Moggi till attack mot La Gazzetta dello Sport!

Luciano Moggi attackerar La Gazzetta och journalisten Nicola Cecere öppet i sin sedvanliga spalt i tidningen Libero efter att Cecere i sin artikel på alla sätt hyllade och glorifierade Inters president, Massimo Moratti, men samtidigt medvetet utelämnade många viktiga punkter:
”Cecere skriver i sin artikel om allt gott som Moratti gjort för sitt Inter och det är rätt att skriva om en person som kommenderade en sådan komplex maskin som Inter. Men det man inte kan acceptera är de ”urspårningar” som journalisten gjorde och som han kunde ha undvikit att skriva.

Han försökte förklara hur alla de ”elaka i calciopoli” var emot Inter och Moratti. Han glömde dock bort att nämna att chefen för undersökningarna i FIGC, Stefano Palazzi, efter att ha läst de undangömda telefonavlyssningarna, skrev in Inter bland de åtalade för ”illecito sportivo” (olaglig sportsverksamhet) vilket är straffbart enligt artikel 6 (minst nedflyttning i serierna). Han glömde bort att nämna att Juventus inte gjort sig skyldigt till några brott straffbara enligt artikel 6, att rättssystemet dömde Juve genom att samla ihop några brott mot artikel 1 (som inget har att göra med artikel 6) men eftersom de inte visste hur man skulle straffa Juve så uppfann man för första gången i historien en anklagan som man kallade för ”Sistema strutturale”, d.v.s. ett ”strukturellt system” och lade helt enkelt en artikel 6 på den. Svårare än så var det tydligen inte. Han nämnde inget heller om de senaste händelserna och Milans roll i det hela.

Cecere skriver också om Ronaldos berömda straffsituation, men inget om Recobas falska pass som bara det skulle ha gjort att Inter skulle spela i Serie B. Han försökte på alla sätt förklara varför Inter aldrig kunde vinna på många år. Men vi ska fräscha upp hans minne: Pirlo och Seedorf såldes till Milan för Coco och en annan “Cannavaro” som de trodde fanns i Carini (för detta så skrattar Moggi än idag). Roberto Carlos såldes till Real för att lämna plats till två spelare som Pistone och Centofanti, förutom andra ”stjärnankomster” som Gilberto, Macellari, Sukur och Taribo West. Alla namn som ingen någonsin kommer ihåg eller kan minnas.

Han tog heller inte upp den berömda matchen, den från 5 maj 2002 där Inter verkligen visade prov på vad de kan åstadkomma på egen hand; att förlora en Scudetto man  redan hade i sina händer. Det var inte Juve som gjorde att de förlorade, det var Poborsky. Mea Culpa? Nej, för Inter vill lägga skulden på ”banda di delinquenti” (ett gäng skurkar”)!”

Ska det vara så svårt att hålla sig till sanningen?
För Gazzetta dello Sport verkar det så… och sedan klagar de på att försäljningen av tidningen går så väldigt dåligt.
Say no more…

Fino Alla Fine!
/Lorenzo