Införrapport, Champions, Gruppspelsmatch 2 – Juventus vs Galatasaray!

Champions League, Gruppspelsmatch 2
Onsdag, 2 oktober 2013, 20.45
Juventus vs Galatasaray (Juventus Stadium)
Domare: Viktor Kassai, från Ungern
TV: Viasat Xtra 1
Satellit: Italia 1 (Ita), Sky Sport 1 (Ita), Sky Calcio 1 (Ita), C+ Liga Campeones 7 (Spa)

Tre matcher på sju dagar drog igång på bästa sätt när Juve vann säsongens första och årets andra Derby della Mole. Turin målades svart och vitt ännu en gång och direkt efter det är det dags att visa att färgerna är starka även ute i Europa när man tar emot Roberto Mancinis Galatasaray.

Galatasaray, som även kallas för Cim-bom, sparkade nyligen sin turkiska tränare Fatih Terim och som ersättare så kom, mannen som föddes till att vara en Juventino, Roberto Mancini. Mancini har inte haft någon tid alls på sig utan har bara hunnit hälsa på spelarna, men en sak är säker och det är att han vet hur Juventus spelar och då han säkert har följt Juve på nära håll så vet han var bristerna ligger. Han kommer definitivt försöka ta vara på det.

De regerande turkiska mästarna Galatasaray som fick nog av Terim har hittills resultatet 2-4-0 (V-O-F) i den turkiska ligan och det innebär alltså att laget redan har kryssat hälften så mycket som under hela förra säsongen. Resultatet innebär även att Gala befinner sig på en sjundeplats och det kombinerat med en stor förlust i öppningsmatchen av Champions samt andra interna historier med landslag och klubb innebar alltså att Terim inte kunde sitta kvar. Juve höll nollan för första gången efter att ha släppt in mål i fem raka matcher och utöver det så gjorde man mål för att hålla sviten att ha gjort mål i samtliga matcher denna säsong. Mot Toro behövde Buffon knappt lyfta ett finger trots att det var bortaplan och det visar på en otrolig defensiv styrka hos Juve som kommer mycket väl till hands när Contes mannar ställs mot Drogba och Yilmaz som tillsammans denna säsong har gjort 5 mål på 6 matcher. Juves resultat i ligan är aningen bättre med resultatet 5-1-0 (V-O-F) samt tre raka vinster mot motståndare som bara har ägnat sig åt att försvara.

Historiskt har Juventus och Galatasaray stött på varandra vid fyra tillfällen där samtliga matcher kom i gruppspelssammanhang i Champions. Resultatet är så jämnt det kan vara med 1-2-1 (V-O-F) för båda lagen och den senaste matchen som spelades i Dortmund (Galatasaray valde Westfalenstadion som hemmaplan) förlorade Juve med 2-0. Första matchen på Delle Alpi vann Juve med 2-1 efter två mål av Kungen Del Piero. Totalt har Juve bara spelat mot ett annat turkiskt lag och det var mot Fenerbahce i Champions 1996 och då vann Juve hemma med 2-0 samt borta med 0-1. Galatasaray har däremot spelat mot Roma, Lazio, Milan, Bologna och Parma utöver Juve och totalt har de på 20 matcher resultatet 6-7-7 (V-O-F). På bortaplan är dock resultatet vinstlöst, 0-4-6 (V-O-F), vilket visar på att Cim-bom inte haft det helt komfortabelt mot italienska lag. Något man alltid kommer att minnas är Inzaghis fantastiska mål i 2-2 matchen från 1998 på Stadio Delle Alpi.

Inzaghis mål mot Galatasaray den 16 september 1998:

Mancini har knappt fått vara på Galatasarays bänk, men Juventus är ett lag som han har stött på vid många tillfällen. Det blev två matcher och två kryss med City mot Juventus i Europa League och sedan var han ju även tränare i Viola, Lazio och Inter vilket gör att han totalt ställdes mot Bianconeri 19 gånger med resultatet (5-8-6). Conte har aldrig mött Galatasaray som tränare men som spelare ställdes han emot turkarna från start två gånger av de fyra matcherna som nämnts ovan, men då blev resultatet 0-1-1 (V-O-F). Contes revanschlust bör definitivt vara på topp efter förlusten i Tyskland.

Mancinis absoluta favoritmatch som tränare mot Juventus (ironi, se bara hans reaktion):

Matchdomare kommer att vara den 38-åriga Viktor Kassai från Ungern. Han kommer med denna match att debutera i Champions denna säsong och debutera på Juventus Stadium som domare i en match med Juventus på plan. Galatasaray har han dömt vid ett tillfälle och det var i UEFA-cupen 2009 när turkarna ställdes mot Hamburg borta. Den matchen slutade 1-1 och Gala fick en spelare utvisad i den 53:e minuten. Utöver det fanns där även tre gula kort till Gala och fyra till Hamburg. Kassais enda match i Europa denna säsong var i Europa League i en match mellan Nizza och Apollon Limassol som slutade med vinst till hemmlaget men där det totalt delades ut 11 kort. Juventus som åkte på tre gula kort i första matchen mot FCK med Ivan Bebek som domare har alltså återigen en domare som är glad över att dela ut kort. Det gäller att Juvespelarna är försiktiga då gula kort exempelvis kan göra att man får avstängda spelare till hemmamatchen mot Real Madrid. Licht och Vidal bör se upp extra noga. Viktor Kassais totala resultat med italienska lag är 2-1-4 (V-O-F) och i den senaste matchen åkte Milan på en storförlust mot Barcelona med 4-0 på Camp Nou. Det gäller att se upp som sagt då statistiken inte säger något gott.

Conte avslöjade senast att Sebastian Giovinco skulle spela i derbyt, men denna gång bjuds vi inte på sådana överraskningar. Pirlo som vilades kommer att spela, men sedan så är det enligt Conte ett dilemma att välja mellan Marchisio och Pogba när han skall ta ut startelvan. Det har i media spekulerats om 3-5-1-1 så att båda spelarna kan spela, men det kommer med största sannolikhet inte att hända om Tevez kan vara med trots den hårda tacklingen Immobile bjöd på i Derby della Mole. Backlinjen som stod för en superinsats senast med 0 skott på sitt mål kommer att få fortsatt förtroende och kanterna tas om hand av Asamoah och Lichtsteiner. Längst upp bör vi hitta Tevez och Vucinic om de båda är helt redo efter smällarna, annars finns Llorente redo för att debutera i Champions League. Mancini är helt ny i Galatasaray, som mest har spelat 4-3-1-2 med Sneijder bakom Drogba och Yilmaz. Men det är en uppställning som enkelt ändras till Mancinis mest använda formation i City, 4-2-3-1.  Hamit Altintop och Eray är skadade och 4-2-3-1 skulle innebära att Mancini ställer upp med Aydin Yilmaz istället för Burak Yilmaz på plan från start. Juventus saknar som vanligt Pepe, Caceres och Rubinho.

Preliminära startuppställningar följer nedan:

Juventus (3-5-2):

[team1]

Galatasaray (4-2-3-1):

[team2]

Alessandro Del Piero of Juventus hugs Carlos Tevez of Manchester City at the end of the game

Omgångens sound är Martin Garrix – Animals.

När Championslottningen ägde rum så satt jag personligen och tänkte att Juventus självklart kommer att ställas mot Manchester City eftersom att Tevez var det stora nyförvärvet. Så blev inte fallet, men ödet fick Mancini att ta över Galatasaray istället och på ett annat sätt så blev Tevez ex-spelaren. Förutom Tevez så finns ju en viss Felipe Melo i Galatasaray som vill visa sitt värde. Det kommer alltså bli en match där spelarna kommer att kämpa som vildar (varav valet av låt). Vidal mot Melo kan bli en otrolig drabbning, medan Drogba mot Chiellini kan bli en annan. Men en självklarhet är att Tevez kommer att vara mer sugen än någon annan på plan att visa Mancini vad han går för. Gala som kommer från en storförlust hemma mot Real Madrid och Juventus som kommer från ett väldigt orättvist kryss mot FCK kommer att ge allt på plan för att ta tre poäng och vi supportrar bör få se en väldigt intensiv och offensiv match. Juventus gjorde mot Toro mål på hörna vilket är ett fint besked då Juve fick 16 hörnor och därmed fler hörnor än något annat lag i Champions i första omgången. Utöver det så var Juve även laget som skapade flest chanser med totalt 25 skott varav 13 gick på mål! Det gäller helt klart att vara betydligt effektivare denna gång och att sätta chanserna. Det gjorde ju Real och då blev det 6 mål på Muslera. Låt oss hoppas på ett målkalas på Musleras bekostnad igen…

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham