Marotta: ”Prandelli kommer inte, vi är lyckliga med Conte. Angående Vidal och Marchisio…”

Idag under Juventus årsstämma med alla medlemmarna och aktieägarna på plats så fanns självklart även Beppe Marotta närvarande och han uttalade sig om rykten angående Conte och Prandelli samt Vidal och Marchisio:
”Vi har aldrig tänkt på att Prandelli skulle komma till oss, vi är lyckliga med att ha Conte. Han har ett kontrakt med oss och det finns inte andra hypoteser om någon annan på Juves bänk.
En utkäpsklausul till de stora spelarna? Det är inte alltid ett tecken på förtroendet man har till de stora spelarna. Vi har ett utmärkt förhållande med både Vidal och Marchisio, de är båda riktiga proffs med viljan att bära denna tröja och vi kommer inte sätta in någon klausul för dem.”

Marotta fick även utrymme att tala om annat:
”Immobile? Han kunde vara med i laget detta år om han hade haft en kontinuerlig tillväxt, en sak som inte bekräftades. Buffon? Det är en mästare, en ledare, han representerar det mesta och bästa. Vi måste tillåta honom att missa ibland. Han har ju ett långt kontrakt med oss, har ju nyss förnyat det och sänkt sin lön. Gigi har även vägrat stora erbjudanden från utlandet, dubbelt så bra jämfört med vårt erbjudande.”

Under sommarmercaton talade man mycket om Jovetic och Zuniga och många påstår att där fanns konkreta bud från Juve, men Beppe Marotta avslöjar nu:
”Vi kontaktade Jovetic och Zuniga för att vilseleda andra.”

Avslutningsvis nämnde Marotta en del om ungdomsinvesteringarna som Juventus gör:
”Ungdomsavdelningen måste bygga grunden för framtiden. Vi investerar omkring 10 M € per år i denna del av vår organisation. Vi är tvungna att skriva riktiga kontrakt med dessa unga spelare eftersom att vi inte får använda lärlingskontrakt.”

Forza Juventus!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo