Moggi skeptisk: «Higuain kan inte ersätta Cavani»

Före detta sportchefen för Juve, Luciano Moggi: «Den ende spelaren som hade gjort någon skillnad är Ibrahimovic, som gör många mål och som gör att man gör många mål»
“Higuain är en duktig spelare men Napoli kommer inte att kunna upprepa  mästerskapet från förra året, för Cavanis målmedia går inte att nå. För att kunna ta ett steg framåt med kvalitén så borde man inte tagit hem Higuain, för hans kvaliteter är lägre än Cavanis. Den ende spelaren som hade gjort skillnad vore Ibra, som gör mål, som gör att man gör mål.”

“När Ibrahimovic kom till Italien var han okänd, så man borde först och främst söka bland gömda talanger och inte alltid sikta in sig på de mest renommerade.”

”På papperet så ser jag inte nu ett lag som är på samma nivå som innan, De Laurentiis har hitintills gjort en bra marknad, men har inte tagit hem en anfallare som är i grad att ersätta Cavani. För Higuain är visst en duktig spelare, men inte en speciellt bra avslutare. Jag hoppas jag har fel, men Higuains karriär i Napolis tröja kommer inte att bli lika exalterande som den som Cavani fick uppleva.
I början är alla förhandlingar svåra, men jag hade verkligen försökt övertala Ibrahimovic att komma till Napoli, kanske med att erbjuda honom en adekvat lön. Juventus och Fiorentina är mycket starka just nu och Napoli är inte i grad att konkurrera med dessa två lag.”

Källa: Tuttosport

Fino Alla Fine!
/Lorenzo