Moggi: ”Juve borde ha vunnit, detta är problemet bakom att de inte gjorde det”

Juventus före detta direktör Luciano Moggi blev intervjuad av “Università del calcio di Qlub Radio 89.3” och han pratade bland annat om Champions League och Juves insats mot FC Köpenhamn igår:

Om Juve sade Moggi:
“Om man ser på hur motståndarna spelade samt att målvakten i Köpenhamn gjorde några extraordinära räddningar så kan man inte säga att det var en besvikelse. Men Juventus måste vinna vissa matcher. Visst hade Juve ett visst övertag men man lade märke till en viss slapphet och svaghet i försvaret som inte fanns innan. Chiellini visade redan mot Inter några osäkerheter för mycket. Är Juventus mindre aggressiv än förut? Det tror jag inte, jag tror inte att Juve har mindre hunger än tidigare, det verkliga problemet är att Chiellini inte är i form, det är alltså inte ett problem som har med personlighet och hunger att göra. Samma sak för Vidal som också känner av en enkel fysisk nedgång, helt normalt. Juventus var överlägsna mot Köpenhamn men det var en relativ överlägsenhet då man måste göra mål också.”

Om Napoli:
“Man tror att Borussia kommer till Neapel för att slakta Napoli men i verkligheten är att tyskarna fruktar Napoli och att de riskerar mycket. För Napoli med Higuain kan med sina kontringar slå sig igenom Borussia utan problem. Jag är mycket nära vän med presidenten för Borussia Dortmund och även han är medveten om Napolis styrka, de fruktar Napoli. Jag ser ett oavgjort resultat i denna match.”

Om Milan:
“Kakà? Milans nuvarande mittfält kan inte ens stödja två anfallare, hur ska man då tro att Kakà skulle lösa det? Milan är fortfarande ett lag som man försöker sätta samman och det finns ingen tränare i världen som kan klara av det, det fattas försvarare och mittfältare, Kakàs ankomst löser inte Milans problem.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo