”Le Pagelle”, Supercoppa Italiana 2013

Mina spelarbetyg:
En härlig match, inte så mycket tekniskt sett då de båda lagen inte ännu har nått sin topp, men Juve med sin hunger åt allt de såg i sin väg. Glad att Tevez är med oss, han kommer att bli till en stor hjälp framöver när han på allvar kommer in i spelet. Det ser bra ut och efter försäsongens magra resultat så kan vi nu verkligen blicka framåt med stora förhoppningar.

 • Buffon 7, fotograferna slickade sig alla om munnen när Gigi gjorde sin fantastiska räddning på Radus skott. Prandelli har alldeles rätt när han säger att Buffon är och förblir nummer 1. Klose drömmer säkert mardrömmar om Buffon.
 • Barzagli 7, det verkade som om hans inflammation i hälsenan gjorde att han istället fick vingar på fötterna, konstigt nog. En mur, inte minst Klose insåg det till slut. En härlig akrobatisk räddning. Bra där bak, bra på mitten, bra även där framme. Super.
 • Bonucci 6,5, ett namn en garanti. Han är intelligent och spelar numera med minnet.
 • Chiellini 7,5, numera en mardröm för Lazio. Conte skrek till honom att hålla sig inom försvaret men strax därefter så stod han där ensam framför målet och lade på Lichtsteiners passning bollen bakom Marchetti med en otrolig lätthet och nonchalans. Vilken spelare!
 • Lichtsteiner 8, ”Supercoppamonstret” på alla sätt och vis. Två assist och ett härligt mål. Han växte efterhand under matchen, speciellt efter det att han satt tunga bojor på Lulic och Hernanes. Trots hans fantastiska insats så var det just honom som Conte skällde mest på under matchen. En underbar kille och jag hoppas verkligen inte att Juve gör sig av med honom, det vore självmord.
 • Vidal 6,5, han designerade Juves 2-0, alltid att lita på, alltid en som kämpar på, även när Juve ledde med 4-0 så var hans vilja oförminskad. Fundamental för Juves spel.
 • Pirlo 6,5, hårt markerad, tror de följde honom ända in i omklädningsrummet i pausen. En arkitekt, med sitt luriga leende. En mänsklig magnet som alltid drar till sig bollen och tack vare de alltid får honom att kontrollera både anfall och när man behöver startar om från början.
 • Marchisio u.b, efter sin krock med Radu så blev han tvungen att lämna plan, men jag tyckte mig se en Marchisio med en enorm vilja. Hoppas hans skada inte blir långvarig, smällen fick dock knäet att svullna upp ordentligt. Synd. Forza Claudio, måste vara hårt nog att behöva lämna plan i en sådan viktig match.
 • Pogba 7,5, efter att ha tagit Marchisios plats på plan så hann han inte ens räkna till hundra förrän han satte in Juves viktiga ledningsmål som tog luften ur Laziospelarna. Man såg det tydligt, han är verkligen svårstoppad, hans fysik och bollkontroll är unik. En Gassel med en Elefants styrka. Hans passning till Tevez efter att ha försökt nicka in bollen var ett bevis på hans speluppfattning.
 • Asamoah 6,5, hans uppgift var ju främst den att försöka stoppa den fantastiskt duktige Candreva. För honom en ganska så lugn match. En väldigt välbalanserad spelare.
 • Tevez 7,5, ja, vad ska man säga. Om detta bara är början, så vågar jag inte tänka på hur det kommer att bli framöver. Han har allt det som behövs. En Boaorm. En krigare. En som härjar. En som är överallt, till och med i försvaret. Han är en riktig Juventino….redan. En stor mästare, detta var hans 16 trofé i sin karriär och dessutom så var hans läckra mål hans 200° mål!!!
 • Vucinic 7, ge paret Vucinic-Tevez några matcher på sig, för då kommer vi att få uppleva saker som man aldrig sett förr! Det är sant, när någon får en bra spelare sidan om så blir man bättre själv. Vucinic är fundamental liksom Vidal för Juves framgångar.
 • Conte 8, aldrig tyst en sekund. Och det märkte man tydligt efteråt när journalisterna ville intervjua honom. En svag röst som knappt togs upp av de känsliga mikrofonerna! Även med resultatet på 4-0 och 10 minuter kvar och spela så svor och förbannade han alla som stod i hans väg. Bara när det återstod någon minut kvar så kopplade han av genom att ge en ”Five” till samtliga spelare och assistenter på bänken. Vilken glöd!!

Lichtsteiner
”Man of the match”; Lichtsteiner, här med sin tredje Supercoppa!!

 

Fino Alla Fine!
/Lorenzo