Införrapport, Serie A – Omgång 33

Söndag, 21 april 2013, 20.45
Juventus vs Milan (Juventus Stadium)
Domare: Luca Banti, från Livorno
TV: TV 4 Sport Extra

Conte sade i en intervju under veckan att ”Scudetton måste säkras så snabbt som möjligt”. Man har dessutom talat mycket om Contes attityd och att man i dagens Juventus aldrig är nöjda, inte ens om man har vunnit slappnar man av. Även då finns det misstag som behöver korrigeras till nästa batalj. Det är mycket tryggt att veta att alla 6 matcher som är kvar anses vara guld värda och att även om det bara är 7 p som behövs så tror ingen i Juve att det är avgjort.

Om några timmar drar en fantastisk match igång. Ett kokande och fullsatt Juventus Stadium tar emot Milan. Det är de SvartVita ligaledarna och det formstarkaste laget mot de RödSvarta från Milano som är andra bästa lag i ligan formmässigt och som fortfarande är obesegrade i ligan under 2013.

Historiskt är detta en match som spelats hela 79 gånger i Serie A. Resultatet är givetvis till Juventus fördel 37-21-21 (V-O-F) och senaste matchen som var den första som någonsin spelats på Juventus Stadium slutade efter en fantastisk prestation av Prinsen Claudio 2-0 till förra årets oslagbara BiancoNeri. Vågar man tro på en lika bra Marchisio ikväll?

Milan som sålde T. Silva och Ibra innan säsongen drog igång hade en mycket tung inledning på ligaspelet och de flesta experterna påstår att det är tack vare denna inledning som laget ligger 15 p bakom Juventus. Statistiken säger att Milan förlorade hela 7 gånger efter första halvan av ligan. I andra halvan och efter ett visst lyft i samband med Balotellis ankomst har man som sagt varit obesegrade och tagit hem betydligt fler poäng. Kanske hade ligan varit spännande om Mister Allegri inte haft så lite tid att omorganisera sitt lag efter att hans två bästa spelare lämnade?

Juventus fortsätter att ånga på. I ligan har man nu 5 raka vinster och därmed bäst form, man har varit tabellettor i mer än ett år nu och försprånget ner till andra plats är ganska så betryggande. Objektivet är att med 6 återstående matcher plocka hem 7 p så snabbt som möjligt för att säkra Scudetto nummer 31. Just därför är matchen ikväll en stor final och det är endast en vinst som kan göra Juventus glada.

Matchdomare kommer att vara den 39 årige Luca Banti från Livorno. Han är helt klart en utav de bättre domarna i ligan och han har dessutom hunnit döma Juve- och Milanmatcher hela 27 gånger i sin karriär (Varken Juve eller Milan har fått en straff emot sig under dessa matcher). Det är dock första gången han dömer Juventus vs Milan. Denna säsong var matcherna som Luca dömde i ligan mycket minnesvärda. PogBang introducerade sig på allvar mot Udinese och Quaglia fick sitt första hattrick i karriären mot Pescara. Bantis insats mot Lazio borta i cupen var dock tveksam med några beslut som inte gick Juventus väg. Alla minns vi senaste matchen mot Milan i ligan… Luca Banti, gör inte en Rizzoli, ge oss en fin insats!

Juventus har inga avstängningar och skadelistan börjar se bättre ut. Till och med Bendtner är med i truppen (till vilken nytta dock?) och de som saknas är Anelka, Giovinco och Pepe. King Kong återtar alltså sin vänsterbacksposition för att åter forma den fantastiska italienska muren med Bonny och Barzagli, 3-5-1-1 som fungerade bättre mot Lazio ser ut att vara valet även denna gång. Därmed är mittfält och anfall precis det samma som senast.

Allegri har som många andra tränare uppmärksammat att Juventus får svårigheter när motståndarna pressar högt upp i bana redan innan Juve lyckas dra igång sina anfall. Enda sättet man kan stressa högt upp i bana utan att bli helt slutkörda är att ha mycket folk uppe och därmed har Milan en anfallstrio ikväll. En annan fördel är att i kontring kommer Milan 3 mot 3 vilket är dödligt. Med Balotelli avstängd efter sina väl valda ord på plan ser det ut att bli Pazzini flankerad av El Shaarawy och Boateng. Milan har för tillfället ligans kanske bästa (kortaste) skadelista där endast De Jong är med. Utöver Balotelli så är också Flamini avstängd.

Preliminära startelvor:

Juventus (3-5-1-1): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Marchisio; Vucinic.

Milan (4-3-3): Abbiati; Abate, Zapata, Mexes, Constant; Montolivo, Ambrosini, Muntari; Boateng, Pazzini, El Shaarawy.

Med 3-5-1-1 kan Juventus spela smartare mot ett lag med mycket folk framåt. När formationen heter 3-5-2 innebär det att mycket hänger på att djupledslöpningarna kommer från mittfältet, nu kan djupledslöpningarna komma högre upp i bana genom Marchisio strax bakom Mirko och mittfältet slipper dras från box till box hela tiden och avlastas därmed uppåt. Det gör att Pogba som kommer ligga lägre kan trycka mycket på motståndarna som försöker starta omställningarna där Milan vill lyckas komma 3 mot 3. Juventus kommer dessutom ha en fördel då man snabbt kommer kunna byta spelmönster på plan genom enkla positionsbyten mellan mittfältarna. Det skall helt klart bli intressant att se om Juve ”lider” lika mycket mot 3-manna anfall när de spelar 3-5-1-1 istället för det traditionella 3-5-2.

Marchisio har idag en central betydelse. Det är bra, för han är en spelare som träder fram då det behövs. Milan kommer inte till Juventus Stadium för att kryssa utan de vill ha alla poäng de kan ta för att säkra Championsspel. Om Juventus vinner eller kryssar ikväll innebär det att man matematiskt sumpat Milans chans att ta hem Scudetton i år. Den vetskapen tycker jag att Galliani förtjänar att få så snabbt som möjligt.

Omgångens sound är Jeremy Olanders Let Me Feel:
http://www.youtube.com/watch?v=CkEdRFgsy6U

Kom igen BiancoNeri Let Me Feel!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham