Mercatonytt – Officiellt: Mister Antonio Conte lämnar den gamla damen!

Det som bara inte fick hända har hänt. Juventus och Antonio Conte har kommit överens om att gå skilda vägar. Efter tre säsonger och att ha blivit en TriCampione d’Italia med den gamla damen säger Mister Antonio Conte farväl och det bara dagen efter att försäsongen dragit igång. Anledningen har man inte offentliggjort och spekulationerna är många. JTV bjuder på en farvälvideo och Andrea Agnelli har skrivit ett offentligt brev till Juves numera före detta tränare. Allt detta på väldigt kort tid, vilket bör betyda att Juventus har vetat detta ett tag.

Conte förnyade aldrig sitt kontrakt, men trots det försäkrade Juventus genom sin twitter att Conte skulle stanna under denna säsong. Vad säger man just nu då?

Di Marzio har sagt: ”Enligt initiala rapporter så var det Contes beslut, han hade inte motivationen och energin. Juventus överraskades av beslutet.”

Giovanni Guardala har sagt: Conte accepterade inte Juves erbjudande om en förlängning av kontraktet på tre år.”

Samtidigt finns det spekulationer om att Conte och Juventus inte varit överens om transferstrategin och att Conte därför inte accepterade att fortsätta arbeta med den gamla damen. Vidal och Pogba har ju sagts vara spelare som Juventus skulle behålla för att tillfredsställa Conte. Kan man ha föreslagit en försäljning och därefter inte kommit överens?

Spekulationerna finns där och teorierna är många. I slutändan står Juventus just nu utan någon tränare och de har tappat mannen som var den största anledningen till att Juve tog sig tillbaka. JTV bjuder på en video med Contes sista ord som Juvetränare som kan ses längst upp i denna artikel.

Tack för alla framgångar och en fantastisk tid Antonio. Du kommer förevigt att kommas ihåg med ditt rekord-Juve som blev TriCampioni d’Italia efter att ingen lyckats med detta sedan 1930-talet!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham