Tidningarnas betyg – Omg. 2, Serie A – Juve 4-1 Lazio

Segertåget fortsätter att ånga på och det blev fyra nya mål mot ett stackars Lazio vars kvalitet jämfört med Juve sades vara ”inte så långt ifrån”. Gårkvällens prestation visade att Juventus är på en helt annan nivå och 66 % bollinnehav vittnar om vem som styrde spelet. En sak som dock var helt annorlunda jämfört med föregående matcher var att Buffon fick skott på sig, och det var dessutom massvis med skott. Hela 12 skott på mål och Buffon fick inte en lugn dag. Kvällens Juvetaktik som tränats in ordentligt var bollar bakom backarna och det fungerade utmärkt… Bonuccis bollar var perfekta och resulterade i två målgivande passningar. Vad tyckte tidningarna om prestationerna?

Idag kommer betygen från Gazzetta dello Sport (GdS), Corriere dello Sport (CdS) och TuttoSport (TS). Observera att ordningen är precis som den nämnda i texten, dvs först GdS, sedan CdS och slutligen TS:

Buffon – 6, 6, 6
Samtliga tidningar är överens om att Supermans prestation överlag är godkänd. Det var dock synd att han släppte en retur rakt ut, vilket resulterade i säsongens första insläppta boll. I resten av matchen var Buffon på alla missiler som avfyrades och hade det inte varit för missen vid målet så hade betyget nog varit 7 istället.

Kapten Buffon tackar fansen

Barzagli – 6, 6, 6.5
Andrea Barzagli var stabil och säker bakåt. Hans tuffa spel på sin kant gjorde att Juve ofta återhämtade bollen snabbt och bidrog till det höga bollinnehavet som Juve hade. Hade en något anonym roll då skadan nu har börjat kännas på riktigt och han utgick därför. Tidningarna är lite oense med TS som ger ett något högre betyg.

Bonucci – 7, 7, 7.5
Var det Bonny eller Pirlo? Förra matchen talade vi om att den oslipade diamanten snart inte bara är slipad utan även är färdigputsad. Men att Leonardo skulle slå till med två världsklasspassningar från nästan 50 meters avstånd var en riktigt fin överraskning. Betygen talar för sig själv. TS gav ett något högre betyg och det känns som att det är det gula kortet (som dock var helt felaktigt utdelat av Tagliavento) som drar ner hos de andra tidningarna. Bonnys sätt att sätta press på sina motståndare och ständigt hämta upp boll är imponerande, fortsätter kurvan såhär så har Juve en ny Cannavaro!

Chiellini – 6.5, 6, 6.5
Giorgione var som alltid annars ett monster i luftrummet. Inga långbollar kom igenom och inga inlägg hittade sina måltavlor. Han känns aningen mer offensiv ibland och drar på uppåt men hans fina spelförståelse gör ändå att det inte blir farligt bakåt. Samarbetet med Asamoah spelar givetvis också en viktig roll här. King Kong blev mer än godkänd av GdS och TS, men CdS drar ner betyget lite.

Lichtsteiner – 6.5, 6.5, 7
Stephan verkar älska att möta Lazio. Han drar hela tiden upp i bana och får vara mycket offensiv. Det blev visserligen inte många inlägg för dagen, men vi har förstått att det inte riktigt är meningen när Juve spelar med Tevez och Vucinic och möter Lazio. Man satsade på djupet istället och då stod Licht för ett flertal förstklassiga kombinationsspel tillsammans med Vidal och Tevez. Han blev ganska snabbt trött och man förstår vad han menar med att hans position är den jobbigaste i Juves formation. Betyget var högt!

Vidal – 8, 8, 8.5
Arturo Vidal var fullständigt makalös och betygen vittnar om något mycket speciellt. De fantastiska tacklingarna, hårda presspelet och återvunna bollarna är en solklar kvalitet… men igår kväll var Arturo säkrare än en central anfallare framför mål. Bollmottagningarna var världsklassiga och avsluten var perfekta då de inte gav en chans till Marchetti. 8, 8 och 8.5 av tidningarna är något som är nästan omöjligt att få, men 2 mål och 1 assist samt en otrolig insats gör det fullständigt välförtjänt för Juventus riktiga TopPlayer och Man of the Match!

Man fick fira 4 gånger om

Pirlo – 6, 6.5, 6.5
Pirlo som haft en något seg inledning av denna säsong tog för sig mer mot Lazio denna gång. Han fick verkligen agera regista och hans lugn var helt avgörande för att Juve kunde ha ett så högt bollinnehav. Han har hittills spelat alla minuter och det gör han med all rätt. Om några matcher till så har Juventus en Maestro som inte är sliten av en hård försäsong och då får vi njuta. Betygen visar på en mer än godkänd insats.

Pogba – 7, 7, 7.5
Paulie, Paulie, Paulie…. 20 år men redan en mästare på plan. Just nu är han spelaren som har flest poäng i Juve med 3 assists och 1 mål. Passningarna var fantastiska, bollmottagningarna var perfekta, dribblingsförmågan och självförtroendet var på topp och samspelet med Asamoah börjar bli omöjligt att stoppa. 7 är idag ett minimumbetyg för Pogba och frågan är om inte Raiola har rätt när han säger att hans klient borde anses som en TopPlayer redan idag. Pogba var själv också nöjd och han talade nästan flytande italienska efter matchen på Sky Italia. En otroligt smart och elegant grabb som fick ett välförtjänt högt betyg!

Asamoah – 6.5, 6.5, 6.5
Asamoah löpte mycket på sin kant och hjälpte till offensivt och defensivt. Samspelet med Chiellini och Pogba är exemplariskt och han är en otroligt taktiskt begåvad spelare. Alla tidningar är överens; Asa är godkänd och lite till! Kasas styrka och bollteknik är som alltid något beundransvärt, är det möjligt för honom att tappa en boll?

Vucinic – 6.5, 7, 7
Mirko hade ännu en gång en lite anonym halvlek i första halvlek, men hans arbete utan boll är otroligt nyttigt. Genom ständigt löpande öppnar han upp luckor som Tevez omedelbart utnyttjar. I andra halvlek var Mirko plötsligt i toppform. Han dribblade, utmanade, gjorde mål och han stod för ett genialiskt och otroligt vackert drag när han släppte bollen till Tevez vid fjärde målet. Zorro börjar komma igång på allvar och ett högre betyg vittnar om att så är fallet!

Vucinic firar ligasäsongens första mål

Tevez – 7.5, 7.5, 8
Tevez är en TopPlayer. Inget snack om saken. Han jobbar otroligt hårt för laget och är inte självisk på något sätt alls. Han vann tillbaka bollar, dribblade av sina motståndare, ordnade frisparkar och stod för en otrolig individuell prestation som skickade upp motståndaren på läktaren och som skrev in Tevez i Juventus historia som den andra spelaren efter Roberto Baggio som lyckas göra mål i sina 3 första matcher i Juvetröjan. Han är tillsammans med Vidal och Pogba just nu helt klart bäst i Juve!

Ogbonna – ej betygsatt
Ogbonna fick debutera på Juventus Stadium, men var otroligt vinglig och halkade runt. Det var dock inte tillräckligt för att direkt ge ett betyg då det blev knappt 10 minuters spel.

Isla – ej betygsatt
Kom in med en lite annorlunda inställning jämfört med vad man sett förut och hann med att ta tillbaka en boll med en riktigt härlig tackling. Man trodde nästan att det var hans landsman Vidal som stod för tacklingen, men Isla överraskade. Speltiden räcker inte för att ge betyg, men förhoppningsvis kan Mauricio spela upp sig om han nu skall få en andra säsong!

Quagliarella – ej betygsatt
Quaglia kom in till mångas förvåning. Kanske är det en signal från Conte att ”tack för att du vill stanna” efter att Matri gick. Men Quagliarella är helt klart en spelare som Juve kan räkna med när matcher låser sig. Han fick tyvärr inte hinna med en riktig bomb, men han såg ut att vara på hugget. Betyg ges inte till Fabio.

Conte – 7.5
Mister Antonio Conte har nu gått in i 3 matcher med 3 olika avgörande taktiker. Det visar på att hans förberedelser under veckan är helt avgörande. Att Juve vann utan honom i 6 månader förra säsongen var verkligen starkt och det inser man idag. Varje andra halvlek denna säsong har varit otrolig av Juventus. Hans halvtidssnack motiverar alltså alltid. Något man uppmärksammar nu är att han helst inte bytar utan att han redan nu vill ha en fast förstaelva. Många tycker säkert att det är orättvist mot Llorente, men hans chans kommer nog framåt, säsongen är otroligt lång. Petkovic måste vara otroligt nere efter att ha blivit utspelad två gånger om av Conte på så kort tid. Petkovic är verkligen en duktig tränare, men skillnaden lagen emellan är märkbar. Speciellt inställningen är det skillnad på… Juve och Conte vill bara vinna!

Conte firar mot Lazio

Som lag får Juvespelarna makalösa snittbetyg på 6.68 av GdS6.73 av CdS och 7.05 av TS. Förra matchen gav TS det snålaste betygen, men denna gång var de helt klart glada över att ge höga betyg. Så höga betyg kan bara tyda på en världsklassinsats. Vidal fick ett snittbetyg högre än 8, Tevez högre än 7.5, Pogba och Bonucci högre än 7 och det visar på att dessa fyra spelare hade mycket fina prestationer. Sämst betyg fick Buffon och han var godkänd av alla tidningar… det visar väl hur pass hög standarden är. Contes insats gav även den ett högt betyg! Formen höll i sig i inledningen, nu är det landslagsuppehåll och förhoppningen är att spelarna kommer tillbaka för att följa upp vad de redan börjat bygga på!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham