Mercatonytt, den 17 januari, Officiella övergångar och rykten!

Calciomercato di Gennaio 2014 (januarimånadens övergångsfönster) är nu igång på allvar!

Den lovande talangen som likt Pogba har agenten Mino Raiola, Ouasim Bouy, som har varit i Contes trupp hela höstsäsongen fick bara spela mot Arezzo i Coppa Italia och 23 minuter har inte hjälpt honom att utvecklas på plan riktigt som man velat. Självklart har han fått många fina tips av sina äldre och mer erfarna lagkamrater, men Juve vill att han skall få chansen att utvecklas mer och därför har Bouy nu tillåtits att ansluta till det tyska laget Hamburg SV på lån. Hamburg är just nu på 14:e plats i Bundesliga bara två poäng från nedflyttningsstrecket och Bouy kommer alltså att hjälpa till i denna svåra situation som laget befinner sig i då Bert van Marwijks mannar har förlorat 9 av 17 spelade matcher. Hamburgs medelsnittsålder är så låg som 25.2 då de har hela 10 spelare som är under 23 år gamla och de spelar en modern fotboll med uppställningen 4-2-3-1. Låt oss hoppas på att Bouy får en hel del speltid för att kunna utvecklas till den storspelare han förutspåtts att kunna bli!

Ouasim Bouy redan på plats i Hamburg då han genomgick läkarbesöket tidigare idag

Officiella lånet nummer två är Stefano Padovan från Juventus Primavera till Vicenza Calcio i Prima Divisione A. Klubben som i den kommande omgången kommer att ställas emot Gigi Buffons Carrarese ligger för närvarande på sjundeplats i sin division 12 poäng bakom ledande Virtus Entella. Padovan som är en anfallare har varit utlånad till Pescara i Serie B, men efter så lite som 45 minuters speltid lånas han istället ut till Vicenza. Den vänsterfotade 19-åringen hann dock ändå med att göra ett litet intryck trots den ynka tiden då han blev inbytt i den 87:e minuten och omedelbart spelade fram kvitteringen mot Cesena på bortaplan i den 7:e omgången. Vicenza som officiellt har gått ut med att Padovan är klar för klubben genom sin hemsida och i uttalandena var ungdomen mycket säker på att han skulle kunna bidra. Han anser sig själv fungera både som släpande- och renodlad anfallare.

Presentation av Padovan som officiellt gått till Vicenza Calcio på lån

Sedan går vi från officiella övergångar till rykten (dock konkreta sådana) och då börjar vi med backlinjen. Yttrarna Marco Motta och Paolo De Ceglie som fått sparsamt med tid i Juventus under första halvan av denna säsong och som dessutom inte riktigt kunnat bidra med något minnesvärt ryktas påväg bort. Båda spelarna ser ut att kunna hamna i samma lag. Juventus har nämligen diskuterat övergångarna i ett par dagar med Genoa och igår så har förhandlingarna accelererats. Idag på morgonen fanns där nya telefonsamtal mellan parterna och dessa var enligt SKY Sport Italias transferguru Gianluca Di Marzio avgörande. Det saknas enligt honom bara detaljer för att avsluta allt och tränare Gasperini hoppas kunna ha med båda spelarna redan mot Inter på söndag. Det är möjligt att allt blir officiellt ikväll!

Duon som kanske lämnar redan ikväll

Självklart så fortsätter rykten att komma upp i alla världens hörn angående Juventus mittfält. Men det finns i nuvarande läge absolut inget som pekar på att Juve säljer någon. Under dagen har italiensk media talat om att United vore väldigt glada över att få hem Marchisio och att Juve då skulle kunna få Nani, men det är endast ett rykte som man verkligen inte bör ta på allvar då Marchisio inte bara är från Juves akademi utan dessutom är fundamental i dagens Juve. Det visade han inte minst senast då han avgjorde mot Cagliari.

Pogba och Vidal vill alla storlag i hela Europa ha, men Juventus är mycket tydliga med att de inte säljer. Det vi dock väntar på är förlängningen (och förbättringen) av Pogbas kontrakt. Just nu så har han bara sitt första kontrakt som genererar 600 000 € netto per säsong. Det är långt ifrån vad fransmannen är värd och trots att hans kontrakt med Juve sträcker sig till 2016 så bör han få ett bättre kontrakt så snart som möjligt. En annan man som också bör få ett förnyat kontrakt är Andrea Pirlo. Han har tidigare sagt att han inte har bråttom, men det börjar väl bli dags? Ytterligare två år står på tapeten om man skall tro media.

Anfallarna då? TopPlayer-duon är omöjlig att tala om, men backupanfallarna är alla påväg bort om man skall tro media. Giovinco till Arsenal, Vucinic också och Quagliarellas destination är Lazio!
Men hur ligger det egentligen till?
Vucinic till Arsenal handlar enligt Tuttosport om ett lån. Men den första förfrågan har nått ett dödläge då Juventus inte alls är intresserade av att låna ut montenegrinen som är 30 år gammal. De involverade parterna (däribland även agent Alessandro Luci) kommer att ses på måndag igen och både Vucinics agent och Juventus accepterar endast en permanent övergång om man skall tro Tuttosport och Gianluca Di Marzio.
En av Giovincos agenter, Claudio Pasqualin, bekräftar faktiskt att Arsenal är intresserade och att de har frågat om hans klient men han säger samtidigt att:
”Det har funnits en förfrågning om information, men en överenskommelse är långt ifrån klar. Det är logiskt att intresse från en klubb som Arsenal är smickrande samt att det är något att vara stolt över, men för tillfället finns det som nämnt inga förhandlingar pågång mellan Juventus och Arsenal. Giovinco kommer absolut inte att lämna Juventus under Januari. Det är en teori som kan uteslutas helt.”
Quagliarella har under veckan sagts vara en spelare som Lazio verkligen vill ha. 7 M € för en övergång. Frågan är dock om Juve är beredda att släppa Mr Dreamgol redan i januari. Det är inte troligt.

Kommer vi att få se Mirko i Juve efter denna Mercato?

Andra rykten som har dykt upp men sedan har dött ut är bland annat att Napoli skulle vara beredda att ge Juventus Armero i utbyte mot Peluso samt att Juventus är intresserade av Real Madrids talang Alvaro Morata. Det återstår att se om det uppkommer fler detaljer. Just nu är det mest diskussioner och några rader i media.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham