Om Pogba lämnar…

Juvefansen vaknade igår med många farhågor angående Pogba. Det räckte att man surfade lite på nätet för att förstå vilken reaktion Andrea Agnellis uttalande verkligen skapade och vad fansen tyckte och tänkte:
De som är optimistiska: ”Agnellis uttal var bara hypotetiskt.”
De som är pessimistiska: ”Paul är redan såld.”
De som är rationella: ”Vi väntar med att se vad som händer.”
De som är stolta: ”Vi vann efter att vi sålt Zidane, vi vinner även efter Pogba.”
De som är domedagsprofeter: ”Vi kommer aldrig att vara på samma nivå som de stora klubbarna.”

De som ser det hela på ett mer fatalistiskt sätt och kanske ställde sig en intelligent fråga:
”Men om vi nu kan inkassera mellan 40 och 50 M € för Pogba, vad kan Juve göra med dessa pengar?”
Dessa är frågor som förtjänar att ta sig en närmare titt på.

Det är inte sagt att den unge fransmannen blir såld, men Agnellis ord generar onekligen vissa reflektioner. Utan Pogba så har Juve ändå ett bra mittfält med Vidal, Pirlo och Marchisio och där det bara saknas ett teknisk och taktiskt alternativ. Det vore då logiskt att leta efter någon annan som är i grad att spela som ”mezzala” eller centralt. Men valet kan också dikteras av andra överväganden. Om Conte stannar så kommer förändringarna i laget att bli känsliga och även en som Pirlo kan då offras.

Contes idé kan då vara den att utveckla spelet på yttersidorna och kanske återgå till ett 4-3-3 om man nu på den stundande marknaden kan finna lämpliga ytterspelare. På mittfältet så borde Juve värva en ”färdig” spelare, det saknas inte alternativ, man kan ju försöka med Verratti.  Men annars så finns det ju många andra heta namn som Nainggolan (Cagliari), Witsel (Zenit), Guarin (Inter), Candreva (Lazio), Fernando (Porto) och Xabi Alonso (Real Madrid). Det verkar nu i stort sätt vara omöjligt att försöka få hem Kondogbia, som ju var Marottas egentliga objektiv, eftersom att han ju valde Monaco.

Namnet på den nye mittfältaren kommer säkert att vara ett namn på en viktig spelare, men hans funktionalitet måste vara ännu mer än det, för Pogba är verkligen perfekt för detta Juve och han har ju på ett påtagbart sätt ökat kvalitén i laget med sin enorma klass. I ett eventuellt sökande efter en arvinge till Pogba så kan ledarna i Juve inte blunda för detta faktum.

källa:calciomercato.com

Fino Alla Fine!
/Lorenzo