Tidningarnas betyg – SuperCoppa Italiana – Juve 4-0 Lazio

Juventus stod verkligen för en fantastisk insats igår. Bland annat så vann Chiellini tillbaka 21 bollar, Buffon stod för 2 magnifika räddningar, Licht assisterade två gånger och målade själv en gång medan hela Juve bjöd på 5 otroliga och helt oförglömliga minuter där de gjorde 3 mål mot ett stackars Lazio som på sin egen hemmaplan plötsligt befann sig i ett ingenmansland. Siffrorna skrevs till 4-0 och Contes Juve tog hem sin sjätte SuperCoppa Italiana, men frågan är… vad tyckte tidningarna om prestationerna?

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS) och Tutto Sport (TS). Observera att ordningen är den samma som den nämnda i texten, dvs först GdS och därefter TS:

Buffon – 7 och 7
Super Gigi visade vem som är bäst i världen. Säker trots alla långdistansskott och när han sattes i prov på riktigt så svarade han med en Supermanräddning efter Radus rykare i första halvlek och i andra halvlek så förhindrade han en frispelad Klose från att göra sitt första mål mot Juve. Kapten Buffon lyfte sin andra SuperCoppa Italiana i rad som Juvekapten och det gemensamma betyget 7 visar att de italienska tidningarna är mer än nöjda med sin landslagskeeper.

Barzagli – 7 och 6.5
Il Muro som först befarades missa matchen på grund av skada kunde vara med, och som vanligt agerade han säkerheten själv. Han fick ett otroligt billigt gult kort som i det egna tycket inte ens borde varit frispark då handen var intill kroppen (lite ovanför magen) och bollen inte ens såg ut att ta på handen när Barzagli blockerade och skulle forcera på sin högerkant. TS drar antagligen ner betyget till 6.5 just för att han fick gult kort, men GdS håller det uppe på 7 som sig bör.

Barzagli stoltserar med sin andra Supercuptitel på två säsonger

Bonucci – 6.5 och 6.5
Bonny hade i första halvlek några slarviga uppspel, men annars var han helt felfri bakåt. Han går från klarhet till klarhet och hans kritiker har helt klart tappat rösten, han är en riktig mästare och stabila insatser i Italien ger självklart betyget 6.5, alla är överens.

Chiellini – 7 och 7
Giorgione hade en såndär King Kong kväll där han dominerade överallt. 99 bollkontakter, 21 bollar som han vann tillbaka och ett mål efter nästan en 80 meters löpning som innebar att Chiellini har gjort 25 mål i Juve varav 4 på just Lazio. 7 kan kännas lite snålt, men det är svårt att ge ännu högre betyg till en back vars lag vinner med 4-0.

Lichtsteiner – 7.5 och 8
Licht var otroligt vass mot sitt ex-lag igår. 2 målgivande passningar och ett eget supermål som bara världsklassyttrar kan lyckas med. Swiss Express var helt klart man of the match igår och betygen är här inte alls låga. TS ger till och med 8! Stående ovationer och firande med fansen vid bytet mot Ogbonna. Gesten vid bytet till fansen var även den mästerlig.

Lichtsteiner tackar för sig i SuperCoppa Italiana 2013!

Marchisio – ej betygsatt
Claudio som utgick ganska så snabbt hade hunnit visa att han var hungrig och i sekvensen innan skadan så drog han igenom 3 Laziospelare. Men 21 minuter är inte tillräckligt för att betygsätta en spelare.

Pirlo – 6.5 och 6.5
Pirlo hade inte en perfekt dag. Punktmarkerad från första till sista minut så fick han inget riktigt utrymme att bjuda på briljanta bollar. Men det spelar ingen roll vad Lazio vill… Mozart lyckades regissera en klassisk variantfrispark när han fann Licht vid sekvensen innan första målet. Andrea Pirlo är alltid lika mästerlig och betyget är gemensamt stabilt.

Vidal – 7 och 6.5
Arturo var delaktig överallt som vanligt. Antingen vann han bollarna högt upp i bana eller så hjälpte han till med härliga bollar vid omställningarna. GdS ger honom ett något högre betyg, TS som är Turinbaserade förväntade sig kanske ett mål av King Arthur. Faktum är att han bör ha fått chansen att måla då han blev fälld och borde ha fått med sig en solklar straff i slutsekunderna, men Rocchi visade barmhärtighet och blåste av matchen istället.

Vidal, Chiellini, Pepe och Peluso med SuperCoppa trofén

Asamoah – 6.5 och 6.5
Asa-teknik fortsätter att briljera. Ett par tunnlar, många löpningar på sin kant, och framförallt så kom inte en enda krossboll in från vänsterkanten. Hans samspel med Chiellini på kanten är exemplariskt just nu. När Giorgio tog sin långa löpning innan 2-0 målet så täckte Asamoah upp bakåt och det är exakt vad man vill se. Stabil var både insatsen och betygen vittnar om det.

Tevez – 7 och 7
Debuten i BiancoNeri var utmärkt för Carlitos. Det blev en titel och han fick även göra mål. Det som Tevez visade förutom en otrolig glädje vid 4-0 målet var att han är redo att offra sig på ett annat sätt. Han jobbade hem och körde helhjärtat in i alla dueller, dessutom var han oprovocerbar. Lo Stile Juve prestation och betyget blev riktigt bra.

Vucinic – 6.5 och 7
Mirko hade en lite sämre första halvlek där bollmottagningarna var aningen slarviga och det är nog anledningen till att GdS har ett något sämre betyg. Men i andra halvlek drog han igång, gjorde en assist och visade att han tillsammans med Tevez kan bilda ett riktigt vasst anfallspar!

Mirko, Arturo, Bonny och Paolo

Pogba – 7.5 och 7.5
Pogba växer som ingen annan i fotbollsvärlden idag. Den nyligen krönta världsmästaren behövde två minuter på plan för att visa att han är en mästare. Snurrade runt bollen och skjöt in 1-0 och sedan var han ju nära att sätta ett mål till, men med en otrolig lugn som bara Pogba har så växlade han om och returen assisterades till Tevez som gjorde 4-0 istället. Han förlorade inte en enda boll som han tog emot och motståndarna kunde bara flockas omkring honom för att stoppa hans frammarsch. 7.5 är ett högt betyg och det är Paulie helt klart värd att få.

Caceres – ej betygsatt
Spelade endast 14 minuter. Martin gjorde varken något misstag eller något magnifikt på den korta tid han fick, men han gick direkt in i speltempot vilket inte alltid är lätt när man först går in i en 3-backslinje och därefter skjuts upp till högeryttern på 14 minuter.

Ogbonna – ej betygsatt
Angelo spelade bara 8 minuter, men det var härligt att se att han kunde spela som högerback i en 3-backslinje trots att han är vänsterfotad.

Tevez firar med Pogba och Ogbonna som ser ut som bröder

Conte – 7.5 och 8
Mister Antonio Conte hade läst av Petkovics spel. Efter fyra möten förra säsongen så var det självklart vad Lazio skulle försöka med. Contes Juve hade möjligen lite problem i första halvlek trots en 1-0 ledning, men i andra halvlek måste han ha haft ett tal som ekat lika bra som Maximus Decimus Meridius tal inför första bataljen i filmen ”The Gladiator”. Juve var så laddade att när de väl sköt så kom det 3 mål på 5 minuter. Conte firade vilt vid sidlinjen… otroliga scener som kommer att gå till historien. Conte fick ett mycket högt betyg av GdS och ett superbetyg av TS och personligen vill man ställa sig närmare TS, vad skall man göra mer än vad som gjordes för att förtjäna 8?

Även Llorente firade, första titeln i Juve utan att ens ha debuterat

Sammanfattning:
Juvespelarna fick alltså som lag ett snittbetyg på 6.91 av både GdS och TS. Det är ett mycket högt betyg som tyder på att alla var minst bra. 6.5 var det lägsta betyget som delades ut och Licht var den som fick högsta betyget på 8. Även Pogba utmärkte sig med 7.5 av båda tidningarna. Contes insats uppskattades och triumfen hyllades verkligen av tidningarna. Härligt att se!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham