Paul Pogba i intervju med Gazzetta dello Sport: ”Jag älskar allt som finns i denna klubb”

Paul Pogba packade redan resväskan för att jobba utomlands som 16-åring. Det bar av från Le Havre till Sir Alex Fergusons Manchester United och han skulle få jobba hårt i ett par år i ungdomslagen innan det blev A-lagsspel. Efter två och ett halvt år blev han äntligen uppflyttad till A-laget och redan 30 dagar efter uppflytten fick han den 31 januari 2012 debutera i den 72:a minuten hemma på Old Trafford mot Stoke som 18-åring i Premier League. Det blev ytterligare två framträdanden och totalt 71 minuter för den unge fransmannen i PL, sedan fick han lite mer än 100 minuter i ligacupen samt 28 minuter i Europa League efter att Fergusons United åkt ut i Championsgruppspelet. 7 matcher, men 0 gånger i startelvan och en målmedveten agent i Mina Raiola innebar att historien skulle få sig ett nytt kapitel. Inget kontrakt skrevs på med United och väskan packades igen. Nu var det nya äventyr och nästa destination var Italien, Turin och Den Gamla Damen!

La Gazzetta dello Sport hade idag en lång intervju med Pogba som täckte hela andra- och tredjesidan av bladet. Självklart stoltserade de även med texten ”Pogba Esclusivo” på framsidan. Nedan följer en översättning av vad som skrevs:

Paul Pogba, du har bränt alla etapper och nu är Juvefolket rädda för att mista dig när storlagen bombarderar dig med alla dessa miljoner.
”Jag är fortfarande ingen. Vad har jag gjort egentligen? Inget! Jag tittar på Pirlo och Buffon och försöker lära mig hur man uppträder som en riktig mästare. De två har ju vunnit allt, de är två monster, ändå så släpper de inte till en enda centimeter, inte ens under träningarna.”

Så, Juve för livet?
”Ingen mening med att lova, jag vill inte lura någon. Hur kan man idag förutspå en evig karriär? Finns inte anledning till det. Så jag tittar på det som är idag och säger till mig själv att jag trivs bra här i Turin, jag älskar allt som finns i denna klubb, ledare, tränare, lagkamraterna och fansen, och just nu så ser jag mig ingen annanstans än just här i Juve.”

Varför valde du Italien?
”Serie A är fotbollens universitet, speciellt på den taktiska nivån. En mittfältare som slår igenom här kan verkligen bli en av de bästa i hela världen i sin roll. Jag sade till mig själv: ”Paul, Italien är din genväg för att slå igenom”. Sedan, grabbar, så var det Juventus som kallade på mig – en av de största klubbarna i världen…”

Vad har Conte gett dig?
”Jag hade tur som fick träffa Conte. Jag förbättrar mig varje dag. Jobbar, hamrar på, blir aldrig nöjd, är hungrig och vill bara vinna. Jag kunde inte valt en bättre maestro i denna fas av min karriär.”

Och Deschamps?
”Vår förbundskapten är mycket lik Conte.”

Roma flyger, Napoli verkar ha tagit ett stort steg framåt, är du rädd för att misslyckas med attacken på den historiska tredje Scudetton i rad?
”Jag såg speciellt på giallorossi på TV, jag har observerat dem, de är verkligen starka, de har stora spelare. Men om vi återfinner vår egen fotboll så finns där inget för de andra.”

Vad är det som fortfarande inte fungerar?
”Vi släpper in alltför många mål, ofta är det vårt eget fel, en sak som inte borde existera när du har tillgång till ett av världens bästa försvar. Ja, där bak så finns det ingen som är så starka som vi, så då är det något som inte funkar generellt sett. För mig är allt klart, det behövs ett Juve, det från förra året, de som gick in på plan för att riva sönder allt motstånd, som tryckte på och skrämde vem som helst ända från början, som inte stannade upp innan man nådde den 90:e minuten. Vi måste genast vakna upp och återfinna denna tanke, det räcker med att ge bort saker gratis, för annars betalar man för det till slut. Men eftersom vi pratar om det… de 20 minuter som vi satte Milan i stora svårigheter kan vara den rätta gnistan, vändningen för vår säsong.”

En riktig vändning behövs dock i Champions League.
”Vi måste ta poäng mot Real Madrid…”

Ja, redan det är ett ord…
”Ingen fara, vi kommer att slå dem minst en gång för att sedan gå vidare.”

Optimist.
”Vi är Juve, glöm aldrig bort detta. Historia, prestige och den kvalitet som denna klubb innehar är inte lägre än någon annan. Och det är för detta som Real Madrid inte skrämmer mig. Juve är i nivå med de riktigt stora i Europa. Vi kan också vinna i Madrid.”

Vem är din idol?
”Sedan alltid Kakà”

Din modell?
”Jag har två; Yaya Tou­ré och Abou Diaby, Det är även en fråga om fysik. Jag liknar dem båda två.”

Den bästa mittfältaren i världen?
”Om jag utesluter mina egna lagkamrater så är det en kamp mellan Yaya Touré och Iniesta.”

Din referenspunkt i Turin?
”Pirlo, Marchiso och Vidal. Under varje träning så försöker jag lära mig något av dem. Jag når den tekniska perfektionen tack vare Marchisio, aggressiviteten tack vare Arturo och de geniala och rena passningarna av Andrea.”

Vilket förhållande har du med Turin?
”Det finns bättre städer runt om i världen, detta är säkert, hahaha… men Turin är en gullig stad och dess folk fyller mig alltid med tillgivenhet och kärlek, de får mig att må bra.”

Är du förlovad?
”Förlovningen är en allvarlig sak, vi kan säga att jag träffar en fransk tjej.”

Vilka skådespelare gillar du?
”John Travolta, Denzel Washington och Jason Statham från The Transporter.”

Vilken film är din favorit?
“Pulp Fiction är fantastisk!”

Landslaget, Frankrikes läge i kvalet, är du rädd för att missa VM?
”Absolut inte, det finns inget VM utan Frankrike. Vi är starka, framtiden är vår, vi har bara behov att spela lite mer ihop. Laget är ju så ungt.”

Dina bröder, Florentin och Mathias spelar ju för Guinea.
”Jag drömmer om att få möta dem, kanske i ett VM. Jag är fransk men har Guinea i mitt hjärta.”

Är Italien ett rasistiskt land?
”Ordet neger används tyvärr lite dåligt överallt; i Italien, Frankrike, England, Spanien och även i Afrika finns det någon form av rasism. För det mesta så handlar det mest om ignorans, av folk som inte förstår något. Men helt generellt så ska man vara vaksam. Det är otroligt att vi nu här, i 2013, ska behöva prata om dessa saker. Jag hoppas jag en dag blir någon som också kan bli trovärdig i kampen mot rasismen.”

En härlig intervju med mycket exklusivt innehåll som gav svar på många frågor. Paul Pogba trivs verkligen i Juve och han har flera spelare som han ser upp till i truppen samt en tränare som verkligen tror på honom. 7 matcher, varav 0 från start och totalt cirka 200 minuter med 0 mål och 0 assists var inget som ökade hans transfervärde eller förtroende när han representerade Manchester United. När han kom på ”free transfer” från United till Juventus var han på spelarmarknaden värderad till 3.5 M €. Efter första säsongen i Juventus fick han debutera redan i den fjärde omgången av Serie A. Det gjorde han från start och han fick vara på plan i 90 minuter i Pirlos position… det är alltså omöjligt att ens jämföra förtroendet som de olika klubbarna gav spelaren. Det blev några minuter mot Viola och Roma i matcherna efter det och mot Napoli på hemmaplan fick han komma in med 15 minuters speltid kvar för att till och med debutmåla och spika matchresultatet 2-0 till Juventus. Det fantastiska målet och firandet är något alla minns och Pogba växte snabbt in i laget. Pogba fick debutera i Serie A, Champions och Coppa Italia och han fick totalt spela 37 matcher och göra 5 mål på de 2263 minuterna han fick under säsongen 12/13. Det blev alltså 1120 % mer speltid än vad han fick i United. Att Pogba sedan gjorde mycket bra ifrån sig bevisas av att hans snittbetyg låg på makalösa 6.41 med högsta betyget 9 (!!!) i matchen mot Udinese. Ett annat bevis är att spelarens värde idag är 25 M € på spelarmarknaden (en ökning med mer än 700 % sedan flytten).

Att Pogba trivs råder det ingen som helst tvekan om!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Lorenzo, Riham