”Le Pagelle”, mina spelarbetyg, Köpenhamn-Juventus

Min sambo (Juventina) frågade mig i morse hur matchen mot Köpenhamn slutade och som svar på frågan svarade hon helt enkelt att ”det var väl bra, de förlorade ju i alla fall inte.” Så kan man kanske också se det. Visst är jag besviken, men mer över resultatet än på våra spelare, för de, än en gång, tog fram det där som behövdes till slut. Hoppas att detta, även denna gång, fungerar som en ”väckarklocka”, och att Juve vaknar upp ur sin lilla dvala.  Vi måste börja matcherna på samma sätt som vi avslutar dem på. Är säker på att detta resultat gör laget mer elak till nästa match,…stackars Verona, de får ta emot denna arga besvikelse som spelarna nu bär inom sig. Forza Juve!

Buffon 6. Kanske var han inte reaktiv nog vid målet, men annars hade han inte mycket att stå i. Hoppas han bar långkalsonger för det var kallt på Parken.

Bonucci 5. De första minuterna fick han mig att käka upp alla mina naglar. Hans självförtroende gjorde nog att han ofta överdrev. Skärpning.

Ogbonna 5. Stackars Angelo, hans debut i Champions kunde börjat bättre. Men för att växa med uppgifterna behövs detta med. En lektion som jag hoppas han tar åt sig.

Chiellini 5. Ingen King-Kong, mer då en Schimpans. Bolanos och Adi gjorde det onödigt svårt för honom. Två matcher nu med en Giorgio som man inte alls känner igen. Kan vara tillfälligt?

Lichtsteiner 5. Fick jobba oerhört för att hålla Braaten på stånd. Problemet är att han springer lite för mycket och sen inte orkar lägga upp bollen på rätt sätt. Lite Te med Kamomill innan matcherna kanske hjälper? För det är ganska onödigt att få ett gult kort för onödiga protester.

Vidal 5. Att se honom tappa tid så här framför mål var bara inte ovanligt, men inte heller njutbart för ögonen. Inte heller målchansen han fick mot den utmärkte målvakten Wyland, hur kunde han missa?. Mycket nervös i slutet på matchen.

Pirlo 6. Viljan finns där men ibland har man den känslan att han håller för länge i bollen. Men några läckra passningar fick vi dock se, bland annat en till Tevez och en till De Ceglie. Men tror han behöver ladda batterierna lite till.

Pogba 6. I början hade han det lite svårt, speciellt mot Bolanos och han var inte helt utan skuld när danskarna gjorde mål. Var inte livsfarlig framför motståndarnas mål. Mycket bättre i den andra halvleken.

Peluso 6. Ordinär i de tre senaste matcherna i Champions, Conte tror på honom tydligen. Några läckra kross och en av dem ledde ju till kvitteringen. Onödigt att filma till sig ett gult kort.

De Ceglie 4,5. Grattis på födelsedagen är allt jag kan komma på att säga…..

Tevez 6. Försökte på alla sätt att leda laget. Något för blygsam framför Wyland. Kämpar och kämpar och var inblandad i kvitteringen. Men han var som vanligt mycket inspirerad.

Quagliarella 7. I den första halvleken fungerade ingenting för honom, speciellt ihop med Tevez. De många flaskorna som Conte kastade på honom i omklädningsrummet gjorde nog att Fabio vaknade upp från dvalan, för i den andra visade han varför man valde att låta honom stanna kvar i Juve.

Giovinco 5,5. För blygsam mot den jättestore svenske målvakten.

Domaren Bebek 6. I stort sett duktig, men Quagliarella var inte i offsideläge och Jörgensen borde fått rött direkt när han fällde Chiellini på ett väldigt fult sätt.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo