”Le pagelle”, mina spelarbetyg, Livorno-Juventus 0-2

”Le Pagelle”, mina högst personliga spelarbetyg.
Vidal den bäste backen….Llorente eller Trezeguet, samma sak….Asamoah förödande.

Buffon, inget betyg då han praktiskt taget inte hade något att göra, han fick gott om tid över att festa sin 500° match i lugn och ro.

Chiellini 6,5. Kommer ju från Livorno och han spelade en mycket bra match i sin egen hemstad. Han var alltid aggressiv på bollarna och ofta var han med i det offensiva spelet. Detta var Giorgio som vi är vana att se.

Vidal 6,5. En riktig bra back, det måste man erkänna, även Conte ironiserade om det: ”Jag tänker sätta Vidal som back framöver.” Efter en liten tveksam inledning så verkade han till slut verkligen tycka om rollen som mittback och log hela tiden åt Caceres som för att säga; ”fan vad roligt det är att spela back egentligen.” Lyckades i stort sett med alla sina passningar och var alltid perfekt med att stänga igen där bak. Mäktigt.

Caceres 6: Inte en av hans bästa kvällar (han återvände ju till Vinovo så sent som i fredags). Sprang ofta upp och lämnade för många fria ytor efter sig där bak.

Asamoah 7: Äntligen så fick vi se den spelare som vi beundrade så mycket den första halvan av förra säsongen. Började lite blygt, men efterhand som matchen pågick så växte han till på ett otroligt sätt! Han var verkligen förödande i den andra halvleken, härligt att se. Han har verkligen otur med de gula korten och missar nästa match mot sin före detta.

Peluso inget betyg.

Marchisio 6. Lite för anonym för att vara honom, och om man jämför med de två sista säsongerna. Han förtjänade dock ett godkänt för att han springer så otroligt mycket när han försöker täcka hela planen med sin närvaro.

Pirlo 6,5. Han fick inte många chanser för att visa upp vad han egentligen kan, men gjorde ändå några otroliga spelningar som var spektakulära, en riktig mästare.

Pogba 7. Hans första halvlek var inte en höjdare precis, läste ofta spelet lite försent, men i den andra så ändrade han registret och hans återerövringar av bollen runt försvaret var verkligen sensationella. Hans assist till Llorente var en pärla!

Padoin 6,5. Äntligen något positivt från honom. Tekniskt sätt så är han underlägsen alla hans lagkamrater, men spelade en match på en väldigt hög nivå och förtjänade faktiskt att nämnas.

Tevez 5,5. Kanske en av hans sämsta matcher sen han kom till Juve, man såg lite till honom, verkade lite släckt, så att säga men för att sen tända till och göra ett verkligen tjusigt mål.

Quagliarella, inget betyg.

Llorente 7,5. Ett stort prov och en enorm uppoffring för den baskiske anfallaren, lite Bettega, lite Trezeguet, som Gazzetta skrev i morse. Gör ett supermål för att sedan lägga en avgörande assist åt Tevez som inte missar. Top Player? Jodå, gratis till och med..

Vucinic, inget betyg.

Conte 7. Det kvittar vad han har till hands, han hade säkert även klarat av att göra dagens Milan till ett stort lag. Han var både nöjd och belåten med sina spelare som gör exakt det han vill. Grande Mister!

Domaren Massa 5,5. Hade verkligen det svårt att blåsa gula kort till Livornospelarna och det var absolut en straff till Juve, mer solklar än så kan det inte vara? Absolut inte en ”Juvefriendly” domare, men det behöver vi aldrig ändå för vi är Juve!!

Tevez och Llorente

Fino Alla Fine!
/Lorenzo