Införrapport, Serie A – Omgång 36

Onsdag, 8 maj 2013, 20.45
Atalanta vs Juventus (Stadio Atleti Azzurri d’Italia)
Domare: Marco Guida, från Napoli
TV: CMore Fotboll

Siamo Noooi, Siamo Noooi, Il Campioni d’Ita… oj, ja just det… införrapport var det. Sorry, skall fokusera nu.
Kära läsare, damer och herrar, flickor och pojkar. Ligan är avgjord, Scudetton är försvarad, Conte fick sin revansch mot orättvisan och Juventus visade att de är bäst genom att behålla förstaplatsen från början till slut!

5 maj 2013 blev en oförglömlig dag med så många fantastiska minnen. Lazio som tydligen är världens bästa lag den 5 maj vann med 6-0 efter 5 (!) mål av Klose. Napoli vann med 3-1 mot Inter, Juventus tog sin 31a Scudetto, tillfällighet? Juventus hade 30 på plan… Inter har nu 30 på plan, dvs antal poäng bakom Juventus, tillfällighet? Jag tror inte på tillfälligheter. Varken igår eller idag och aldrig heller imorgon. Nej, det var magin som 5 maj för med sig, inte någon tillfällighet!

Juventus som nu säkrat Scud3tt1 har 83 poäng, vilket är 1 p mindre än vad man fick totalt förra säsongen. Man har dessutom gjort 67 mål, vilket är 1 mål mindre än förra säsongen. Antal insläppta är samma, nämligen 20. Säsongen har varit fantastisk och i avslutningen har en man ständigt stått i rampljuset. Krigaren som gjort mål i 4 matcher i rad och som nu är lagets bästa målskytt. Du är älskad och det är ingen tillfällighet att medier och experter ger din säsong 9/10 i betyg grande Arturo Vidal!

När säsongen avgjordes förra säsongen var matchen därefter mot Atalanta. När Conte äntligen var tillbaka på bänken i Juventus Stadium var det mot Atalanta. Kom ihåg… det finns inga tillfälligheter, och mycket riktigt är nästa motstånd laget från Bergamo. Pelusos lag som håller Strömberg varm om hjärtat. Jag satt och funderade på det häromdagen. Hur känner Federico sig nu egentligen? När han satt sig ner och skrev på lånekontraktet i januari så skrev han på ett kontrakt för att bli italiensk mästare, dvs exakt samma öde som Padoin förra säsongen. Hur tacksam är man inte då? Jag är själv tacksam för att få se min älskade svartvita dam kamma hem en Scudetto, hur är det att vara i Pelusos eller Padoins skor? Nu när du läser detta, kära läsare, så förstår du säkert att det inte finns tillfälligheter, två spelare från Atalanta som skriver på i januari och vars namn börjar på P och 5 månader efter signering är italienska mästare?

Historiskt har Atalanta vs Juvenus spelats 50 gånger i italienska ligan. Övertaget för Juventus är stort då resultatet är 22-21-7 (V-O-F). Man måste gå 10 år tillbaka för att hitta senaste matchen som Atalanta tog poäng i på hemmaplan i ligan och det innebär att Juventus har vunnit 5 matcher i rad på bortaplan. Den mest minnesvärda av dessa vinster var för mig den i 2008 då Del Piero (Kungen) bjöd på ett hattrick i säsongen då han blev Capocannoniere.

Atalanta har haft en bra säsong där de bland annat bjöd på en galen vändning borta mot Inter från 1-3 till 4-3 med hjälp av hattrickmannen Denis. De har dock haft en tuff period och resultatet är så dåligt som 1-2-2 (V-O-F) på de fem senaste. Men med 3 återstående matcher behöver Nerazzurri bara 2 p eller ett poängtapp av Palermo för att definitivt säkra Serie A spel till nästa säsong. Med andra ord ser man ut att fixa sitt objektiv för säsongen.

Juventus har nu vunnit 8 matcher i rad, vilket alltså innebär att Contes Juventus har lyckats tangera rekordsviten från förra säsongen. 3-5-1-1 systemet har fungerat utmärkt och levererat 4 raka segrar främst tack vare en fantastisk Vidal, men även för att laget inte släppt in en enda boll under dessa matcher. Med ligan säkrad och Pogba avstängd ser det dock ut som att truppen skall luftas och att 3-5-2 skall användas igen. Juventus siktar som vanligt in sig på vinst för att nå 90 poäng!

Matchdomare kommer att vara Contes favorit, den 31 årige Napolitanaren Marco Guida. För den som inte minns så var det han som var domare i matchen mot Genoa som slutade 1-1 efter att Juventus blivit nekade straffspark vid 3 tillfällen och där sista incidenten (Granqvists hands) blev droppen som fick bägaren att rinna över för en redan frustrerad Conte efter Calcioscommesehändelserna. Det blir Guidas match nummer 6 med Juventus (resultatet är 3-2-0, V-O-F) på plan och det blir första gången han dömer Atalanta vs Juventus. Nu när ligan är avgjord blir det svårt för Marotta att förklara eventuella felaktigheter med att domaren är från Napoli. Men skämt åsido är jag helt säker på att Conte kommer att hälsa på Guida och att han har glömt vad som har hänt. Domare är människor som kan fela och i slutet skall inte en klubb som Juventus behöva klaga på domarinsatsen för att försvara ett oavgjort resultat mot Genoa. Vi klagade aldrig mot Bayern!

Juventus har Pogba avstängd i resten av säsongen och på skadelistan återfinns Asamoah, Barzagli, Bendtner och GiGi (för galet festande eller vadå?). Därmed är det en 21-manna trupp som tagits ut och 3-5-2 kommer att användas för första gången sedan 5 matcher tillbaka. Quaglia och Matri är på topp och på övriga platser ser det ut som att många spelare som inte fått mycket speltid skall få chansen. Storari i mål, Chiellini bildar backlinje med Marrone och Caceres och om man tror GdS så hoppar Padoin, Giaccherini och De Ceglie in för Licht, Vidal och Asa-teknik (mitt nya smeknamn till Asamoah som visade upp fantastisk teknik mot Palermo).

Colantuonos Atalanta som bara vunnit 3 av sina 10 senaste matcher kommer att ställa upp med en 4-3-1-2 uppställning. 7 spelare återfinns på skadelistan med bland andra Breinza och Troisi, sedan har Livaja utelämnats. Men värst av allt för Atalanta är nog den måltorka som Denis befinner sig i med 3 matcher utan mål sedan hattrickmatchen borta på San Siro. Tittar man dessutom närmare så fick han ju ett rött kort mot Viola vilket innebar en matchs avstängning och därmed har man nästan svaret på varför det gått så dåligt på senare tid. Denis har nämligen gjort mål i 8 av 11 matcher som Atalanta har vunnit denna säsong. Där har Conte spelaren som måste stoppas.

Preliminära startelvor:

Atalanta (4-3-1-2): Consigli; Raimondi. Stendardo, Canini, Del Grosso; Carmona, Cigarini, Biondini; Bonaventura; Moralez, Denis.

Juventus (3-5-2): Storari; Caceres, Marrone, Chiellini; Padoin, Giaccherini, Pirlo, Marchisio, De Ceglie; Quagliarella, Matri.

Nu när inget står på spel mer än ära och heder kan alltså Conte lufta. Tror man på denna preliminära elva så blir det ordentlig luftning där många hungriga spelare får chansen att prestera då de antagligen också har lite press att visa om de är värdiga en plats i nästa säsongs trupp. 3-5-2 kommer att bjuda på lite mer fart framåt och förhoppningsvis blir det fler mål än vad det blivit under tiden som 3-5-1-1 spelades. Atalanta är ett lag som spelar en offensiv och fin fotboll med Colantuono, låt oss hoppas på lite fotbollsshow efter det stenhårda allvaret.

Omgångens sound är en riktigt ”catchy” klassiker – Forza Juventus:
http://www.youtube.com/watch?v=tPvoejnP2mY

Il Campioni d’Italia möter Atalanta på Stadio Atleti d’Italia… Det finns som sagt inga tillfälligheter.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham