Officiellt: Efter 100 matcher förlänger Arturo Vidal med ytterligare ett år till 2017!

Arturo Vidal kom till Juventus den 21 juli 2011 och då skrev han på ett femårskontrakt som gav honom 2.7 M € netto per säsong och sedan dess har det nu gått 2 år, 4 månader och 13 dagar i vilka han har hunnit representera Contes Juventus i 100 matcher. Med ett hattrick i den 99:e matchen som spelades mot FC Köpenhamn i Champions så tog Arturo, som även kallas för King Arthur, sin målskörd till 32 mål och det innebär att han i dagens trupp är den spelare som har gjort flest mål i Juvetröjan. På andraplats finner vi Fabio Quagliarella med 29 mål och det innebär alltså att Vidal och Quaglia delade förstaplatsen innan Arturo bjöd på sitt första hattrick i karriären.

Sedan Arturo kom för 12.5 M € från Bayer Leverkusen har hans marknadsvärde ökat från 20 M € till 40 M € och han anses vara en av världens absolut mest eftertraktade och bästa box-till-box-mittfältare.

Om man frågar varför så får man ett mycket illustrativt svar med denna härliga statistiska och grafiska sammanställning som har gjorts av Opta till Juventus:
Arturo Vidals statistik efter de första 100 matcherna i Juvetröjan

Hittills denna säsong är Vidal Juves bästa målskytt med 10 mål och förra säsongen var han lagets bästa målskytt med 15 gjorda mål, han är dessutom bästa målskytten bland alla mittfältare i Champions League och med sina 5 mål är det bara anfallare som Agüero och Messi (6 mål) samt Ronaldo och Zlatan (8 mål) som har gjort fler mål än Juves Vidal i den finaste turneringen av dem alla.

Man har länge diskuterat om att Vidal skall få ett förnyat kontrakt och idag blev det äntligen officiellt då Juventus på sin officiella hemsida går ut med information om att Vidal har fått ett nytt kontrakt som är ett år längre än det tidigare då det sträcker sig till 2017.

Vidal skrev inatt genom sin twitter följande meddelande:
”Dags att sova… imorgon kommer att bli en mycket viktig dag i mitt liv… och jag hoppas på att juvefansen blir lyckliga!!!”

Juventus har inte gått ut med detaljer om vad Vidal kommer att tjäna, men den chilenska mittfältaren ser ut att få en lön som är lite mer än dubbelt så hög som den nuvarande lönen då det spekuleras om en siffra omkring 4.5 M € per säsong plus eventuella bonusar. Det är inte en dålig lön och om det stämmer så skulle det innebära att Arturo blir Juves andra bäst betalda spelare tillsammans med Fernando Llorente som just nu också har en lön på 4.5 M € per säsong. Endast Tevez skulle då ha en högre lön då han tjänar 5.5 M € per säsong och på fjärde plats hittar vi den evige Gianluigi ”Superman” Buffon som har 4 M € per säsong. Notera att alla dessa siffror är netto och allså är vad spelaren själv får. Juventus betalar 50 % skatt och det innebär att Vidals kontrakt eventuellt kommer att kosta Juve 9 M € per säsong. Fram till 2017 kommer Juve alltså att betala cirka 31.5 M € för att få ha kvar Vidal i 3.5 år till och då är eventuella bonusar ej inräknade. Sedan finns det även en option om en förlängning på ett år till fram till 2018 i samma kontrakt. Tuttosport diskuterar även om en lön på 5.5 M € per säsong och det skulle isåfall innebära att Vidal blir den bäst betalade tillsammans med Tevez och att kontraktet skulle kosta 38.5 M € fram till 2017 räknat utan eventuella bonusar. Det är alltså i vilket fall som helst en mycket stor överenskommelse och Juventus har verkligen visat Vidal hur pass viktig han är för laget.

Juventus TV bjuder även på en video där de firar Vidals förnyade kontrakt:

Stort grattis till Arturo Vidal och Juventus och låt oss hoppas på ett fortsatt fantastiskt samarbete.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham