Marchisio till La Stampa: ”De andra har mer vilja och vi saknar koncentration”

En månad efter sin skada så har Marchisio återvänt på plan. Senast mot Milan blev det 90 minuter och nu är han även tillbaka i Prandellis landslag. Juvesonen intervjuades snabbt av La Stampa i Turin:

Roma eller Napoli, vem skrämmer dig mest?
“Över en lång period så räds jag mer Roma för de har inget spel i Cuperna. Man måste bara förstå ifall de klarar av att hålla denna rytm under hela mästerskapet, oavsett om de spelar mer eller mindre än oss.”

 Napoli?
“Det laget är redan en utmanare då de varje år håller sig på en hög nivå ända till slutet. Enligt mig kan de, tillsammans med Inter, vara lagen som kan slåss om Lo Scudetto.”

Är Giovincos mål en nytändning för Sebastian?
“Jag är lycklig för att han fixade ledningen i matchen. Trots att han inte har fått mycket utrymme den sista tiden så har han alltid uppträtt på ett mycket professionellt sätt. Han kom in mot Milan och gjorde mål. Han gjorde samma jobb som Quagliarella gjorde mot Galatasaray. Vem som än blir inkallad och kommer in i den andra halvleken måste alltid göra sitt allra bästa och samtidigt vara mycket beslutsam.”

Finns där någon eller något som vill destabilisera er?
“Det är normalt att efter att ha vunnit två år i rad så är de andra mindre lyckliga. De andra har ju förstärkt sig och vill göra bra ifrån sig, precis som vi gjorde för något år sedan. Kanske är de mer motiverade än oss. Inte för att vi saknar motivation eller vilja att springa och ta i, men efter ett år utan vinst så har de mer stimulans för att vilja göra bra ifrån sig.”

Vad bör Juventus då göra?
“Förbli mer koncentrerade. Även mot Milan så riskerade vi att kasta bort vår ledning.”

Den största Juvesynden hitintills?
“Alla de insläppta målen. Vi tillåter inte många skott mot oss men målen vi släppt in är alldeles för många. Vi måste jobba mer, utan att hålla fast vid att det kanske var en styrning, offsideläge eller något annat. Vi saknar lite koncentration jämfört med förra året.”

Hur är situationen i Champions egentligen?
“Precis som förra året men med den enda skillnaden att vi nu inte har två matcher med danskarna i följd utan att vi spelar mot Real, men vi kommer att spela om det utan någon rädsla.”

Fino Alla Fine!
/Lorenzo