”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Real Madrid-Juventus 2-1

”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Real Madrid-Juventus 2-1
Tevez oturlig, en blek Pirlo som blev arg när man bytte ut honom, Ogbonna, ljus och skuggor

Buffon 6. ”Gamle” Buffon gjorde så gott han kunde. Tevez sade till honom att kasta sig till höger på Ronaldos straff, var en hårsmån från att ta den. Vid första målet lite att göra åt. En bra insats rakt igenom.

Caceres 6,5. Vem väntade sig en Caceres så här efter sin hemska skada. En ”debut” som började på allra starkaste sätt. Marcelo är fortfarande yr efter Caceres behandling. Grande Pelado!

Barzagli 6. Han hade den osedvanliga uppgiften att dirigera försvaret och hindra Cristiano Ronaldo från att komma fram, vilket han kanske klarade bättre än att försöka hålla ihop ett försvar som ibland hakade upp sig.

Chiellini 5. Måste förstå att domarna i Italien är annorlunda, att de ser vissa saker på ett annat sätt. Synd, för i början visade han verkligen upp något som kunde lett till en verklig bra insats, men det satte domaren stopp för.

Ogbonna 5,5. Både ljus och skuggor, han saknar erfarenhet i stora turneringar och det märktes väl.  Han återvände till sin plats, den som han var van vid i Torino, på vänstern. Men ingen större insats, för en som kostade Juve en hel del så kunde man kanske vänta sig lite mer, men okej, ge honom lite mer tid. Hoppas.

Giovinco 6. Hade chans med en gång när hans diagonala skott räddades av Casillas fingertoppar.

Vidal 6. Tyvärr så lämnade han inget större intryck i matchen, om inte hans roliga vurpa. Men han var ärlig, han filmade inte, han pekade genast mot sin häl för att få domarna att förstå att han blev stämplad. Kanske det hade varit bättre då att ramla med en gång och filma lite där, som alla andra gör nuförtiden. Men saknade hans sätt att leda laget när det gäller. Forza Arturo.

Pirlo 5,5. En mycket blek Pirlo som såg ordentligt mörk ut i ansiktet när han lämnade planen för Asamoah. Real gav honom utrymme men han utnyttjade inte det på bästa sätt.

Asamoah 6. Conte bad honom att lägga in en högre växel på sidan i ett nytt 4-4-1 system, och han följde Contes order till punkt och pricka.

Pogba 6,5. Personlighet, vilja, kämparanda, fina krossbollar, fina initiativ. Mycket duktig då han nådde en boll som alla trodde var förlorad och som ledde till Llorentes mål. En mästare som redan har allt, styrka, ödmjukhet och kvalité. Det finns andra riktiga ”mästare” som saknar allt detta när man använder sig av skådespeleri…say no more.

Marchisio 6. Bland ”The Fab Four” så var han den ende som var tvungen att spela i en helt ny roll. Han gjorde det bra och hans första skott på mål var farlig. Har skrivit det förut, Marchisio är på gång, sakta men säkert, efter sin långa osynlighet. Forza Claudio, fortsätt så.

Llorente 6,5. Synd, synd synd att man blev tvungen att plocka ut honom. Fick tyst på stadion med sitt mål. Han hade verkligen blivit till stor nytta när Juve blåste i alla trumpeterna i slutet på matchen. Fortsätt så.

Bonucci 6. Kom in för Llorente när matchen redan var i en uppförsbacke, kunde inte göra mycket åt det, men såg väldigt säker ut.

Tevez 6. Man ser att han är van med dessa typer av matcher. Efter 15 minuter ett hårt skott som gick strax utanför. I den andra så skjuter han ett skott som Del Piero brukade göra, i Del Pieros zon, men lite väl högt, synd. I överlag en bra insats.

Conte 6,5. Han riskerade, och bara det är värt att nämnas. Om inte alla dessa konstiga domslut (konstiga?) och om matchen hade fått en annan vändning så hade vi här nu alla sagt att han är ett stort geni, men det finns ju inga ”om” inom fotbollen. Han var dock ganska nöjd med grabbarnas insats och det lovar gott.

Vidal

Fino Alla Fine!
/Lorenzo