1-1 mellan Juve och Lazio när Conte plockade ut Vucinic i den 73:e minuten för att ersätta honom med Del Piero och bara 9 minuter senare satte Juvekaptenen Lo Scudetto i kassaskåpet genom sin underbara frispark. Målskyttekungen i Contes lag var då Vucinic med sina 6 mål framför Matri med 5 och Quagliarella 4.

Det är inte en tillfällighet att Juve får många mål och poäng tack vare sina ”reserver”. Det är ett bevis på att Juve har en extrem taktisk organisation; alla vet hur de ska röra sig och vad de skall göra. Sen spelar naturligtvis även de enskildas kvalitet en avgörande roll. Men det är inga chanstagningar, inte heller tur, allt är mycket noga studerat. Till och med Pogbas förflyttning till yttern i söndags var en sak som man prövat på några gånger i Vinovo och det var dessutom någon som testades redan i en vänskapsmatch i Villar Perosa.
”Allt kan vara till nytta” är ett av Contes mantra.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo