Mercatonytt – Officiellt: Frisparkskungen Andrea Pirlo förnyar sitt kontrakt till 2016!

Andrea Pirlo kom till Juventus den 1 juli 2011 efter att Galliani och Milan knuffat undan honom. Pirlo kom som en italiensk mästare efter att ha vunnit ligan med sitt Milan och han har i tre raka säsonger med Juve blivit italiensk mästare igen. Kontraktet med Juve skulle gå ut den 30 juni 2014, men Juve med Marotta i spetsen skulle inte upprepa Milans otroliga misstag utan Andrea Pirlo fick ett nytt kontrakt på inte ett utan två år. Detta fick vi egentligen reda på ett tag sedan, men det är först nu som Juventus officiellt går ut med nyheten och nya kontraktet som Pirlo fått går alltså ut den 30 juni 2016 när Pirlo är 37 år! Pirlo kommer med största sannolikhet att hänga skorna på hyllan i den gamla damen!

Juventus bjuder på en härlig video för att fira Pirlo:

Juve bjuder även på en härlig bild (längst upp i denna artikel) som sammanfattar Pirlos fantastiska karriär i Juvetröjan.

Inga nya detaljer har släppts om lönen, men om vi utgår från att den är densamma så tjänar Pirlo 3.5 M € per säsong i två säsonger till. Det kostar Juventus FC som klubb 14 M € totalt på två säsonger (50 % skattesats). Tack Pirlo för allt du har gjort och låt oss hoppas på fortsatta framgångar. Varför inte två Scudetti till så att du och dina kamrater skriver in er i historien som ett lag med fem raka Scudetti?

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham