Moggi talar ut efter polemiken: ”Juventus förblir alltid skyldiga eftersom de är de starkaste!”

Matchen mot Napoli blev en ensidig historia när Juventus vann med 3-0. Det var den tredje vinsten i rad på Juventus Stadium mot Napoli, Juves fjärde raka vinst i Serie A utan att släppa in och utöver det så var det tre olika målskyttar som var och en kom gratis. Pirlo kom gratis i Contes första säsong, Pogba kom gratis i den andra säsongen och slutligen så kom ju Llorente gratis denna säsong som är den tredje. Mycket hände i matchen och det fanns massor att ta upp. Men media valde att diskutera det första målet och att skapa en polemik omkring matchen. Målet var tydligen 21 cm offside enligt Sky Sport Italia som för första gången någonsin räknade ut hur mycket offside spelaren stod live, dvs direkt efter att målet gjordes och under matchsändningen. Problemet var bara att räkningen var felaktig då en skymd spelare bakom Llorente egentligen stod betydligt närmare än så och många bilder har i efterhand visat att det inte ens var offside, eller att det möjligtvis handlar om någon enstaka cm som man absolut inte kan se live i matchtempot.

Som alltid annars så gör Grande Luciano Moggi sin röst hörd och idag bjuder vi på översättning av vad han sagt om situationen:

Juventus förblir alltid skyldiga eftersom att de är de starkaste:
”Än en gång så drar man in Juve i det hela. De är enbart skyldiga för att vara de starkaste, för att de vet hur man vinner och för att de bjuder på uppvisning, målen av Pirlo och Pogba är bara några exempel. Juve fullkomligt klädde av Napoli som tydligt visade upp alla sina svagheter. Att sedan Benitez ofta spelar med tio man, då Hamsik sen en tid tillbaka har blivit mer en åskådare än en fotbollspelare, gör inte saken bättre. Men detta räcker inte, man säger att Juve spelar med 12 man, domaren inkluderad. Detta är den sedvanliga gamla historien som ju slutade i calciopoli, med anklagelser på två ledare som verkligen visste hur man skulle göra ett lag, samt som administrerade korrekt och gav ett ordentligt tillskott till landslaget, som lyckades med en VM-triumf i 2006.”

Men vem var krypskyttarna egentligen?
”De som inte kan och inte visste hur man gör ett lag, de som inte vet eller kan något om hur man administrerar en klubb. Det är lätt att identifiera dem, det var de som sköt på fotbollen och där någon föredrog till och med att emigrera till utlandet.”

En som åsyftas här är Baldini, från Roma. Han var möjligen vad man kan kalla för Moggis värsta fiende och i avlyssnade telefonsamtal sade han klart ifrån sig till Innocenzo Mazzini, dåvarande president för AIA (det italienska domarförbundet) att han skulle se till att sänka Juve, på alla sätt (se video nedan).

Om matchen Juventus-Napoli hade Moggi även ett par ord att säga:
”För att återkomma till matchen, man har fått höra allt möjligt. Speakern till exempel som under matchen sade att ”Juve har återvänt”, andra som sade ”men när försvann de egentligen?” och ”det vackraste Juve mot det fulaste Napoli”. Ett sammandrag som förmodligen är riktigt, men som har behov av en förklaring; i de antagonistiska tävlingarna, och fotbollen tillhör såklart denna kategori, så kan en prestation vara påverkad av negativa och positiva saker och Napoli mötte ett superlativt Juve som fullständigt  raderade dem. I laget från Kampanien så var det bara Insigne och Reina som räddade sig och de bidrog dessutom till att Napoli undvek ett mycket större nederlag. Avsaknaden av attribut och dålig personlighet, dessa är de negativa saker som sänkte Napoli i Turin.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo