”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Parma-Juventus 0-1

”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Parma-Juventus 0-1
Ogbonna, vilka kalla kårar…Pirlo ändrade rytmen…Chiellini och Marchisio allt sämre…en mycket duktig Biabiany, något för Juve?

Buffon 6. En till match där han fick väldigt lite att göra, en till match utan att släppa in något mål. Fundamentalt för självförtroendet, men på tisdag kommer han att få visa vad han kan. I slutet räddade han resultatet då han gick ut på Amauri.

Barzagli 6,5. Mycket bra prestation, tog väl hand om Amauri som inte ens fick röra bollen. Sakta men säkert så visar Andrea att han är tillbaka som en världsback och på tisdag kan han bli avgörande.

Ogbonna 6. En diskret prestation, en passning tillbaka till en förbluffad Buffon som kunde slutat riktigt illa. Men mycket bättre i den andra, han är stark och ung, kommer att lära sig mycket med Conte. Har framtiden framför sig för han har kvalité till det.

Chiellini 5. Inte alls bra, varken i försvaret eller i anfallet. Det är något som inte fungerar med Chiellini just nu, trots att han är en av världens bästa försvarare. Kanske är det bara en tillfällighet, i alla fall så hoppas vi alla på det.

Padoin 5,5. Som en skolpojke på plan. Hans roll var den att ta hand om högerflanken, men Juve lyckades aldrig komma fram där under de första 45 minuterna. Lämnar mycket att önska, så att säga. Han saknar dock inte grinta och vilja, men när man tar på sig Juvetröjan så räcker bara det inte till. För att avsluta diskussionen, i den andra halvleken var han dock bättre.

Pogba 6,5. Mycket duktig att slå in Quagliarellas retur, inte lika enkelt som det verkade, för de flesta hade säkert skjutit över, men inte Paul. En atletisk gest som är värd guld.

Vidal 6. Inte denna gång heller så spelade han som vanligt, han nöjde sig att spela 90 minuter med en viss diskretion. Man väntar sig mer av en spelare som honom. Reals observatörer som var på plats för att studera främst honom och Pogba satte nog ett frågetecken efter hans namn.

Marchisio 5. Funkar inte helt enkelt, svårt att förstå orsaken till alla dessa diskreta matcher. Han är inte alls sig lik. Han måste så fort som möjligt återfinna sig själv. Dai…forza.

Pirlo 6,5. Någon påstod att Juve utan Pirlo inte snurrar ordentligt, kanske var det inte helt fel, i alla fall inte går, eftersom hans inträde på plan ändrade lagets rytm till det bättre.

Asamoah 6. Några viktiga insatser, men också många pauser. Han spelar sedan en tid på en plats som egentligen inte är hans, men gör i alla fall sitt jobb.

Giovinco 5. Måste först säga det, han åkte på många smällar igår, och enligt mig så var det en straff på honom. Det är inte riktigt hans säsong som han kanske kunde utnyttjat på ett bättre sätt.

Llorente, utan betyg, spelade för lite och gjorde inget anmärkningsvärt.

Tevez 6,5. Innan Pogba gjorde mål så var det han som konstruerade något. En duktig Mirante tog några av hans skott som i andra matcher kanske hade gått in.

Quagliarella 7. Han har det i sitt DNA, det där med plötsliga oväntade skott och denna gång gick det bra.

Conte 6,5. På en minut ändrade han matchens utgång genom att sätta in just Quagliarella. Sparade på några spelare som vi lär behöva på tisdag mot Real, en match som lär bli superspännande.

Domaren Celi 5,5. Såg inte straffen på Giovinco enligt mig, i den första halvleken.

Giovinco straff

Fino Alla Fine!
/Lorenzo