Mercatonytt, den 23 januari, Officiella övergångar bekräftade, rykten och en ny talang!

Calciomercato di Gennaio 2014 (januarimånadens övergångsfönster) rullar på och nu är det inte mycket kvar!

Efter att unge talangen Ouasim Bouy lämnat på lån och Stefano Padovan flyttats vidare på lån officiellt så har yttrarna Paolo De Ceglie och Marco Motta även officiellt gått på lån till Gasperinis Genoa. Spelarna som har fått väldigt lite spelti i Juventus under första halvan av denna säsong ryktades ett tag sedan vara på väg och redan förra helgen kunde Genoa presentera Juvesonen Paolo De Ceglie som en Genoaspelare. Det gav tur med sig då hans första match på plan mot Inter på Marassi med Griffone slutade med en vinst. Idag så blev så äntligen även Mottas övergång officiell. Båda övergångarna handlar om lån men i Mottas fall handlar det om ett lån med option att köpa loss honom helt i sommar. Summan anges varken av Genoa eller Juventus, men den kan tros ligga runt 2 M € för spelaren som kostade Juventus totalt 5 M €.

Duon som lämnat för Genoa

Alla vet vi vid detta lag vad som hände med Vucinic-Guarin-affären. Marotta som talade om det igår under hans presskonferens avslöjade samtidigt att det numera blir svårt att se Juventus i nya förhandlingar med Inter efter det minst sagt oärliga uppträdandet mot spelarna. Vucinic som ännu inte återvänt för att träna på Vinovo igen har Juventus fulla stöd och ser enligt bland annat Tuttosport ut att återansluta med övriga truppen imorgon. Läget utvärderas och trots att montenegrinen har uttryckt sin vilja om att få stanna i Italien ser det ut som att England är ett enklare alternativ om han inte stannar i Juve. Mazzarri vill fortfarande ha Vucinic, men som sagt så kommer det bli svårt då Juve officiellt gått ut med att det antagligen inte kommer att hända efter den mindre lyckliga historien. Senaste ryktet gör gällande att franska Monaco med förre Juvetränaren Claudio Ranieri är intresserade!

Självklart så fortsätter rykten att komma upp i alla världens hörn angående Juventus mittfält. Marchisio mot Nani har inte riktigt släppt, men det är antagligen inget som kommer att hända då Claudio sitter mer än bara säkert och Juve inte är inresserade av att tappa en så viktig ikon.

Pogba sades vara värd 60 M € senast vi hade upp en ”mercatonytt” men denna gång är det 70 M € som gäller. Se Gazzetta dello Sports kurva nedan:
Pogbas värde från det att han skrev på för Juve till idag om man tror på GdS

Vem är då redo med ett bud på 70 M €? Jo PSG såklart… som alltid annars när det kommer till media. Men räkna med att han istället får ett nytt kontrakt. 20-åringen får just nu 600 000 € per år efter skatt, men han bör få ett nytt kontrakt som är minst lika bra som Marchisios. Det skulle isåfall innebära att han får fem gånger så bra lön och därmed 3 M € per år efter skatt.

Senaste nytt om anfallarna? Mirkos dokusåpa var helt klart onödig. Giovinco sägs vara en het kandidat för Piolis Bologna. De har velat ha honom tidigare, men det kan bli svårt. Hans agent har ju tidigare redan nekat att en flytt till Arsenal skulle vara möjlig. Gio stannar i Juve minst fram till sommar. Quagliarella till Lazio är ett hett ämne dock. Senaste ryktet på tapeten är en ny idé. Vad sägs om att Candreva återvänder till Juventus i utbyte mot Quagliarella? Han gjorde ju sitt första Serie A-mål i Juvetröjan:

Ett ytterligare rykte som dykt upp är att Juventus skulle vilja ha Torinos D’Ambrosio. 25-åringens kontrakt går ut i juni i år och efter en fin höstsäsong med Torino har han fått visa vad han går för. Andra intressenter är Inter och Milan. Vi får dock se om det ligger något konkret i Juves intresse.

Sist men inte minst har vi en ung spelare på ingång. Daniele Guglielmi heter 16-åringen i Barletta Calcio i Prima Divisione – B som har visat sig vara en otroligt talangfull back. Han var bara 15 år när Barletta ville ha med honom. Egentligen går det inte eftersom att han är för ung för att vara med i A-laget, men med hjälp av dispens fick han ändå vara med och Daniele som fungerar både i en tre- eller fyrbackslinje har sedan dess haft en fast plats i laget. Guglielmi som har samma agent som Marco Verratti, nämligen Donato Di Campli har enligt SKY Italias transferguru Gianluca Di Marzio fortfarande inte skrivit på något professionellt kontrakt med Barletta. Det innebär att Barletta riskerade att förlora den unga talangfulla spelaren till någon utländsk klubb, men arbetet som presidenten Roberto Tato har lagt ner sägs betala av sig då en överenskommelse ser ut att bli av för att få till ett förnyat kontrakt. Tanken är då att Daniele Guglielmi skriver på ett kontrakt med Barletta och att han skall säljas till Juve. Samtidigt skall han dock få stanna kvar i Barletta för att kunna utvecklas i lugn och ro utan påtryckningar från utländska klubbar eller annat.

16-åringen Daniele Guglielmi till höger på bilden

Di Marzio noterar slutligen på sin sida att Daniele Guglielmi är ett namn man skall minnas. Låt oss hoppas på det bästa i framtiden!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham