Införrapport, Serie A, Omgång 3 – Inter vs Juventus!

Serie A, Omgång 3
Lördag, 14 september 2013, 18.00
Inter vs Juventus (San Siro, Stadio Giuseppe Meazza)
Domare: Daniele Orsato, från Vicenza
TV: TV4 Sport Extra
Satellit: Sky Sport 1 (Ita), Sky Calcio 1 (Ita), BeIN Sport 2 (Fra), C+ Fútbol (Spa)

Efter ytterligare ett landslagsuppehåll är klubblagsfotbollen äntligen tillbaka och Juventus åker denna gång till Milano för att möta Inter på San Siro i omgång 3 av Serie A 13/14. Juventus som följde upp bortavinsten mot Samp genom att spänna musklerna ordentligt och krossa Lazio på hemmaplan sätts nu inför säsongens fjärde ordentliga test. Inter andas för detta möte och ingenting kan göra deras säsong bättre än genom att tvåla dit Juventus som senast vann på bortaplan mot Nerazzurri med hjälp av en fantastisk bomb av Quagliarella och ett härligt avslut av Matri som gick mellan benen på Handanovic.

Contes Juventus har sedan den 7 april 2012 varit på toppen av Serie A-tabellen och det är alltså bara vinst som gäller  mot Inter då man vill fortsätta vara på topp och det dessutom är Contes match nummer 100 som Juventustränare. Inters inledning denna säsong har varit super då de hittills har den delat bästa målskillnaden med 5 gjorda mål och 0 insläppta. Faktum är att Handanovic denna säsong inte har släppt in en enda boll då han höll nollan i båda matcherna i Serie A mot Genoa och Catania samt i Coppa Italia-kvalet mot Cittadella. Juventus har bara vunnit denna säsong och totalt har man gjort 9 mål (varav 8 mot Lazio) och släppt in 1 mål.

Juve har i Serie A-sammanhang åkt till San Siro för att möta Inter vid 80 tillfällen och resultatet är 21-25-34 (V-O-F) och den totala målskillnaden är 88-127 vilket alltså innebär att Inter har ett historiskt övertag på hemmaplan. Senast Inter vann var i 2010 medan Juve har vunnit de två senaste mötena på Giuseppe Meazza med 2-1. De 10 senaste matcherna är resultatet till Juventus fördel, 4-3-3 (V-O-F) och då har samtliga fyra Juvevinster slutat med 2-1!

Inter 1-2 Juventus från 2006 (skottet som innebar Scudetto nummer 29 för Juventus):

Inters nya tränare Mazzarri var otroligt nog helt obesegrad mot Juventus med sitt Napoli på hemmaplan. Nu ställs han för första gången mot Juve med sitt nya lag på sin nya hemmaarena och frågan är hur han väljer att spela. Det är svårt att glömma hur intensiva matcherna mot Napoli var på bortaplan och hur pass mycket de vågade forcera mot Juve. Inter har inlett säsongen fint med en offensiv kantfotboll där både Nagatomo och Jonathan har spelat på en betydligt högre nivå än vad de har gjort förut med tränare som Ranieri och Stramaccioni. Mazzarris resultat mot Juve är totalt 5-7-6 (V-O-F) där fyra av vinsterna var med Napoli. Enda vinstmatchen som inte var med Napoli var den med Reggina då Capellos Juve föll i en otroligt kontroversiell match som slutade 2-1. Det är för övrigt från just den matchen som den falska historien, om att Moggi låste in huvuddomaren Paparesta, kom. Conte har varit Juventus tränare vid tre matcher mot Inter och samtliga matcher slutade med en Juvevinst. Det skulle sitta mycket fint med en fjärde vinst på raken för Conte i hans hundrade match som Juvetränare!

Matchdomare kommer att vara den 37-årige Daniele Orsato från Vicenza. Orsato som har varit domare i högsta divisionen sedan 2006 har dömt Juve 15 gånger och kryss är det absolut mest frekventa resultatet då majoriteten av matcherna slutat oavgjort; 4-8-3 (V-O-F). Orsato har aldrig dömt Juventus mot Inter, men Inter är det lag som han har dömt flest gånger och som dessutom har det absolut bästa resultatet med honom som domare 11-4-4 (V-O-F). Senaste gången som Orsato var matchdomare med Juventus på plan var mot Napoli borta förra säsongen. Då stod Giorgio Chiellini för en storartad insats när han gjorde mål och höll Cavani mållös. Matchen slutade dock med ett kryss (som vanligt). Den kanske mest minnesvärda matchen med Orsato som domare var den mot Cagliari i Trieste när Juventus tog Scudetto nummer 30 och första titeln med Conte. Låt oss hoppas på en fin domarinsats!

Juventus form är svår att tala om då hela 12 spelare precis har varit på landslagsuppdrag och det dessutom är hela två veckor sedan man spelade sist. Conte har givetvis jobbat hårt på den taktiska biten och efter uttalandet av Pogba om att just taktiken är Inters starka sida anar man att Juve har något extra som man har jobbat på. Även Inter hade 12 landslagsspelare, men skillnaden är att de reste 50 000 km mer än Juvespelarna men att de fick spela 607 minuter mindre… semester eller? Alla Juvespelarna fick representera sina landslag och de flesta spelade hela tiden medan Inter hade tre spelare som bara fick nöja sig med att sitta på bänken plus att en spelare (Belfodil) bara fick 3 minuters speltid. Sedan var det ju även så att bland Juvespelarna så spelade Andrea Pirlo sin match nummer 100 i Gli Azzurri, medan Buffon blev legendarisk och tangerade Cannavaros rekord på 136 matcher för Italien.

Inter har Milito tillbaka och har därmed bara Chivu och Zanetti skadade. Juventus fick nya skador i samband med VM-kvalmatcherna vilket innebär att Caceres bli borta i flera veckor, men Vucinic ser faktiskt ut att vara hel. Trots diskussioner om att Llorente skulle få debutera som startman eller att Quagliarella skulle få chansen att fixa en ny trepoängare på San Siro så ser det faktiskt ut som att Conte fortsätter med anfallsparet Tevez-Vucinic. Tevez blir historisk i Juventus om han gör mål då han skulle bli den första i Juvetröjan som gör mål i samtliga fyra inledningsmatcher, just nu innehar han rekordet på tre raka matcher med mål tillsammans med Roberto Baggio. Andra spelare som missar på grund av skada är Marchisio, Pepe och Rubinho. Ogbonna är den naturliga ersättaren till Barzagli, men Andreas fot ser ut att vara bättre och därmed kan Juventus ställa upp med exakt samma lag som mot Lazio och Samp!

Preliminära startuppställningar följer nedan:

Inter (3-5-1-1):

[team2]

Juventus (3-5-2):

[team1]

Omgångens sound är Tiësto feat. Tegan and Sara – Feel it in My Bones.

Del Piero firar efter sitt vackra mål mot Inter i 2012, matchen slutade 2-0 till Juventus

Runt hörnet så lurar första matchen i Champions mot FC Köpenhamn. Men Juventus kommer att vara 100 % fokuserade då matchen är otroligt viktig i jakten på den tredje Scudetton i rad. Dessutom är det en sådan match som man bara måste vinna. I hela Italien talar man just nu om vinsten som Stramaccionis spelare lyckades med på Juventus Stadium förra säsongen. Det är det enda som hörs och alla som inte hejar på Juve hoppas på en repris samtidigt som de helt har förträngt vad som hände sist. Man talar dessutom om en viss likhet mellan Mazzarris Inter idag och Contes Juventus för två år sedan. Juve var ju då inte ute i Europa och de var enligt opinionen ”underlägsna” Milan men krossade dem i det tidiga hemmamötet. Inter är idag utanför Europa och det finns en klar skillnad mellan lagen på pappret jämfört med Juve som de nu möter på hemmaplan. Ja kära läsare… du förstår säkerligen vilken den eftersökta slutsatsen är. Det är alltså återigen dags för den gamla damen att visa vem som är störst, bäst och vackrast i stövellandet genom att vinna på plan.

Palazzi och company som ville Juventus illa lyckades att störa harmonin genom att skjuta bort Conte och under den perioden bröts bland annat Juventus förlustfria svit. Men trots sex månaders frånvaro så vann Juventus sin Scudetto nummer 31 på plan och man var på toppen av tabellen under hela säsongen. Nu är det återigen dags… senast Juventus hade chansen att vinna tre scudetti i rad på plan så drog federationen ner damen till Serie B. Denna gång får damen vara med och siktet pekar rakt upp mot Scudetto nummer 32 och Juves första Scudettohattrick sedan 30-talet. Kom ihåg interisti… det är 17 titlar ni har vunnit på plan och av dessa tog ni fyra med ett Serie A utan ett riktigt BiancoNeri. Nu står vi på lika villkor. I feel it in my bones, må bästa laget vinna… SUL CAMPO!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham