Införrapport, Serie A – Omgång 35

Söndag, 5 maj 2013, 15.00
Juventus vs Palermo (Juventus Stadium)
Domare: Andrea Romeo, från Verona
TV: TV 4 Sport Extra

April är nu bakom oss. Juventus lyckades vinna mot Pescara, Lazio, Milan och Torino i en perfekt månad om man tittar enbart på ligaspelet. 12 poäng av 12 möjliga medförde att avståndet till Napoli ökades med ytterligare 2 poäng. En ny månad innebär att Juvekalendern bjuder på en ny sida, Quagliarella och Caceres som prytt väggen har nu bytts ut mot Pirlo och Barzagli och efter en veckas väntan på att få se Juventus kommer en härlig period där vi fans skall få se vår vackra dam spela 3 matcher inom loppet av 7 dagar och där Scud3tt1 skall bli en sanning.

Förra säsongen säkrades Scudetton i den näst sista omgången (omgång 37) då Juventus kammade hem 81 p efter vinst mot Cagliari och denna säsong är det återigen 81 p som säkrar ligan vilket innebär att 1 p mot Palermo i omgång 35 genererar Scudetto nummer 31. Det absolut bästa av allt är att Juventus har chansen att avgöra den 5 maj. Ett fantastiskt datum som symboliserar Juventus framgångar och Inters nederlag. En dag i 2002 då Juventus klädda i svart bortaslog Udinese medan Karel Poborsky i Lazio på egen hand krossade Ronaldos Inter betydde att Juve tog hem sin 26:e Scudetto. Vågar man tro på att Juventus kommer ha svart på sig mot de rosa?

Historiskt har Juvenus vs Palermo ”bara” spelats 24 gånger i italienska ligan. Övertaget för Juventus är stort då resultatet är 17-3-4 (V-O-F). Man måste dock lyfta fram att Palermos resultat mot Juve borta i de senaste 5 säsongerna är 3-0-2 (V-O-F) och att innan Contes Juve slog RosaNero så hade Juventus förlorat 3 raka matcher mot Palermospöket. Det var dock ett spöke som härjade på Stadio Olimpico di Torino… välkomna till Juventus Stadium!

Palermo ledda av Sannino kommer stärkta av en övertygande vinst hemma mot Inter och de har precis tagit sig över strecket då de ligger på 17:e plats i ligan efter att ha varit obesegrade i 5 matcher och dessutom haft en Ilicic i toppform. Resultatet är 3-2-0 och därmed ligger Palermo på en imponerande fjärdeplats i ligans formranking. Endast en gång innan denna säsong har de rosa gått obesegrade i 5 matcher, skall Sanninos mannar lyckas gå obesegrade igen och ta livsviktiga poäng i deras strid för överlevnad samtidigt som de tar ett säsongsrekord i antal matcher utan förlust eller skall Juventus göra livet svårt?

Juventus går från klarhet till klarhet. Den oslipade diamanten från förra säsongen ser mer slipad ut än någonsin och Contes mannar spelar för tillfället en exemplarisk fotboll både vad gäller organisation och taktik men även prestation med hjälp av det nya 3-5-1-1 systemet. 7 raka vinster är man inne på nu, 8, 9, 10 och 11 raka är objektivet. Ja… man förstår att vinna är det enda som räknas och att laget är en riktig maskin. Objektivet är att vinna och hålla nollan. Då säkrar man ligan, utökar vinstsviten, GiGi får hålla nollan för femte gången i rad på hemmaplan, Conte vinner 4 av 4 möten mot Palermo och Juventus närmar sig 90 poäng!

Matchdomare kommer att vara den 42 årige Andrea Romeo från Verona. Det blir Romeos tredje match på Juventus Stadium denna säsong efter vinsterna mot Parma i öppningsmatchen samt Bologna i matchen som satt långt inne och avgjordes på tilläggstid av Pogba. Totala resultatet med Romeo är 5-1-2 (V-O-F) för Juve och 6-4-3 (V-O-F) för Sicilianarna. Som vanligt hoppas vi på en fin insats utan kontroversiella beslut.

Juventus har inga avstängningar och på skadelistan återfinns endast Pepe. 3-5-1-1 kommer att användas för fjärde gången i rad och samma spelare som började mot Milan och i derbyt startar för att ta hem Scud3tt1.

Palermo använder en defensivt lagd 3-5-2 som innebär 5-4-1 i defensivt läge och kontringar genom kantlöparna och formtoppade Josip Ilicic som gjort 5 mål (hälften av säsongens totala antal) på senaste 5 matcherna. Det är egentligen inte rätt metod att ligga lågt mot Juve, men att slå ut till kantlöpare och ta Juve på kontringarna genom att komma 3 eller 4 spelare mot Juventus 3-backslinje är ett drag som fungerade utmärkt för Sampdoria som även de hade precis den ovannämnda taktiken.
De rosasvarta kommer endast sakna Mantovani som är skadad samt Morganella som är avstängd men Ilicic kan komma att inte starta då Hernandez är tillbaka och Josip riskerar avstängning om han får ett gult kort.

Preliminära startelvor:

Juventus (3-5-1-1): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Marchisio; Vucinic.

Palermo (3-5-2): Sorrentino; Von Bergen, Donati, Aronica; Nelson, Barreto, Rios, Kurtic, Dossena; Hernandez, Miccoli.

Senast Juventus och Palermo möttes på Juventus Stadium slutade det med klara 3-0 och efter det har Contes mannar besegrat Palermo i två säsonger i rad på Renzo Barbera genom mål av Bonny, Licht och Quaglia. 3-5-1-1 blir här ett bra val då denna uppställning bjuder på högre press och därmed förhindrar uppspel mot kanterna som skapar de 3 eller 4 mot 3 lägena som beskrivits ovan. Det blir oerhört viktigt för Asamoah och Licht att prestera och Pirlo måste skyddas bra för att få utrymme att leverera precisa bollar bakom ett kompakt 5-manna defensiv.

Omgångens sound kan bara vara ett – Queens We are the Champions:
http://www.youtube.com/watch?v=04854XqcfCY

De taktiska dragen är kända, spelkorten är synade och objektiven är uppenbara. Nu är det dags för Scud3tt1!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham