Införrapport, Serie A, Omgång 2 – Juventus vs Lazio!

Serie A, Omgång 2
Lördag, 31 augusti 2013, 20.45
Juventus vs Lazio (Juventus Stadium)
Domare: Paolo Tagliavento, från Terni
TV: TV4 Sport Extra
Satellit: Sky Sport 1 (Ita), Sky Calcio 1 (Ita), JSC +3 (Ara), Sport+ (Fra), C+ Fútbol (Spa)

Serie A 13/14 drog igång som en storm och Juventus kopplade kommandot omedelbart med en vinst borta mot Sampdoria genom en fantastisk offensiv aktion som beskrivits som något ”taget från Playstation”. Nu får Juve äntligen debutera på hemmaplan och ett kokande och fullsatt Juventus Stadium kommer att ta emot ett revanschsuget Lazio efter SuperCoppa Italiana demolitionen i Rom bara två veckor sedan.

Juventus har nu varit på toppen av Serie A-tabellen i 47 omgångar och man ångar på. Inledningen denna säsong har varit mycket fin med en riktig uppvisning borta på Olimpico uppföljd av en otroligt stabil 1-0 vinst borta mot Samp som förra säsongen tog en otrolig dubbelvinst mot Contes mannar. Lazio ryckte upp sig omedelbart efter den svidande supercupförlusten och gjorde två mål på fyra minuter mot Udinese vilket räckte till att ta en 2-1 vinst i debuten.

Juve och Lazio har stött på varandra hela 138 gånger i Serie A och Juventus har ett klart övertag med resultatet 71-35-32 (V-O-F) och en målskillnad på 244-158. Från de tio senaste matcherna på Juventus hemmaplan mot Lazio i Serie A så har Juve även ett ordentligt övertag med resultatet 6-3-1 och den senaste förlusten kom 11 år sedan vilket alltså innebär att Juve är obesegrade de 9 senaste matcherna. Juves största förlust mot Lazio kom senast i 1995 när örnarna vann med 3-0 på Stadio delle Alpi. Juventus största vinst är dock betydligt mer imponerande… 4-0 från supercupen i all ära, men i 1994 vann Juventus med hela 6-1!

Juventus 6-1 Lazio:

Lazios tränare Petkovic har nu ställts mot Juve fem gånger och hans resultat är 1-2-2 (V-O-F) där den enda vinsten var den från coppa italia som Floccari avgjorde på stopptid. I Serie A och på Juventus Stadium har Conte bara bara fått möta Lazio en gång och det var matchen där Kungen Del Piero avgjorde med en fantastiskt smart frispark efter att Pepe först hade ordnat en ledning med en cykelspark. Förra säsongen slutade det visserligen 0-0 men Conte var då avstängd.

Del Pieros frispark som var en av de avgörande ögonblicken när Juve tog sin första Scudetto med Conte och nummer 30!

Matchdomare kommer att vara den 40-åriga Paolo Tagliavento från Terni. Tagliavento som har varit domare i högsta divisionen sedan nio år tillbaka har dömt Juve 18 gånger och resultatet är horribelt; 6-5-7 (V-O-F). Juventus har nästan sitt sämsta facit med honom och bland katastrofmatcherna som man minns finns 1-3 förlusten från förra säsongen mot Inter på Juventus Stadium. Det är faktiskt senaste matchen som Paolo Tagliavento dömt Juve i. Man får gå så långt tillbaka som till 2010 och sex dömda matcher bakåt i tiden för att hitta Juves senaste vinst med Paolo på plan och komiskt nog är den matchen den enda som Tagliavento har dömt Juve-Lazio. Den gången slutade det 2-1 efter att Krasic avgjorde på stopptid. Året innan har Ternisonen dock varit mannen med visselpipan i Lazio-Juve i Coppa Italia som slutade 2-1 till hemmalaget. Juventus har fått hela 4 utvisade spelare och 5 straffar emot sig av Paolo Tagliavento och det är svårt att glömma 3-2 vinsten borta mot Cagliari (med Matri på topp) i 2007 . Cagliari fick två straffar och Juves Zebina fick ett rött kort, vilket resulterade i att han till slut smällde till en journalist på väg ut från plan! Man får hoppas på att trenden vänder och att kontroverserna lyser med sin frånvaro denna gång.

Juventus form är fin och man visade för inte längesedan att man kan vinna mot Lazios. Lazio slog dock som nämnt snabbt tillbaka när de slog Udinese och de utgör ett stort hot trots att de saknar Cana, Konko och Felipe Anderson på grund av skador. Mauri är självklart även avstängd. Juve har nu endast Marchisio skadad då Pepe nästan är helt redo. Lazio som alltid har använt sig av en ultradefensiv 4-5-1 i matcherna mot Juve med Petkovic ser ut att ställa upp med samma formation (eller en något modifierad 4-4-1-1) imorgon. Juventus använder 3-5-2 som vanligt och det har fungerat bra hittills denna säsong. Spelmässigt ser det även bra ut då Juve vann med 4-0 mot Lazio och därefter totaldominerade mot Sampdoria med ett bollinnehav på 69 % och en passningssäkerhet på 87 %. Juve kommer med stor säkerhet att ställa upp med exakt samma uppställning som mot Samp.

 

Preliminära startuppställningar följer nedan:

Juventus (3-5-2):

[team1]

Lazio (4-4-1-1):

[team2]

Marchetti är mannen som skall överlistas, förra gången slutade det 0-0 på Juventus Stadium i Serie A

Omgångens sound är Sebastian Ingrosso, Tommy Trash, John Martin – Reload.

Trots Championslottningen måste Juve ha fullt fokus på Serie A, det primära målet denna säsong är att ta en tredje Scudetto i rad för första gången sedan 1930-talet och det gör man bara genom att vinna mer än 70 % av matcherna som man spelar. En vinst är alltså det enda som räknas. Man ställs emot ett Lazio som med Petkovic förra säsongen visade att man kan spela en väldigt fin fotboll och vad som har hänt i supercupfinalen är något som måste glömmas. Man skall ladda om (reload) och spela med samma hunger och vilja och ge allt på plan. Det kommer Conte säkert se till att Juve gör, för nummer 32 är vad som jagas.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham