Införrapport, Serie A, Omgång 1 – Sampdoria vs Juventus!

Serie A, Omgång 1
Lördag, 24 augusti 2013, 20.45
Sampdoria vs Juventus (Stadio Luigi Ferraris/Stadio Marassi)
Domare: Luca Banti, från Livorno
TV: TV4 Sport Extra
Satellit: Sky Sport 1 (Ita), Sky Calcio 1 (Ita), JSC +3 (Ara), Sport+ (Fra), C+ Fútbol (Spa)

Serie A 13/14 drar äntligen igång och redan i Serie A-säsongens andra match kommer de regerande mästarna Juventus att debutera. Juve ställs emot ett envist och hemmastarkt Sampdoria på Marassi som är det enda laget i hela ligan som sedan två säsonger tillbaka har lyckats vinna både hemma och borta mot Contes mannar. Tittar man på de 10 senaste mötena lagen emellan så ser man ett tydligt mönster… Juve har haft stora bekymmer då det bara är en enda vinst som kom under Ferraras tid när Juve med en formtoppad Amauri krossade Samp på Stadio Olimpico di Torino med 5-1. Resultatet står sig på 1-6-3 (V-O-F) och anledningen till att vi tittar lite närmare på de 10 senaste mötena är att det faktiskt är de matcher som har spelats efter Calciopoli. Om man tittar innan Calciopoli så hade Juventus resultatet 9-1-1 (V-O-F) under de 10 senaste matcherna mot Samp.

Juves senaste vinst mot Samp:

På bortaplan har Juventus besökt Sampdoria hela 55 gånger totalt och den senaste förlusten innebar att det jämna resultatet ändrades så att Samp har en minimal historisk fördel med en vinst mer. Juve har resultatet 18-18-19 (V-O-F) så det gäller att vinna för att både ta säsongens första tre poängare i jakten på Scudetton och att skriva om historian så att underläget elimineras.

I senaste mötet som slutade 3-2 till Sampdoria så stod Eder,  De Silvestri och Icardi för ett mål vardera, vilket innebar att Juve tappade en 1-0 ledning som Quagliarella ordnat. Giaccherini som numera är en Sunderlandspelare stod för ett snyggt reduceringsmål mycket sent, men Juve lyckades inte undvika en förlust trots att de hade tre gånger så många skott (21 kontra 7) och att de hade ett större bollinnehav (56 %). En storspelande Angelo Da Costa i Sampdoriamålet såg med flera superräddningar till att Juve inte gjorde mer än två mål för kvällen och han kommer med största sannolikhet vara den som står mellan stolparna även denna gång då Sergio Romero har lånats ut till franska storsatsande Monaco. Andra viktiga spelare som var med i Samp förra säsongen men som har gått vidare är Icardi, Poli och Estigarribia (som även representerat Contes Juve under säsongen 11/12). In har man istället hämtat Juves unga anfallstalang Manolo Gabbiadini som direkt slog till med två mål mot Benevento i Coppa Italia kvalet.

Juve har som bekant sålt Giaccherini som gjorde förra säsongens sista mål för Juve och mot Samp. Sedan har man investerat i tre starka spelare i form av Tevez, Llorente och Ogbonna. Senast ställde Conte upp med en mycket B-betonad startelva då ligasegern redan var säkrad, men denna gång blir det bästa möjliga lag på plan och det är bara Marchisio som är på skadelistan.

Conte har som tränare bara ställts mot Sampdoria förra säsongen och då gick det som nämnt helt fel. Två förluster och därmed är Sampdoria det enda italienska motståndet som Conte aldrig har lyckats besegra när han varit Juves tränare i Serie A. Sampdorias tränare (Fiorentinas och i synnerhet Ljajics absoluta favorit) Delio Rossi har ställts emot Juventus med 7 olika lag vid 19 tillfällen totalt och resultatet är imponerande… 8-4-7 (V-O-F) innebär att trots att Riminisonen Delio Rossi aldrig har varit tränare för en klubb som varit en riktig kandidat till Scudetton så har han ett litet övertag mot Juve som alltid är en Scudettokandidat. Intressant statistik är dessutom att han har 2 vinster på 2 matcher med Samp och 3 vinster på 3 matcher med Palermo mot Juve, han är alltså 100 procentig med två lag mot BiancoNeri för tillfället.

Matchdomare kommer att vara den 39-åriga Luca Banti från Livorno. Banti som dömde Juventus i sin debutmatch i Serie A så tidigt som i 2005 (i målfesten mot Cagliari i CapelloJuves sista match i säsongen 04/05 där Juve tog Scudetto nummer 28) kommer att döma Juve för 18:e gången och Samp för 13:e gången i sin karriär. Juve har resultatet 12-2-3 (V-O-F) medan Samp har ett betydligt sämre resultat med 6-2-4 (V-O-F). Banti har aldrig fått döma Samp vs Juve, men senast han dömde en match på Stadio Luigi Ferraris var när Inter bortaslog Samp med 2-0. Lucas senaste match med Juve avgjordes från straffpunkten när Vidal slog fotbollshistoriens kanske säkraste straff mot Milan. Contes Juve har tre vinster och ett kryss i ligan med Luca Banti som domare där man förutom Milan mötte Udinese (matchen då Pogba avfyrade sina otroliga raketer och fick det fantastiska betyget 9) samt Pescara (6-1 demoleringen där Quaglia gjorde sitt första hattrick) och Bologna borta (1-1 från imbattibilesäsongen 11/12). Fler historiska saker har hänt med Luca Banti som domare då Del Piero gjorde sitt debutmål på Juventus Stadium mot Roma i 3-0 vinsten i Coppa Italia. Men allt är inte dans på rosor då han var mannen med visselpipan när Juve snöpligt åkte ut mot Lazio i Coppa Italia förra säsongen. Låt oss hoppas på att Banti från Livorno är domare medan Juve skriver historia ännu en gång.

Del Pieros debutmål på Juventus Stadium med Luca Banti som domare:

Efter en resultatmässigt sämre försäsong så svarade Juve alla kritiker med en otrolig och historisk demolering av Lazio i SuperCoppa Italiana på Stadio Olimpico. Sampdoria har fortfarande inte ställts inför något större prov, men i Coppa Italia kvalet var det som förut nämnt Gabbiadinishow när Genualaget tog sig vidare mot Benevento. Både Juve och Samp har haft en lång tid att ostört preparera inför denna match och Conte gav till och med sina spelare två dagars vila efter supercuptriumfen i Rom. Trötta ben är alltså inte ett bekymmer.

Sampdoria spelar precis som Juve 3-5-2 och de har inga skador så Delio Rossi har ett fullt manskap till sitt förfogande så när som på Regini och Renan som båda är avstängda. Conte kommer att sakna Marchisio som dock ersätts på bästa sätt av en Pogba i fin form. Pepe lär inte spela då han fortfarande inte har 90 min i benen, men högerkanten är säker med en Licht som visade prov på världsklassfotboll senast mot Lazio. Backlinjen kommer att bestå av BBC om allt går som planerat och längst bak kommer vi att hitta Superman. I anfallet är det troligast att Vucinic på nytt bildar anfallspar med Tevez. Asamoah tar vänsterkanten medan Pirlo agerar regissör i mitten och Vidal tar ansvaret att krossa allt motstånd med sitt eviga och högklassiga arbete.

Preliminära startuppställningar följer nedan:

Sampdoria (3-5-2):

[team2]

Juventus (3-5-2):

[team1]

Juve har i två säsonger i rad inlett målskyttet på hemmaplan mot Parma med Lichtsteiner. Det blir denna gång inte mot Parma som man gör mål, men ett mål av en formtoppad Licht vore härligt att se, skulle nästan ses som ett tecken på att Juve är beredda att ta sin första tredje raka Scudetto sedan 1933. Det är ju just det som är objektivet denna säsong. Scudetto nummer 32 och Contes tredje raka för att ännu en gång skriva historia.

Omgångens sound är Avicii – Wake Me Up.

En match och 3 poäng att spela om. En vinst innebär att Conte skriver historia genom att vinna sin första match som tränare mot Samp och som innebär att Juve jämnar ut det historiska resultatet på Marassi. En vinst betyder även att Juve tre år i rad inleder med en vinst i Serie A med Conte vid rodret. Att vinna är alltså inte viktigt, det är det enda som räknas och det står vi fast vid… för vi vill vinna vår Scudetto nummer 32. Scatenate l’inferno!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham