Tidningarnas betyg – Omg. 6, Serie A – Torino 0-1 Juve

Derby della Mole slutade lyckligt för Juve. Det blev en tredje raka vinst i ligan och då Juve höll nollan, för första gången sedan fem matcher med ett insläppt mål per match, så innebar det att Toro är mållösa mot Juve i fem raka matcher och att deras senaste mål mot Juve kom i 2002. Som förväntat bjöd stadsrivalen på en antiJuve-fotboll med en fembackslinje som övergick till tre man när laget anföll och utöver det försökte Torinospelarna hålla så mycket boll som möjligt. Bollinnehavet slutade på 52 % till Juventus, men Juve hade 17 skott totalt varav 8 gick på mål medan Torino hade 0 skott på mål på en stackars Buffon som fick så lite att göra att det inte gick att betygsätta honom!

Efter ett par roteringar var det denna gång inte läge att rotera mer än att låta Pirlo vila upp sig för första gången denna säsong. Matchen hade en del kontroversiella inslag igen då Pogbas mål föregicks av en offsidesituation på Tevez och Immobile samt Meggiorini borde ha blivit utvisade, men det bästa laget på plan vann. Frågan som kvarstår är; vad tyckte då de stora italienska tidningarna om prestationerna?

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS). Observera att ordningen är precis som den nämnda i texten, dvs först GdS, sedan CdS och slutligen TS:

Buffon – ej betygsatt, 6, ej betygsatt
Efter den skakiga insatsen mot Chievo var det dags för Buffon att få hålla sin tredje nolla denna säsong i Juve. Det var alltså den första nollan sedan VM-kvalmatchen mot Bulgarien. Det innebar att Buffon nu hållit 97 nollor i Serie A under de 10 senaste säsongerna, vilket är mer än någon annan målvakt. Att hålla nollan var mycket viktigt, men Buffon behövde inte alls jobba för det då han fick 0 skott på sig. Det förklarar att GdS och TS inte betygsatt Superman. CdS väljer att ge 6 i betyg för en fin närvaro.

Barzagli – 6, 6, 6
Andrea Barzaglis insats var stabil och han hängde hela tiden med och tryckte på från sin mittbacksposition vilket lade Torino väldigt djupt ner i banan. Flera gånger ryckte han fram och gav bollar längre upp i bana och det var härligt att se att han kan ta för sig även längre upp i planen. Defensivt var det felfritt och när Toro väl anföll så var Barza tillsammans med sina backkollegor alltid alert. Alla tidningar är överens om att Andreas prestation är godkänd.

Bonucci – 6, 6.5, 6
En match utan Bonny senast kändes konstigt. Han är en riktig pådrivare längst bak och han blir allt säkrare med bollkontrollen. Sedan Conte tog över har Leonardo växt så pass mycket att han är bland världens stabilaste backar idag. Det var han som nickade bollen till Tevez innan målet och det visar att han alltid är farlig offensivt på fasta situationer också. Defensivt finns det inget att klaga på, ingen kom förbi honom. Av CdS får han lite extra ros för sin kämparinsats, men GdS och TS ger honom det stabila betyget 6.

Chiellini – 6, 6.5, 6
Efter två osäkra insatser blev det en matchs vila och nu har Giorgione bjudit på två säkra insatser istället. Cerci försökte ständigt springa förbi, men King Kong gjorde livet svårt och det är inte en tillfällighet att Torino inte fick till ett enda skott på mål. Det var hans match nummer 201 i Juventus och det blev den 77:e nollan bakåt med Chiellini på plan. Med 13 återvunna bollar var han den mest delaktiga bland backarna och det gör att CdS ger betyget 6.5, men även här ger GdS och TS det stabila betyget 6.

King Kong is back

Lichtsteiner- 5.5, 6, 5.5
Isla ersatte Licht och det gick inte bra, därför blev det Licht från start denna gång och schweizaren som stod för en riktig kämparinsats på sin kant blev belönad med 90 minuters spel. 44 lyckade passningar blev det längs kanten och ett par vassa inspel, men med Gio och Tevez på topp är inläggen inte så effektiva så det blev en del instick istället och då ordnades många hörnor. CdS är de enda som är helt nöjda med prestationen, TS och GdS kräver lite mer precisa inlägg.

Vidal – 5.5, 6, 5.5
Vidal som gjorde första målet senast mot Toro var inte alls nära sin standard som han vant oss vid att se. Han kämpade hårt och pressade högt på sina motståndare, men i en match där motståndarna knappt anfaller så finns det inte så mycket utrymme för Arturo att återvinna massor av bollar. Han lyckas inte riktigt bidra med något speciellt offensivt och därmed är betyget lågt av GdS och TS. CdS är dock nöjda då han hade 36 lyckade passningar.

Pogba – 6.5, 7, 7
Paul Labile Pogba – ”yngst på plan, men även mest på plan” sade vi senast, och det står sig än idag. Han har fortfarande inte blivit utbytt sedan han kom in för en skadad Marchisio och det med all rätt. Denna gång stod han för att först ordna hörnan och efter en nick av Bonny respektive Tevez så slog Pogba själv till och avgjorde Derby della Mole med sitt första mål i Juvetröjan på bortaplan i Serie A. Kan man debutmåla på ett bättre sätt? 6.5 är hans lägstabetyg även denna match och Unitedsupportrar kan aldrig någonsin vara glada över att ha förlorat denna diamant. Man Of The Match enligt TS.

Pogba firar med Conte

Marchisio – 5.5, 5.5, 6
Mot Chievo var insatsen fin och det såg ut att vara på väg åt rätt riktning formmässigt. Men denna gång såg det trögt ut och framåt hände inget speciellt. En väldigt onödig tackling resulterade dessutom i ett gult kort och därmed fick Marchisio 5.5 av två tidningar. Det stabila betyget 6 får Juvesonen av TS då han hade 90 % passningssäkerhet och stod för en del viktiga brytningar på mitten av plan.

Asamoah – 5.5, 5.5, 5
Förra gången fick Peluso 5.5 av alla tidningar och denna gång var det Asamoahs tur. Kanske beror det på det gula kortet som var minst lika onödigt som Marchisios, men Asa stod absolut inte för en offensiv insats som var nämnvärd. Knappt en enda gång kom han förbi sin motståndare och inläggen var väldigt dåliga då de mestadels gick rakt på motståndarna. En gång kom han till avslut i en situation som liknade hans debutmål förra säsongen mot Napoli i SuperCoppa Italiana, men även den gången gick bollen på en back och ut. G minus precis som Federico sist…

Giovinco – 6, 5,5, 5
Conte valde Juvesonen Gio för att vinna mot Turins tjurar och det kändes väldigt rätt på förhand. Men ju längre in i matchen man kom desto mer saknade man andra anfallare på plan. Något saknades… huvudspelet var obefintligt när Tevez slog in en perfekt boll mot mitten, det tuffa spelet fanns inte när Gio försökte göra sina backar och framförallt så tog han inte ens hand om de farliga frisparkarna. Hans hörna ledde dock till första målet trots att det krävdes en skarv, ett avslut och en retur för att bollen skulle nå nätet. GdS ger högsta betyget 6, sedan går CdS ner ett snäpp och TS är bara besvikna. Seba kan mycket mer än såhär!

Juvesonen Seba fick inte måla denna gång mot Toro

Tevez – 7, 7, 6.5
Man Of The Match enligt SKY Sport Italia, GdS och CdS blev Juves nya nummer 10. Det blev inget mål i derbyt, men insatsen var dominant. Tevez visade verkligen att han för tillfället är i en egen klass i Juventus. Trots en oerhört hård smäll av Immobile fortsatte Carlitos att kriga och han ordnade var mannen som försökte först innan Pogba gjorde mål genom att nicka in returen. TS är de enda som ger 6.5 och som inte tycker att han var matchens lirare, men de andra är överens. Det vore en stor förlust om han inte kunde medverka mot Galatasaray.

Padoin – 6, ej betygsatt, ej betygsatt
Kom in istället för en för dagen blek Asamoah och uträttade inga stordåd utan stabiliserade mittfältet när Conte ändrade formation till 4-5-1 i slutet av matchen.

Vucinic – 6, ej betygsatt, 6
Zorro kom in istället för Giovinco och klev in till vänster i femmannamittfältet. Där löpte han och ordnade en frispark så att tiden gick. Mirko är en smart spelare och helt rätt man att ha inne när man vill låsa en match. Han var dessutom mycket nära att sätta punkt för matchen med en riktigt härlig volley som han lät studsa i marken först.

Quagliarella – ej betygsatt
Carlitos Tevez fick gå ut under tilläggstiden för att bli tackad av fansen och få vila då han hade smärtor. Quaglia fick komma in och känna på planen lite innan Mazzoleni blåste av matchen. En minut ger självklart inget betyg.

Quaglia fick känna på bollen innan slutsignalen

Conte – 6, 7, 5.5
Juventus vann sin tredje match i rad och de höll nollan för tredje gången denna säsong efter att motståndarna inte haft ett enda skott på mål. Den defensiva insatsen av Juve var 100 %-ig. Spelarvalen var lyckade med facit i hand, även om en annan anfallare än Giovinco kanske hade kunnat bidra med lite mer. Att vila Pirlo gick utmärkt, och mannen som tog Mozarts plats avgjorde matchen med det enda målet. Detta gör att GdS är nöjda och att CdS är väldigt nöjda. TS har dock något att klaga över och ger betyget 5.5, vilket är helt emot vad alla andra gett. Ännu en gång avgörs matchen i andra halvlek och det visar att Contes motiveringseffekt i halvtidsvilan är något av en mirakelkur för Juve!

Conte firade vinsten

Spelarna får denna gång snittbetygen 5.96 av GdS6.14 av CdS och 5.91 av TS. Betyget gick ner sist men nu går de upp igen och man närmar sig 6.xx då CdS ger detta betyg men de andra ligger 0.04 respektive 0.08 ifrån. TS var mest kritiska för ovanlighetens skull och GdS gav lite bättre betyg, medan CdS gav ett betygligt bättre sådant. Tevez och Pogba fick högst snitt av spelarna och de fortsätter att vara de mest uppskattade av tidningarna.

Torinos bästa spelare blev självklart målvakten Padelli som stod för ett par fantastiska räddningar, speciellt den mot Vucinic. Nu är det Champions som gäller och då krävs ännu bättre spel!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham