”Le Pagelle”, Trofeo TIM, Reggio Emilia 2013.

”Le Pagelle”, mina spelarbetyg.
Trofeo Tim 2013.

TIM2
Storari 7,5. En räddad straff och några bra räddningar, för att påminna alla, inte bara Buffon som ju är på semester, men för att visa att Gigi också kan tillbringa den i lugn och ro. Hade varit ordinarie i vilket lag som helst i Serie A.
Rubinho 7. Avgörande mot Sassuolo, räddade 3 straffar, inte alls dåligt för en tredjemålvakt!
Lichtsteiner 5,5. Naivt hans insats mot Boateng som gjorde att det blev straff, men som tur var, så såg Robinho till att missa den tack vare Storaris räddning. Dålig kväll för Stephan.
Ogbonna 6,5. En regissör i försvaret. Jo, han kan utan tvekan bli en värdig ersättare för Bonucci, men även Chiellini.
Peluso 6. Ganska diskret i sitt försvarsspel, men jobbade på bra och hans straff var super.
Isla 6. Springer, snor åt sig bollarna några gånger och trycker på med kontinuitet. Några signaler sände han ut till Conte, kanske inte tillräckliga, men han verkar vara på gång.
Padion 6. Han var den ende som verkligen var nära att göra mål, mot Milan, och som Abbiati räddade. Nu är inte det som avgör en match men ändå, bättre än inget.
Vidal 5,5. Ett annat ”offer” för den stenhårda träningen i Chatillon. Mycket vilja, men lite kraft. Man kände bara igen honom när han stod på straffpunkten. Alltid publikens favorit, i vått och torrt.
Asamoah 6,5. En av de bästa igår. Gjorde allt för att visa vad han går för. Några dribblingar som fick publiken att jubla. Är på gång han med, utan tvekan.
De Ceglie 5,5. Ganska så klumpig i anfallet och sin bollkontroll men utan speciella problem när det gällde att försvara.
Tevez 5,5. Hela tiden två man på sig och hård markering gjorde att man inte såg mycket av Apache. Men det visar att man har respekt och är rädd för honom. Några bra accelerationer och någon elak dribbling som tjusade publiken. Han roade sig nog kungligt när han sköt sin hårt placerade straff, för Abbiati stod kvar där på sin plats som förstenad.
Llorente 6. Mycket koncentrerad och såg till att vara på plats när det behövdes. Sen krockade han med Antonioni och kvällen tog slut för hans del med en färd till sjukhuset för några stygn. Men hans närvaro gjorde att anfallen blev farliga.
Vucinic 6. I väntan på vad som ska hända med honom så gjorde det nog att han verkligen ville visa vad han kan. Han sprang mer än vanligt. Konkurrensen gör nog nytta. Några härliga finter fick man dock uppleva.
Matri 5.5. Är inte ännu på topp och det såg man tydligt, mot Sassuolo var han nästan helt balsamerad. Underbar straff som säkert gladde någon i publiken för han eller hon kunde ta med sig hem en boll från matchen som minne.
Quagliarella 5,5. Bara några minuters spel i slutet på matchen mot Sassuolo, det räckte inte till för att visa vad han går för. Straffen var att glömma. Och jag tyckte inte om att han såg road ut efter sin miss, för om man känner Conte rätt så var det inte mycket att le över. Förstår att det bara var en liten turnering utan större betydelse, men ändå.
Myggen 8. Stora svärmar av myggor besvärade alla, spelare som publik, och de gjorde sitt allra bästa för att hålla spelarna vid liv, ett evigt fäktande med armarna…..

TIM6

Fino Alla Fine!

/Lorenzo