Mercatonytt – Officiellt: Italienska mittfältstalangen Stefano Sturaro till Juventus!

Efter att bekräftelsen kommit från Sky Sport Italias mercatoexpert Gianluca Di Marzio och att rösterna därefter ekat i hela fotbollsitalien så har vi idag fått det officiella meddelandet från Juventus som genom sin hemsida går ut med att mittfältstalangen Stefano Sturaro numera är en Juventusspelare.

Övergångssumman landar på 5.5 M € för 21-åringen som föddes i Sanremo i Italien och som ägts av Genoa sedan 2011. Under förra säsongen började han i Modena i Serie B, men efter åtta matcher i den italienska andradivisionen blev det dags att få chansen i högstaligan. Det blev 16 matcher totalt i Serie A och ett debutmål mot Catania bara sju dagar innan Stefano fyllde 21 år.

Fler detaljer som Juventus har offentliggjort är att övergångssumman kommer att betalas över en period på tre år samt att Sturaro får ett femårigt kontrakt med Juve som inleds med ett år på lån i Griffone där han kommer att få jobba under före detta ungdomstränaren i Juve Gian Piero Gasperini som har visat sig vara en man som kan utveckla spelare.

I överenskommelsen med Genoa ingår även ett bonusbelopp på maximalt 2 M € som kan betalas ut under låneperioden den kommande säsongen 14/15 om spelaren når uppsatta idrottsliga mål. Genoa gynnas alltså om spelaren utvecklas på rätt sätt och levererar under låneperioden.

Härligt att det nu är igång, bara timmar efter startskottet i midnatt idag har Juventus alltså offentliggjort sitt första officiella nyförvärv. Det kommer mera…

JTV bjuder också på video genom sin YouTube-kanal:

Vi önskar Stefano Sturaro välkommen till den gamla damen och lycka till i Genoa under låneperioden den kommande säsongen!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham