Pogba blir utsedd till Golden Boy 2013 och skriver in sig i Juves historia!

År 2003 drog Turinbaserade sporttidningen Tuttosport igång Golden Boy. Det skulle vara ett pris som delas ut till en ung fotbollsspelare (under 21 år) som har imponerat mest under en säsong. Idag har det gått 10 år sedan man startade det hela och det är numera en fin tradition och det mycket prestigefulla priset delas ut efter att jurymedlemmar bestående av respektabla journalister från stora tidningar som franska l’Équipe, spanska Marca, tyska Bild samt engelska The Times för att nämna några. Stora spelare som Rooney, Messi, Agüero, Balotelli och Götze har fått ta emot detta pris men i år var det äntligen dags för Juventus att få en egen Golden Boy.

Golden Boy priset delades nämligen ut till Juves egen unga diamant, Paul Pogba, detta året. Det fanns en del andra mycket starka kandidater som belgaren Romelu Lukaku, tysken Julian Draxler samt Pogbas landsman Geoffrey Kondogbia nominerade men det kommer absolut inte som en överraskning att Juves Paul kammar hem detta fina pris. Speciellt inte efter att han hjälpt Juventus ta hem en Scudetto och en SuperCoppa Italiana samtidigt som han som kapten tog sitt franska U20-landslag hela vägen i U20-VM i Turkiet där Frankrike fick kröna sig som världsmästare för första gången i nationens U20-historia!

Pogba har utöver det även bjudit på några riktiga kanonmål under året och han har även hunnit med att få mycket höga betyg av tidningarna i Italien då han toppade med en 9:a av Tuttosport. För att toppa det hela så har han som bara 20-åring nu även slagit sig in i Didier Deschamps landslags startelva och han var med när Frankrike kvalade in till VM i Brasilien efter att de vände ett 0-2 underläge till 3-2 (aggregate) mot Ukraina.

Redan nu kan vi vara eniga om att Paul Pogbas utvecklingskurva sedan ankomsten till Juventus har pekat rakt uppåt och senaste siffrorna säger att hans marknadsvärde sedan övergången har gått från 2.5 till 25 M € vilket alltså är en 1 000 % ökning. Ännu en fin nyhet är att Paul Pogba är med bland mittfältarna som är nominerade i framröstningen av UEFA:s lag år 2013. Detta trots att han precis har debuterat i Champions League!

Golden Boy Pogba

Under ceremonin där priset delades ut till Pogba i Val d’Aosta, Saint Vincent (där Juventus brukar ha sin försäsongsträning) ställdes ett par frågor av Tuttosports direktör Vittorio Oreggia. Frågorna och Pogbas svar följer nedan:

Hur känns det att utnämnas till europas bästa spelare under 21 år?
”Jag är glad, nöjd och stolt. När jag tänker tillbaka till när jag var liten så ville jag uträtta detta arbete och vinna ett pris som detta… nu är mitt nästa objektiv att vinna den andra guldbollen.”

Vem känner du att du behöver tacka?
”Min familj som hjälpte mig när det var tufft. Alla de personer som arbetar i Juventus och som hjälpte mig, men även Manchester som fick mig att växa. Jag är stolt och lycklig.”

Är du fortsättningen på den franska sagan i Juventus?
”I Turin känns det som om jag vore i Frankrike… det är lika kallt hahaha… När jag går till Vinovo känner jag mig som hemma.”

Vem är den bästa mittfältaren i Europa, du, Pirlo, Marchisio eller Vidal?
”Jag vet inte, men att spela med dem är verkligen underbart!”

Juventusfansen vill ha Champions, är det ert år?
”Vi måste ha tålamod… Champions beror på turen, lottningen, tröttheten som kommer på grund av ligaspelet och på många andra faktorer.”

Du ser Tevez varje dag, är han verkligen en så bra som han verkar vara?
”Det är en världsklasspelare som jag även gillar som person. Han är mycket lugn och får mig alltid att skratta.”

Pogba och Tevez stoltserar med att vara Campioni och SuperCampioni d'Italia

Vad gör du i omklädningsrummet?
”Dans…”

Dansar du?
”Ja, dans… hahaha!”

Vad tror du om världsmästerskapet?
”Först och främst blir det något mycket stort för mig att få spela i VM, sedan så intresserar inte motståndarna mig. Vi får se hur lottningen går…”

Är Italien ett lag du vill undvika?
”Nej, det skulle vara trevligt att få spela mot mina kompisar, hahaha”

Vem skulle du ge goldbollen till i år?
”Till Andrea Pirlo!”

Pogba och Pirlo

Du är en mästare och du talar med en tunga av guld… stort grattis Pogba, vi förväntar oss ännu mer av dig och att du är den första i Juventus historia som vinner denna fina utmärkelse är inget annat än rätt. Du förtjänar att vara i Juventus historia!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham