”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Sampdoria-Juventus

Pogba genialisk, Vidal fantastisk, bra Lichtsteiner. De Silvestri-Asamoah, en härlig duell.
Buffon 6. En lugn kväll med få ingripanden, men också för att Samp mest försökte med att försvara sig.
Barzagli 6,5. Fysiskt sett så mår han bra efter sin hälskada. En krigare, såg till att inte begå några större misstag.
Bonucci 6,5. Duktig på att kontrollera och lansera bollen. Framkallade några ”taktiska” frisparkar för att stoppa både Eder och Gabbiadini.
Chiellini 6. Ofta mycket hård i sina ingrepp, speciellt i första halvlek där motståndarna som ofta var snabbare än honom verkligen fick känna på det.
Lichtsteiner 6,5. Från hans sida de flesta farliga inläggen som tyvärr, Samp ofta lyckades med att stoppa i tid. Men på hans vilja finns det inget att anmärka om.
Vidal 7. Den vanlige krigaren. Speciellt under den första halvleken under ett hällande ösregn där han på en nästan obrukbar plan fångade upp massvis med bollar. Var inblandad i målet….
Pirlo 6. Sådär, men bättre jämfört med tidigare. Man märker att hans ”gamla” ben behöver mer tid på sig att komma i form efter den massakrerande träningen, och han som hatar det….
Pogba 7,5. Eramo massakrerade honom, skulle nog varit straff. När Paul har bollen så visar han nästan alltid upp sin otroliga begåvning. Och han visar sin klass också genom sitt exemplariska uppförande. Hans assist till Tevez var som hämtat från Playstation.
Asamoah 6,5. Trots att han jobbade mycket och bra så blev han ändå ganska så osynlig i spelet. Men han var ju den som sköt mest på mål, 3 gånger för att vara exakt. Bättre i andra halvlek. Hans dueller med De Silvestri var underbara att se på.
Tevez 7. Försöker alltid snappa åt sig bollen vart han än befinner sig. Skjuter direkt på mål utan att tänka efter två gånger. Sitt första mål i sin första match i mästerskapet, det är Top Playern som Juve behövde för han missar inte där andra så ofta gjorde tidigare.
Vucinic 6. Även han var inblandad i målet. Passar bollen till Vidal, Vidal till Pogba, Pogba till Tevez, Tic-Toc-Tac, inte ens Barcelona kunde gjort det bättre. Okej, han brukar vara bättre än så, men godkänt ändå. Kanske lite för nervös.
Conte 7. En annan mycket viktig seger. Detta är hans Juve, det Juve som spelar som han vill, med vilja och glöd. Ett lag som aldrig ger upp.

Conte och Rossi
Fino Alla Fine!
/Lorenzo