Napoli-Juve, den enda riktiga förlusten hitintills?

Det finns inte mycket att diskutera om, Napoli förtjänade att vinna och vi att förlora. Hemmalaget gick in på plan med den rätta inställningen och med en i stort sätt perfekt kondition för att kunna ta sig an Juve. Man förstod att de hade preparerat matchen mycket väl, in i minsta detalj och det som imponerade mig mycket var deras koncentration..
Juventus såg dessutom mycket trötta ut, jag tror inte förlusten enbart berodde på att Tevez inte var med, inte heller att Pirlo hade en mycket dålig kväll, men att det hela berodde på den dåliga fysiska  konditionen som laget just nu genomlider, som Conte har påpekat vid flera tillfällen. Sist igår omedelbart efter matchen.

Nu måste man genast smälta detta och börja om från början, för på torsdag åker Juve till Lyon för matchen i Europa League (tack gode gud att det ligger mycket närmare än Neapel, med buss tar det ca 3,5 timme).
Juventus åkte på sin andra förlust i mästerskapet, efter den mot Fiorentina. Och jag tycker att denna förlust mot Napoli var den enda riktiga förlusten hitintills i Serie A, för mot Fiorentina så kollapsade Juve bara i de futtiga och galna 10 minuterna, medan man mot Napoli såg ett överlägset lag (bara denna gång) och ett ovanligt svagt Juve.
Avståndet till Roma gör ändå att man inte behöver bekymra sig alltför mycket och jag är säker på att Conte redan har vidtagit de åtgärder som behövs för att starta om, elakare än innan, kanske som aldrig förr, en sak som Juve alltid har gjort efter sådana här dåliga matcher. Nu är det dags att spela på de rätta tangenterna….
Juvepiano

Fino Alla Fine!
/Lorenzo