Införrapport, Serie A, Omgång 6 – Torino vs Juventus!

Serie A, Omgång 6
Söndag, 29 september 2013, 12.30
Torino vs Juventus (Stadio Olimpico di Torino)
Domare: Paolo Silvio Mazzoleni, från Bergamo
TV: TV4 Sport Xtra
Satellit: Sky Sport 1 (Ita), Sky Calcio 1 (Ita), JSC+3 (Eng), C+ Fútbol (Spa), Sport+ (Fra), BT Sport 2 (Eng)

Fyra matcher på elva dagar genererade två kryss och två vinster. I samband med att Napoli kryssade sist tack vare ett fantastiskt mål, av den till hälften Juveägda Simone Zaza, så är det nu bara Roma som är 100 %-iga i ligan och Juve är ”bara” två poäng efter. Imorgon drar en riktigt tuff period igång med tre matcher på sju dagar och det hela dras igång med årets första Derby della Mole på Stadio Olimpico di Torino!

Stadsrivalen Torino sålde i sommar en av sina absolut bästa spelare. En man vid namn Angelo Ogbonna och som representerade Toro i 11 år. En man som kostade Toro småpengar, men som såldes för 13 M € till Juve vilket motsvarade nästan dubbelt så mycket som hela lagets investering i marknaden för att få nya spelare. Juve ingick även ett nytt delägarskap med Toro som innebar att Juvesonen Ciro Immobile fick åka och representera Granata och därmed ser man att det blir en del ex-spelare. Totalt är det fyra i Juve (Ogbonna, Quagliarella, Motta och Rubinho) som har spelat i Granata medan tre i Torino (Moretti, Brighi och Immobile) har spelat i Bianconeri.

Venturas Toro har på fem omgångar i Serie A resultatet 2-2-1 (V-O-F) vilket betyder att hans lag har tagit 8 poäng. Tre omgångar sedan så hade Torino dessutom en 2-0 ledning mot Milan (som de visserligen tappade till 2-2) och slår man ihop det med det faktum att Toro har gjort mål i alla matcher utom en denna säsong så inser man att formen ser bra ut. Juventus senaste match var allt annat än stabil då Juve kom i underläge för fjärde gången i rad, men man vann och det visar på en styrka att laget kan vinna trots att spelare som Tevez, Lichtsteiner, Bonucci, Vidal och Asamoah sitter på bänken. Denna gång är det dock derby och då vilas ingen, utan Conte ställer upp med den absolut bästa startelvan för att förbättra det nuvarande resultatet 4-1-0 (V-O-F) i ligan. Orosmomentet ligger i att Juve nu har släppt in mål i fem raka matcher och därmed i totalt 5/7 matcher denna säsong. Även om Buffon och Storari aldrig släppt in mer än ett mål per match så är det mycket mer än vad de är vana vid. Toro har bara hållit nollan i 1/6 matcher totalt och de har släppt in två mål i 4/6 matcher, så vid en direkt jämförelse är Juves situation bättre.

Historiskt har Derby della Mole spelats hela 186 gånger. I Serie A på Toros hemmaplan har man mellan 1929-2013 spelat 68 matcher och Juventus har resultatet 27-23-18 (V-O-F). Senast Toro vann mot Juve på hemmaplan var i 1995 och sedan dess har resultatet varit 5-2-0 (V-O-F) till Juventus. Totalt har Toro gått mållösa mot Juventus i åtta raka matcher i Serie A. Det råder alltså ingen som helst tvekan över vem som är storebror i staden även om man brukar säga att formen inte spelar någon roll i ett derby. Förra säsongen så vann Juve både hemma och borta när lagen möttes och bortamatchen som spelades nästan exakt fem månader sedan slutade 0-2 till Juve efter mål av Vidal och Marchisio.

Senaste matchen Torino 0-2 Juventus:

Giampiero Ventura, som har varit på Torinos bänk nästan lika länge som Conte har varit Juves tränare, har mött Juve som tränare vid 12 tillfällen i karriären med resultatet 3-0-9 (V-O-F). Contes resultat mot Toro är 1-2-0 (V-O-F) då Angelo Alessio var mannen på bänken under hemmamatchen förra säsongen. De två kryssen kommer från möten mot Toro med Siena. 2013 är ett år då Juve möter Toro två gånger borta med Conte på bänken. 1993, dvs 20 år sedan, så spelade Juve mot Toro hemma två gånger med Conte på plan. I 1993 så slutade matcherna 1-2 och 2-3 till Juve och då gjorde Conte två respektive ett mål i matcherna. Första bortamatchen i 2013 slutade 2-0, vågar man tro på en upprepning av 1993 och att Juve då vinner med 1-3 (mönstret säger oss att båda lagen gör ett mål mer än vad de gjort i första matchen)?

Contes fantastiska mål i andra derbyt i 1993, Torino 2-3 Juventus:

Matchdomare kommer att vara den 39-åriga Paolo Silvio Mazzoleni från Bergamo. Mazzoleni debuterade i Serie A i 2005 och då var Storari i Messinas mål när Messina vann med 1-0 mot Spalettis Udinese. Paolo Silvio är en av de absolut bästa domarna i den italienska ligan och i år har han redan hunnit döma två matcher i Europa League kvalet (passande nog IFK Göteborg hemma mot Trencin och MFF borta mot Swansea) samt en landskamp mellan Portugal och Holland. Han har dömt Torino vid nio tillfällen med resultatet 6-0-3 och Juves motsvarande siffror är 13 matcher med resultatet 8-4-1 där senaste matchen hemmavinsten mot Viola. Den kanske viktigaste matchen som Mazzoleni har dömt Juve i var matchen mot Napoli i supercupfinalen i 2012 då Juve fick en straff och Napoli (Fight Club) fick två röda kort. Förra Juvematchen bjöd på kontroverser, men med Mazzoleni känns det bättre än med De Marco, denna gång blir det säkert härlig fotboll istället!

Enligt uppgift skall Conte ha råkat avslöja att Giovinco spelar i derbyt. Gio och Marchisio avgjorde ju hemmamötet förra säsongen då Juve spelade med 4-3-3. 4-3-3 kommer med största sannolikhet inte att användas utan det är 3-5-2 som gäller och efter att spelare roterats och vilats så ser det ut som att Juve äntligen kommer att ställa upp med starkaste startelvan igen. Även Venturas mannar ställer upp sig i en 3-5-2 formation och det har de som tidigare nämnt gjort med positiva resultat såhär långt. Dessutom är ju Alessio Cerci i storform då han just nu leder skytteligan. Gazzi och Barreto är de spelare som är avstängda i Toro tillsammans med Gillet som blir borta i många år. Larrondo är skadad och missar han med. Juventus har inga avstängningar och då Marchisio är tillbaka på allvar är det Caceres, Rubinho och Pepe som är frånvarande på grund av skador. De flesta lagen har under senaste tiden anpassat sitt spel för att bjuda Juve på en antiJuve-fotboll, men Torino kan göra detta utan att göra större förändringar bara genom att trycka ner Darmian och D’Ambrosino och spela med en fembackslinje när Juve trycker på. Genom att Cerci faller ner en bit medan Immobile stannar längst upp så får Toro till en defensiv 5-3-1-1/5-4-1 som bjuder på snabba omställningar. Det är mycket farligt och framförallt fick Milan smaka på en liknande fotboll. Juventus chans här är att fylla på med mycket folk och självklart utnyttja kanterna redan innan Torinos yttrar hinner falla ner och inta sin defensiva position. Att låta centrala mittfältare överlappa och slå inlägg precis som Pogba gjorde mot Chievo kan ses som ett möjligt avgörande recept. Conte kommer som nämnt att ställa upp med den starkaste startelvan han kan och det innebär att den italienska kvartetten Buffon samt Barzagli, Bonucci och Chiellini kommer att ha hand om defensiven. Pirlo är den enda spelaren som vilas på mitten så det blir en ny MVP med Pogba istället. Kanterna tas om hand av Asamoah och Lichtsteiner. Längst upp kommer Tevez att få hjälp av Juventussonen Giovinco.

Preliminära startuppställningar följer nedan:

Torino (3-5-2):

[team2]

Juventus (3-5-2):

[team1]

Första Derby della Mole som spelas lunchtid, njut av en härlig fotbollsbuffé!
Omgångens sound är Ellie Golding – Burn.

Vidal och Marchisio slog till senast i derbyt och då avgjordes ligan nästan. Denna gång är det alldeles för tidigt för att tala om Scudetto, men det är självklart alltid lika viktigt när det är stadsderby. Det är dags att visa vem som är storebror i stan, Tevez har nu en stor chans att visa att han är rätt man att ha nummer 10 på ryggen, ett mål i derbyt kan skriva in honom i historieböckerna efter att han tangerade Baggios debutmålrekord tidigare under säsongen. Om Gio får chansen från start så visar Conte återigen att han inte tror på tillfälligheter utan att han vet vad som behövs till vissa matchtyper. Senast valdes ju Quagliarella mot Chievo och han var helt avgörande, nu är det dags för Gio att visa att Conte har rätt. Må bästa lag i staden vinna!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham