Marotta: ”Juventus tittar på framtiden”

Medan Juventus förbereder sig för den stora matchen i florens imorgon mot Fiorentina, så talar Juventus sportdirektör i den fjärde upplagan av “Sport management”, organiserad av ”24 Ore Business School” i Rom. Beppe Marotta passade även på och berättade lite för de närvarande om “Juventus modell”:
”För Juventus har den nya arenan haft en nyckelroll för de olika inkomstkällorna och ju mer intäkter, desto större är min finansiella rörelsefrihet på spelarmarknaden. Vi är de enda i Italien som har en egenägd stadion. Juventus Stadium är öppet hela veckan och vi har ända sedan början haft 280 000 besökare på JS Museum, 180 icke fotbollsrelaterade tillställningar samt en hel del konvent. Stadion har skapat arbetstillfällen, det finns bland annat en direktör för stadion, som innan inte fanns . Sen har vi fått klart med att börja bygga upp ett nytt stort område som varit helt övergivet och förfallet.”

Juventus Stadium som nästan alltid är fullsatt har alltså inte bara givit glädje till fansen som nu flockas i Turin och ständigt bjuder på tifo och spektakel utan det är enligt Marotta även en väg till att nå ekonomisk styrka. Vi vet alla att de italienska lagen har det tuff idag, men Marotta talar alltså om ytterligare ett projekt som gör att Juve trots den dåliga situationen effektivt kan förbättra sin ekonomi. Juves sportdirektör fortsatte:
”I en mycket nära framtid så kommer vi att öppna ett helt nytt sportcenter i anslutning till stadion till A laget. Förhoppningsvis kommer detta även att göras för Primaveralaget som är en nödvändighet för vår fotboll. Det kommer att dessutom finnas hotell, bostäder och många andra aktiviteter. Sedan kommer vi naturligtvis att förstärka Juventus College som är en skapelse som jag är speciellt stolt över. Det är en skola som kommer att ha 10 lärare och 102 inskrivna elever. Tanken är att kombinera studerandet med fotbollen, vilket är ett privilegium som tidigare inte funnits i Italien.”

Fina framtidstankar och en tydlig ”modell” över hur målen skall nås. Marotta avslutade med följande ord:
”Juve tittar på världen och satsar på framtiden.”

Continassa

Medan andra klubbar bråkar och har alla möjliga problem så fortsätter Juventus att växa…

Fino Alla Fine!
/Lorenzo