Tidningarnas betyg – Omg. 4, Serie A – Juve 2-1 Verona

Efter två bortamatcher och två kryss så blev betygsättningarna väldigt dåliga. Nu var det dags att spela på hemmaplan och ligan igen och Juventus passade då på att skapa fler chanser än något annat lag i europas största ligor. Bombardemanget som påbörjades mot FCK fortsatte mot stackars Verona och trots ett identiskt sätt att ligga under på så lyckades Juve att inte bara hämta upp resultatet utan att dessutom vända på steken för första gången tack vare mål av de nya anfallarna Carlitos och Il Re Leone. Det blev totalt 35 skott mot mål och 15 skott på mål och utöver det stod man för en härlig insats med 62 % bollinnehav, 400 passningar i motståndarnas planhalva och en total passningssäkerhet på 87.5 %!

Buffon vilades och Chiellini avlastades, men Vidal och Bonny fortsatte att vara med för att behålla sin 100 %-iga närvaro på plan. Tevez fortsätter att imponera och Llorentes debut var helt klart uppskattad. Marchisio fick äntligen återvända, men Pirlo byttes ut ännu en gång. Vad tyckte då de stora italienska tidningarna om prestationerna?

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS). Observera att ordningen är precis som den nämnda i texten, dvs först GdS, sedan CdS och slutligen TS:

Storari – 6, 6, 6
Marco fick debutera och han lyckades tyvärr inte hålla nollan. Men samtliga tidningar är överens om att prestationen är godkänd ändå… Cacciatores avslut var ju otagbart då det var knappt en meter från mållinjen. Egentligen var det inte mycket mer än det som hände i offensiv väg för Verona, men Storari var vaken och alert när det väl var dags att ingripa.

Barzagli – 7, 6.5, 7.5
Andrea Barzagli är helt klart bland världens absolut bästa backar. Världsklassiga brytningar kombinerades med ett sällan skådat lugn och en elegans som numera är patenterad av Barza. Betygsättningen är väldigt varierande och går från 6.5 till 7.5 där TS ger högsta betyget. Personligen vill jag lägga betyget på det högsta av de som getts ut då Barzagli var otroligt stark i närkamperna och nästan aldrig gav utrymme till någon att gå förbi. Trots att 6.5 är ett bra betyg är det något lågt jämfört med vad som presterades. När kamraterna var högre upp i bana var han framme och hjälpte till på andra sidan av backlinjen flera gånger om och det är något som händer ofta. Ansvarstagande är inget som Il Muro räds och det är härligt att se honom på plan igen. Som vanligt drog han varken på sig något kort eller några onödiga frisparkar. CdS brukar ge Barzagli lägsta betyget av tidningarna, men snittet 7.0 denna gång är ett bra betyg.

Juventus startelva

Bonucci – 7, 6.5, 7
Efter några mindre uppskattade insatser så var Bonny med i poängligan igen med en magnifik framspelning till Tevez kvitteringsmål. Vice-Pirlo i Leonardo kom tillbaka och han bidrog med väldigt mycket i offensiven genom att flera gånger hänga med och hjälpa till mot köttmuren som Veronaspelarna skapade framför sin målvakt. Betyget är 7 av både GdS och TS, men CdS ger även denna gång lägsta betyget 6.5.

Ogbonna – 5.5, 6, 6
Angelo som fick debutera från start mot FCK fick chansen igen då King Kong behövde vila efter två bedrövliga insatser i rad. Första gången i Champions gick sådär, men denna gång var det en lite säkrare insats och Ogbonna ser ut att kunna växa in i rollen som en Juveback. Några felpassningar för mycket enligt GdS och ett gult kort (dock hårt dömt av Bergonzi) sänker betyget till 5.5. Annars är TS och CdS eniga om att 6 är det rätta betyget.

Isla – 6, 5.5, 5.5
Isla ersatte Licht från start denna gång istället för att komma in i slutet av matchen. Tanken var möjligtvis att Llorente som var på plan skulle få fler inlägg, men vad hände egentligen? Inte ett enda minnesvärt inlägg och det slutade dessutom med att Isla ofta skar inåt banan samtidigt som Vidal överlappade längs kanten för att slå inläggen istället. GdS uppskattar passningarna och löpningarna vid målsituationerna och ger 6, medan CdS och TS går enligt den hårda linjen och ger det lägre betyget 5.5.

Vidal – 6.5, 6.5, 6.5
Arturo Vidal, Celia Punk, King Arthur… vad skall man säga? Kärt barn har många namn helt enkelt. När lagkamraterna inte är där finns Arturo på plats och exempelvis tog han hand om Islas inlägg som självklart hamnade i pannan på en perfekt djupledslöpande Fernando Llorente. King Arthur fick ett gemensamt högt betyg av alla tidningar. I matcher som denna är hans presspel och fantastiska förmåga att hämta tillbaka förlorade bollar helt avgörande. Vidal har nu en cementerad plats i alla Juventinis hjärtan.

Pirlo – 5.5, 5.5, 6
Pirlo har nu haft ett par tunga matcher. Conte sade att det inte var dags att vila mot Verona, men kanske är det läge nu när Marchisio är tillbaka och vi har en tredje match i rad utförd utan större briljans av Mozart? Det är inte lätt när man är punktmarkerad hela matchen. Om man tittade noga så uppmärksammade man säkert att Pirlo till och med gick ut ur sin position och ut till kanterna för att undvika den hårda bevakningen som var konstant. Defensivt jobbade Andrea fantastiskt bra och han hämtade upp flera farliga bollar, men i offensivt led så saknades de där avgörande bollarna bakom backlinjen. Samarbetet med Licht kanske var det som saknades? 5.5 och 6 kan nog bli 6.5 och 7 igen med en skyddande Marchisio tillsammans med en ständigt löpvillig Lichtsteiner på plan. Frisparken i andra halvlek var härlig!

Pogba – 6.5, 6, 6.5
Paul Pogba tar äntligen hem höga betyg efter två sämre matcher. Denna gång var det rakare och istället för att dribbla för mycket blev det fler avslut. Men frågan då är varför missilerna lyser med sin frånvaro? Flera lägen, men inget att minnas… Veronas målvakt plockade alla skott som gick på mål. Men defensivt växer Paulie för varje dag. Numera är han nästan omöjlig att komma förbi och att tappa boll i mittplan händer inte. När Pirlo gick ut och Pogba flyttades in centralt tror jag inte att jag var ensam om att sluta oroa mig över att bollen skulle tappas till motståndarna.

Cacia räddar på linjen

Asamoah – 5.5, 6, 6
Asamoah löpte mindre på sin kant än vanligt och det blev inte många gånger som han utmanade. Men man kan förstå varför. Med en så kompakt backlinje och så mycket folk bakom bollen som Verona hade så hade det varit en säkerhetsrisk (kontringsrisk). Kwadwo var smart nog att inte dra in i gröten och utmana 3-4 man varje gång, men då krävs ju en annan lösning. Visserligen fanns där ett visst kombinationsspel med Pogba, men inläggen mot Llorente fanns inte och det är absolut något som Juve och Asamoah i synnerhet måste jobba på. Det kommer att bli viktigare ju längre in i säsongen vi kommer, särskilt i samband med att Llorente används mer frekvent. Det hade gett Juventus ett nytt ”hemligt vapen”. GdS motiverar den något passiva insatsen med att han känner sig för säker i sin position utan större konkurrens och samtidigt gav de ett lägre betyg, än det som TS och CdS gav, på grund av det gula kortet.

Llorente – 7, 7, 7
Fernando Llorente som diskuterades mer än hela Juventus under veckan fick äntligen starta. Debuten på Juventus Stadium var riktigt bra och betyget av tidningarna är något han kan nöjas med. Ett mål blev det och dessutom var det avgörande för matchens resultat. Det som Fernando ger Juve är något som inte finns annars. Ingen i Juventus gör ett sådant mål utom Il Re Leone och det är väldigt viktigt att redan nu uppmärksamma detta ”hemliga vapen” som, precis som tidigare nämnt, kan komma att bli väldigt viktigt längre fram denna säsong. Dessutom bidrog han med en unik styrka längst upp som gjorde att laget kunde förflyttas högre upp i bana för att trycka på köttmuren. Uttalandena efter matchen var väldigt ödmjuka och Lejonet är uppenbarligen hungrigt. Välkommen till Juventus grande Llorente!

Tevez – 8, 7.5, 8
Man of the Match utan någon som helst tvekan är Carlitos Tevez. Med lite tur kunde det blivit flera mål, men han fick nöja sig med ett magnifikt mål. Bara några ögonblick innan Llorentes 2-1 mål så var Tevez närmast då han prickade båda stolparna med ett skott. Det härliga är att det inte var något han överreagerade på utan han fortsatte att köra på med gasen i botten och det är helt klart detta driv som Juve behöver. Tevez var inblandad i nästan alla offensiva spel samtidigt som han vann tillbaka otroligt många bollar och pressade så mycket på motståndarnas backar att de aldrig fick en lugn stund på plan. CdS gav ännu en gång lägsta betyget, men även det betyget är högt. 8 av GdS är ett mycket sällsynt betyg, men Fuerte Apache har nu även charmat Italiens mest kritiska journalister!

Tevez Man Of The Match!

Vucinic – 5, 5, 5
4 matcher från start inleddes dåligt av Mirko, men denna gång fick han chansen att slå till som inhoppare. Med 20 minuter på plan är det enda som vi minns det absolut onödiga utbrottet som bara innebar ett gult kort. Detta är så långt ifrån Lo Stile Juventus du kan komma Zorro. Betyget 5 är gemensamt av alla tidningar och det är helt klart rättvist… skärpning!

Marchisio- 5.5, 6, 6
Äntligen är Claudio tillbaka. Självklart var det inte världens största och mest resultatavgörande insats men Juvesonen hann med att springa, täcka upp och passa en hel del vilket är viktigt för att återfå matchtempo i benen. Det blev tyvärr en onödig tackling som omedelbart genererade ett gult kort från den för dagen väldigt hete Bergonzi. Gult kort innebär lägre betyg av GdS men TS och CdS är överens och nöjda.

Giovinco – ej betygsatt
Gio fick känna lite på bollen, men 12 minuter gör att man inte kan betygsätta Juvesonen.

Conte – 7, 6.5, 7
Mot Köpenhamn var det många som klagade, men Conte hade faktiskt något att skylla på då preparationerna fick utföras mycket snabbt och flera spelare behövde vilas. Denna gång fanns inga undanflykter, men det behövdes heller inte. Stabila betyg av tidningarna där CdS ger 0.5 lägre än övriga tyder på en härlig insats och man kan bara hålla med. Att vänta med Llorente betalade av sig då han målade i debuten och valet att spela utan Chiellini och Buffon var vältajmat det med. Alla byten var bra och det var såklart härligt att se Claudio på plan igen samtidigt som Pirlo skyddades. I samband med att övriga konkurreter också vann sina matcher och att Napoli ångar på så befinner sig Juve fortfarande inte på förstaplatsen, men Conte visar att hungern finns där och han har absolut lyckats motivera sina spelare då de skapade 35 chanser på mål!

Conte kommer tillbaka för första gången till Juventus Stadium efter sina 100 första matcher på Juves bänk

Som lag får Juvespelarna betydligt högre snittbetyg än i matcherna där man kryssade. Det blev 6.27 av GdS6.15 av CdS och 6.38 av TS. Självklart har betygen varit betydligt högre under säsongen, men man går alltså från 5.xx till 6.xx och det visar på att tidningarna (kritikerna) har mindre att klaga på. TS var mest generösa, medan CdS var snålast, men alla var eniga om att totalbetyget skulle vara aningen högre än 6 och därmed är betyget mer än godkänt. Veronas bästa spelare enligt tidningarna var Moras och han fick tillsammans med Cacciatore, Cacia och Jorginho (även känd som Pirlos plåster under matchen) det högsta betyget i laget på 6.5 av GdS.

Betygsättningarna bjöd inte på större överraskningar, men det är extra härligt att se att Llorente får fina betyg omedelbart samtidigt som Tevez nu är en odiskutabel TopPlayer i Italien.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham